خانواده

نقش روانشناسی خانواده در سلامت روانی خانواده ها

 

روانشناسی خانواده

روانشناسی خانواده یک شاخه تخصصی و زیر مجموعه ای از علم روانشناسی است که بر احساسات، افکار و رفتارهای افراد، زوج ها و خانواده ها تمرکز دارد و روابط آن ها را بررسی می کند. در واقع یک روانشناس خانواده تلاش می کند تا روابط درون خانواده و کیفیت و سلامت شان را درک و در صورت وجود آسیب های درون خانوادگی برای بهبود آن ها قدم بردارد.

مسئولیت های روانشناس خانواده

یک روانشناس خانواده مسئولیت های زیادی را به عهده دارد. او خانواده ها را ارزیابی می کند، خانواده درمانی و زوج درمانی را به عهده می گیرد، آسیب های خانواده ها را شناسایی می کند، به اعضای خانواده مشاوره های فردی و گروهی می دهد و تلاش می کند تا با آموزش و مداخله، هم مشکلات و اختلالات فردی اعضای خانواده را درمان کند، هم کیفیت کلی روابط خانوادگی را افزایش دهد.

روانشناسان خانواده معمولاً در بیمارستان ها، کلینیک ها، مؤسسات و مراکز خصوصی، دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ای که تمرکز تحقیقاتشان بر خانواده است فعالیت می کنند.

خانواده درمانی

خانواده درمانی نوعی از درمان های روانشناختی است که به اعضای یک خانواده برای حل تنش ها و افزایش سلامت روابطشان کمک می کند. در خانواده درمانی ممکن است همه اعضای خانواده یا فقط آن هایی که توانایی شرکت در این فرایند را دارند، حضور پیدا کنند.

افراد در جلسات خانواده درمانی مهارت هایی را یاد می گیرند که روابطشان را عمیق تر می کند و در موقعیت های استرس زا به کارشان می آید.

اهمیت خانواده درمانی

یک خانواده ممکن است در کنار سایر درمان های روانشناختی از خدمات خانواده درمانی استفاده کند. مخصوصاً اگر یکی از اعضای خانواده مبتلا به یک اختلال روانی جدید، مثل شیزوفرنی یا اعتیاد باشد.

روانشناسی خانواده و خانواده درمانی اهمیت دارد چون:

  • مشاوره خانواده به اعضای خانواده کمک می کند تا با عضوی که از بیماری روانی رنج می کشد ارتباط برقرار کنند و با یادگیری مهارهایی او را بهتر درک کنند.
  • آرامش در فضای خانه و خانواده بیشتر می شود و همین تغییر به وضعیت روانی همه اعضا بهبود می بخشد.
  • در طول جلسات گروهی، مشکلات فردی اعضای خانواده شناسایی و برای درمان آن ها برنامه ریزی می شود.

زوج درمانی

زوج درمانی نوعی درمان روانشناختی و از حوزه های کاری رشته روانشناسی خانواده است که برای درمان آشفتگی ها و استرس های روابط زوجین مورد استفاده قرار می گیرد. هدف زوج درمانی این است که همسران بتواند با همدیگر رابطه برقرار کنند و بدون تنش، دعوا و جنگ و جدل مشکلات و تعارضاتشان را حل و فصل کنند.

بسیاری از مشکلات زناشویی ناشی از ضعف افراد در مهارت های ارتباطی است. یک زوج درمان متخصص و با تجربه به افراد کمک می کند تا این مهارت ها را یاد بگیرند.

در این مقاله به موضوع روانشناسی خانواده پرداختیم. در ادامه مطالعه مقاله مشاوره خانواده رایگان و مشاوره خانواده آنلاین را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه مزایای روانشناسی خانواده ، می توانید با مشاوران خانواده آیدانیتو تماس بگیرید. و مشاوره تلفنی دریافت کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *