آیدانیتو > نوجوان تنها
اختلالات نوجوان

نوجوان تنها






 

 

 

 


نوجوان تنها

بعضی نوجوانان شدیداً احساس تنهایی می کنند. بیشتر آن ها منکر این می شوند که در این زمینه نیاز به کمک دارند اما واقعیت این است که باید به نوجوان تنها کمک کرد. آن ها تصور می کنند که می توانند به تنهایی از پس همه چیز بر بیایند اما نمی توانند. طبیعی است که نوجوان تنها، غمگین یا افسرده بشود.

نوجوان تنها ساعت ها در اتاقش می نشیند و با چرخیدن در فضای مجازی، امیدوار است که کسی متوجه او شود و به او اهمیت دهد. دیدن تنهایی، غم و انزوای یک نوجوان برای والدین واقعاً دشوار است.

نوجوان تنها ممکن است دچار مشکلات فراوانی شود. مشکلات تحصیلی، افسردگی، اضطراب و ناتوانی در برقراری روابط اجتماعی، تعدادی از این مشکلات هستند.

دلایل تنهایی در نوجوانان

تنهایی در نوجوانان می تواند دلایل بسیاری داشته باشد. آزار دیدن و مورد خشونت واقع شدن از جانب هم سالان می تواند موجب تنهایی یک نوجوان شود. تغییراتی مثل نقل مکان به یک شهر یا محله جدید و تغییراتی در محیط خانواده، مثل طلاق یا مرگ هم ممکن است نوجوان را منزوی کنند.

بلوغ یک علت مهم دیگر برای تنهایی در سنین نوجوانی است. نوجوانان در دوران بلوغ تغییرات جسمی و روانی ناگهانی و شدیدی را تجربه می کنند و این تغییرات در هر فردی به شکلی ظاهر می شود. گاهی اوقات هم نوجوان تنها در واقع یک نوجوان افسرده است و اختلال روانی افسردگی او را در این وضعیت گرفتار کرده است.

مقابله با تنهایی در نوجوانان

اگر شاهد تنهایی در فرزند نوجوانتان هستید و می بینید که او ارتباط خیلی محدودی با دوستان و هم سالانش دارد، به فعالیت های خارج از مدرسه تشویقش کنید. شرکت کردن در کلاس های ورزشی، آموزشی و هنری می تواند ایده خوبی باشد.

پژوهش ها نشان می دهند که نوجوانان تنها به روابط مجازی تمایل زیادی دارند و در فضای مجازی به دنبال روابط دوستانه می گردند. در حالی که در دنیای واقعی از آن اجتناب می کنند.

این موضوع می تواند گاهی خطرناک باشد. چون بزهکاران و بیماران جنسی اغلب قربانی های خود را از میان این دست نوجوانان پیدا می کنند. به همین دلیل بهتر است که  مراقب روابط مجازی فرزندتان باشید و مطمئن شوید که امنیت او در شبکه های اجتماعی حفظ می شود.

پیشگیری از تنهایی در نوجوانان

یکی از روش هایی که والدین می توانند به واسطه آن از تنهایی در فرزندشان جلوگیری کنند این است که خودشان نماینده ای از انسان های توانمند در روابط اجتماعی باشند. فرزندان از والدین الگوبرداری می کنند. اگر شما دوستان و آشنایانی داشته باشید، فرزند نوجوانتان هم نحوه ارتباط گیری را یاد می گیرد.

استفاده از خدمات مشاوره ای

گاهی اوقات نوجوان تنها از مشکلات عمیقی رنج می برد. نشانه هایی مثل غم، عزت نفس پایین، تغییرات ناگهانی در ظاهر، آسیب زدن به خود، کاهش انگیزه، بی علاقگی به فعالیت هایی که قبلاً مورد علاقه بودند، اختلالات خواب و…. در یک نوجوان تنها، علائم خطرناکی هستند.

در این شرایط بهتر است که حتماً از یک روانشناس یا مشاور کودک و نوجوان کمک بگیرید.

در ادامه مطالعه مقاله «نوجوان شاد» را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه روش های حل مشکلات نوجوانان، می توانید با مشاوران حرفه ای و با تجربه آیدانیتو، در زمینه مشاوره نوجوان تماس بگیرید.

 

 

 

 



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *