آیدانیتو > زود رنجی
رشد و توسعه ی فردی

زود رنجی





 

 

 

 

 

زود رنجی

زود رنجی خصوصیتی است که می تواند تأثیر عمیقی بر زندگی فردی و اجتماعی افراد بگذارد. اگر انسانی به راحتی از مسائل مختلف برنجد و آن قدر حساس باشد که در تعاملات اجتماعی اش به راحتی آزرده شود، نمی تواند در محیط های تحصیلی و شغلی از همه استعدادها و توانمندی هایش استفاده کند چون هر درگیری کوچکی ممکن است او را از پا بی اندازد.

آدم های زودرنج خیلی زود بدخلق و عصبانی می شوند و معمولاً تحمل کمی دارند. به همین دلیل ممکن است دوستان کمی داشته باشند. استرس این افراد بسیار زیاد است و یک بحران خیلی کوچک، مثلاً بیماری سرماخوردگی ذهن آن ها را نا آرام و منفی می کند.

علت زود رنجی

ژنتیک، سبک های فرزند پروری والدین فرد زودرنج، محیط و یادگیری می توانند انسان ها را زود رنج کنند. از آن جایی که انسان های زود رنج نسبت به همه چیز حساسیت خیلی زیادی دارند، آدم های دقیقی هستند و می توانند در انجام کارهایی که نیازمند توجه به جزئیات هستند، عملکرد خیلی خوبی داشته باشند. مشکل بزرگ آن ها مرتبط با روابط و تعاملات است.

درمان زود رنجی

از آن جایی که زود رنجی می تواند مانع موفقیت، خود شکوفایی و صمیمیت بشود، بسیاری از افراد زودرنج به دنبال این هستند که از این خصوصیت خلاص شوند.

در این جا به راهکارهایی برای درمان زود رنجی می پردازیم:

از بالا به مسائل نگاه کنید

اگر از چیزهایی که ما را ناراحت می کنند فاصله بگیریم و از بالا به آن ها نگاه کنیم، می بینیم که بسیاری از این مسائل و دغدغه ها بی اهمیت تر و ناچیزتر از آن هستند که ما فکر می کنیم و به نوعی ما از آن ها بحران ساخته ایم.

مثبت اندیش باشید

آدم های زود رنج اکثر مواقع در تنش و ناراحتی هستند و با افکار منفی درگیرند. از آن جایی که کوچک ترین مسائل می توانند این افراد را آزرده کنند، آن ها فرصتی برای مثبت اندیشی ندارند.

شما می توانید برای تخلیه انرژی های منفی ورزش کنید، بدوید، پیاده روی کنید و تمرینات مدیتیشن انجام دهید. مثبت اندیشی به شما کمک می کند تا حساسیت هایتان کمتر شوند.

احساساتتان را سرکوب نکنید

اگر از چیزی ناراحت هستید یا رفتار  خاصی شما را آزرده کرده، قبل از این که به بحران تبدیل شود، درباره اش صحبت کنید. ابراز احساسات به شیوه صحیح را یاد بگیرید. گاهی اوقات شما با حرف زدن و بیان احساسات متوجه می شوید که دچار سوء تفاهم شده اید و مسأله ای که فکرتان را مشغول کرده ساده تر از آن بوده که فکر می کردید.

کتاب های روانشناسی بخوانید

با مطالعه کتاب های روان شناسی می توانید به ریشه های مشکلاتتان پی ببرید، درک کنید که چرا زود رنج شده اید و برای بهبود خودتان قدم بردارید.

زمانی را به خلوت کردن با خودتان اختصاص دهید

شلوغی و در میان جمع بودن تحریک پذیری و کج خلقی انسان های زود رنج را افزایش می دهد. سعی کنید گاهی اوقات از جمع فاصله بگیرید و فعالیت هایی را انجام دهید که شما را آرام می کنند.

گوش دادن به موسیقی های آرامش بخش، تمرینات یوگا و مدیتیشن، کتاب خواندن و فیلم های مثبت نگاه کردن می توانند برای آرامش ذهنی مفید باشد.

زود رنجی قابل درمان است و شما با تمرین و توجه می توانید خودتان را تغییر بدهید. کافی است اراده کنید و از امروز تصمیم بگیرید که حساسیت هایتان را کاهش بدهید.

در ادامه مطالعه مقاله «راهکارهای افزایش هوش هیجانی» را به شما پیشنهاد می کنیم.

چنانچه از زودرنجی رنج می برید و این ویژگی کیفیت زندگی شما را کاهش داده است، برای درمان آن با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 

 

 

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *