دلیریوم چیست؟
دلیریوم یک اختلال جدی در توانایی های ذهنی است که منجر به سردرگمی فکری و کاهش آگاهی نسبت به محیط اطراف می شود. دلیریوم معمولاً خیلی سریع و در چند ساعت یا چند روز آغاز می شود.
این حالت ممکن است در کودکان (به علت نا کامل بودن دستگاه عصبی) و در افراد سالمند دیده شود. این عارضه عصبی تجربه ناراحت کننده ای است و باعث می شود که فرد به صورت موقت هوشیاری خودش را از دست بدهد و نداند کجاست و چه می کند. دلیریوم در سالمندان شایع تر است اما در افراد مبتلا به بیماری های روانی هم دیده می شود.
از آن جایی که نشانه های دلیریوم و زوال عقل می توانند به هم شباهت داشته باشند، اطلاعات افراد خانواده یا کسی که از فرد مراقبت می کند می تواند برای تشخیص این اختلال، توسط یک متخصص، بسیار مهم باشد.
نشانه های دلیریوم
علائم و نشانه های دلیریوم معمولاً در طول چند ساعت یا چند روز آغاز می شوند. نشانه ها معمولاً در طول روز نوسان دارند و ممکن است در دوره هایی هیچ علائمی مشاهده نشوند. نشانه ها معمولاً شب ها و در تاریکی بدتر می شوند. نشانه های اصلی شامل موارد زیر هستند:
·
·
·
·
مهارت های شناختی ضعیف
·
·
·
·
·
تغییرات رفتاری
·
·
·
·
مشکلات عاطفی
·
·
·
·
·
·
علل ابتلا به دلیریوم
دلیریوم زمانی اتفاق می افتد که انتقال و دریافت پیام ها در مغز با اختلال مواجه شود. این اختلال معمولاً نتیجه مجموعه ای از عوامل است که مغز را آسیب پذیر می کنند و باعث مشکلاتی در عملکرد آن می شوند.
ممکن است این اختلال به یک دلیل یا مجموعه ای از دلایل اتفاق بی افتد. گاهی اوقات هیچ دلیل شناخته شده ای برای آن وجود ندارد. دلایل دلیریوم می توانند شامل موارد زیر باشند:
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
درمان دلیریوم
درمان دلیریوم در جهت کنترل یا از بین بردن علائم آن انجام می شود. گاهی اوقات لازم است که فرد مبتلا به دلیریوم برای مدتی کوتاه یا طولانی بستری می شود. دارو درمانی هم می تواند برای درمان این اختلال مفید باشد. گاهی اوقات دلیریوم با اسکیزوفرنی، زوال عقل یا افسردگی اشتباه گرفته می شود. به همین دلیل بهتر است که تشخیص یا درمان این بیماری فقط توسط یک متخصص انجام شود.
در ادامه مطالعه مقاله «زوال عقل سالمندان» را به شما پیشنهاد می کنیم.