راهنمای مطالعه
معافیت پزشکی خارج از کشور
گرچه با قوانین سختی از جانب نظام وظیفه روبرو هستیم اما در بسیاری از موارد امکان معافیت از سربازی چه به صورت دائم و چه موقت نیز وجود دارد. در صورتی که مشمولان خدمت به دلایل گوناگون و موجه ( از نظر نظام وظیفه) با مشکلاتی در موضوع اعزام به خدمت مواجه شوند، می توانند از قوانین معافیت استفاده کنند که یکی از مواردی که منجر به معافیت می شود، بیماری است. مشمولین بیمار می توانند از معافیت پزشکی استفاده کنند، البته این قانون تنها شامل حال ایرانیان داخل کشور نمی شود و معافیت پزشکی خارج از کشور نیز وجود دارد که در این مقاله به طور مفصل به بررسی آن می پردازیم.
معافیت پزشکی ایرانیان خارج از کشور
لازم می دانید در این مقاله به طور کامل راجع به معافیت پزشکی خارج از کشور صحبت کنیم و به بررسی مراحل، مدارک و شرایط این نوع معافیت که از سؤالات متداول مشمولان خدمت است، بپردازیم.
متقاضیان و مشمولان نظام وظیفه ابتدا نیاز به تأیید مدارک ارائه شده از سوی نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور محل اقامت دارند. مدارک توسط این نمایندگی به یکی از مراکز معاینه پزشکی مشمولان مقیم خارج از کشور مستقر در شهرهای مونیخ ( آلمان )، دبی، امارات متحده عربی، پکن و چین ارسال می شود. مرکز پزشکی، اسناد مربوطه را به پزشکان معتمد ارسال می کنند تا بررسی های اولیه با توجه به چهارچوب مقررات نظام وظیفه عمومی ناجا انجام و نتیجه آن به مرکز پزشکی اعلام شود.
اگر در این مرحله بیماری مشمول در چهارچوب قوانین نظام وظیفه شناخته شود، اقدامات لازم انجام و تاریخ مراجعه به مرکز پزشکی برای داوطلب مشخص می شود و شخص مشمول موظف است در تاریخ اعلام شده برای انجام معاینات لازم به مرکز پزشکی نام برده شده مراجعه کند.
در مراحل بعدی نیاز است پدر، مادر و یا وکیل متقاضی مدارک تأیید شده را به منظور بررسی و صدور کارت معافیت به سازمان وظیفه عمومی ناجا تحویل دهند.اما نکاتی وجود دارد که ممکن است در حین انجام این مراحل با آن برخورد کنید:
- نکته اول راجع به تشخیص مراکز معایه پزشکی در شهرهای مونیخ، پکن و دبی است. تأیید نهایی و قطعی توسط کمیسیون پزشکی مستقر در سازمان نظام وظیفه انجام می شود، بنابراین معاینات انجام شده در این مراکز دلیلی به قطعیت یافتن معافیت پزشکی نخواهد بود.
- هزینه های انجام شده از جمله هزینه اقامت، اسکان و هزینه های پزشکی به عهده مشمول است و نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، هیچ تعهدی در قبال این موضوع ندارد.
- در صورتی که درخواست معافیت پزشکی مشمول رد شود، بدیهی است که فرد متقاضی مشمول خدمت سربازی شناخته می شود و بایستی در تاریخ معین به سازمان نظام وظیفه مراجعه کند. دقت کنید که در صورت عدم مراجعه، غایب محسوب خواهید شد.
- در طول مراحل انجام شده متقاضی باید وضعیت پرونده خود را از طریق نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران پیگیری کند و از تماس با مراکز پزشکی مونیخ، دبی و پکن خودداری کند.
- در صورتی که مشمول در تاریخ مقرر، در مرکز پزشکی حضور نیابد، پرونده ی وی بدون هیچ گونه اقدامی بایگانی خواهد شد.
مدارک مورد نیاز جهت تشکیل پرونده معافیت پزشکی خارج از کشور
- اصل مدارک پزشکی، سوابق بیماری و گزارش فعلی مورد تأیید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران
- اصل و کپی گذرنامه معتبر ایرانی
- اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی ( پشت و رو )
- شش قطعه عکس 4*3 پشت نویسی شده
- اصل و کپی مدارک اقامتی مشمول
- اصل و کپی آخرین مدارک اقامتی مشمول
- اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی مشمول
- فرم مربوط به درخواست معافیت پزشکی
- تنظیم وکالت نامه توسط مشمول از طریق سامانه تاک
پیشنهاد می کنیم بعد از مطالعه مقاله معافیت پزشکی خارج از کشور ، مقاله انواع بیماری های معافیت پزشکی را نیز مطالعه کنید.
اگر سؤالی پیرامون معافیت پزشکی خارج از کشور دارید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.