انواع اختلال

خودکشی






 


خود کشی

خودکشی به معنای اقدام یک فرد برای گرفتن جان خودش است. افکار خودکشی می توانند موقت و گذرا باشد یا مدت ها فرد را درگیر کنند و به برنامه ای جدی تبدیل شوند. بسیاری از افرادی که افکار خودکشی دارند به دلیل خودکشی نمی میرند. حتی با اینکه ممکن است دست به خودکشی بزنند.

احتمال دارد افرادی که به خوکشی فکر می کنند افسرده، ناامید، مبتلا به بی خوابی، اضطراب شدید یا حملات هراس باشند. البته این به ا ین معنا نیست که همه آدم های مبتلا به اختلالات گفته شده دست به خودکشی می زنند.

 افکار و رفتارهای مرتبط با خودکشی باید جدی گرفته شوند و کسانی که به خودکشی فکر می کنند یا کسی را می شناسند که افکار خودکشی دارد باید هر چه زودتر به یک روانپزشک یا روانشناس مراجعه کنند.

ویژگی های افراد مستعد خودکشی

ممکن است کسی دائماً به خودکشی فکر کند اما هرگز به آن اقدام نکند و ممکن است فردی بعد از مدت زمان کوتاهی تفکر درباره خودکشی، فکرش را عملی کند. آنچه مهم است این است که همه تهدیدها و رفتارهای مرتبط با خودکشی جدی گرفته شوند.

اگر خودتان یا یکی از نزدیکانتان نشانه های زیر را تجربه می کنید، حتماً هر چه زودتر از کسی کمک بگیرید:

  • تهدید به کشتن خود
  • تلاش برای دسترسی به ابزارهایی برای کشتن خود ( اسلحه ، دارو و… )
  • صحبت کردن یا نوشتن درباره خودکشی
  • رفتارهای مرتبط با انتقام گیری
  • بی ارزش دیدن زندگی و هدف نداشتن
  • فاصله گرفتن از دوستان، خانواده، محیط های تحصیلی، محیط های شغلی و دیگر روابط مهم
  • رفتارهای پر خطر و ناایمن

دلایل افکار و اقدامات مرتبط با خودکشی

خودکشی می تواند نشانه ای از یک اختلال روانی یا واقعه ای دردناک مثل شکست در روابط، تجاوز جنسی، سوء استفاده عاطفی یا جسمی، مشکلات اقتصادی شدید، طرد شدن و… باشد.

ممکن است رفتارهای مرتبط با خودکشی با توجه به سابقه خانوادگی افزایش پیدا کنند. کسانی که در تاریخچه خانوادگی شان سابقه آسیب زدن به خود وجود دارد، بیشتر در معرض این رفتار آسیب زا قرار دارند.

عوارض بعضی داروهای روانی هم احتمال خودکشی را افزایش می دهند. مبتلایان به اسکیزوفرنی نرخ بالایی از خودکشی را به خودشان اختصاص می دهند و بیماری های جدی ای مثل ایدز یا سرطان هم می توانند منجر به افکار خودکشی شوند.

مشکلات روانشناختی ای که ممکن است منجر به افکار خودکشی شوند، شامل موارد زیر هستند:

درمان افکار خودکشی

درمان افکار خودکشی در کسانی که به مرگ تمایل دارند، می تواند به دو روش دارو درمانی و جلسات روان درمانی انجام بگیرد. معمولاً افکار خودکشی علل زیر بنایی ای دارند که با درک این علل و تلاش برای رفع آن ها، می توان گرایش فرد به خودکشی را از بین ببرد یا کاهش داد. آن چه اهمیت دارد این است که نشانه های خودکشی خیلی زود در یک فرد تشخیص داده شوند و قبل از این که دیر بشود، فرد وارد فرایند درمان شود.

در ادامه مطالعه مقاله «ناامیدی» را به شما پیشنهاد می کنیم.

اگر شاهد نشانه های خودکشی در خودتان یا یکی از نزدیکانتان هستید، برای اطلاع از روش های پیشگیری از اقدام به خودکشی، با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *