راهنمای مطالعه
افسردگی شدید
نا امیدی و یأس مداوم یکی از نشانه های افسردگی شدید است. وقتی کسی افسرده می شود نمی تواند از پس فعالیت های روزمره بربیاید، درس بخواند، مطالعه کند و با دوستان و نزدیکانش معاشرت کند. همه چیز در زمان افسردگی دشوار می شود و در حقیقت فرد برای هیچ کاری امید و انگیزه ندارد.
گاهی اوقات افسردگی شدید سابقه ارثی دارد و در میان افراد یک فامیل دیده می شود اما گاهی اوقات این اختلال می تواند کسانی را با هیچ سابقه خانوادگی تحت تأثیر قرار بدهد.
نشانه های افسردگی شدید
- خستگی یا از دست دادن انرژی در اغلب روزها
- احساس بی ارزشی یا گناه در بیشتر روزها
- مشکل تمرکز
- بی خوابی یا خواب بیش از حد در بیشتر روزها
- بی علاقگی به فعالیت هایی که قبلاً مورد علاقه فرد بودند
- آشفتگی و بی قراری یا احساس رخوت
- افکار مکرر درباره مرگ یا خودکشی
- کمبود وزن یا افزایش وزن
همه افراد گه گاه در زندگی غمگین می شوند. نباید غم و افسردگی را با هم اشتباه گرفت. وقتی کسی شدیداً افسرده است نشانه های گفته شده، به مدت حداقل دو هفته و هر روز، در او دیده می شوند.
دلایل افسردگی شدید
علت اصلی افسردگی شدید مشخص نیست. اما عوامل زیادی می توانند احتمال ابتلا به افسردگی را بالا ببرند. ممکن است ترکیبی از ژن ها و استرس ها بر مواد شیمیایی مغز تأثیر بگذارند و توانایی مغز برای ثبات خلق را کاهش بدهند.
تغییراتی در تعادل هورمون ها هم ممکن است منجر به افسردگی شدید شود. ما هنوز نمی دانیم چرا آدم ها افسرده می شوند اما می توان عوامل ارثی و عوامل محیطی را در ابتلا به این بیماری دخیل دانست.
چه عواملی خطر ابتلا به افسردگی شدید را افزایش می دهند؟
برخی محرک های افسردگی شدید شامل موارد زیر هستند:
- از دست دادن یکی از عزیزان، به واسطه مرگ، طلاق یا جدایی
- انزوای اجتماعی یا احساس محرومیت
- تغییرات بزرگ در زندگی مثل نقل مکان، فارغ التحصیلی، تغییر شغل، بازنشستگی و…
- سوء استفاده های جسمی، جنسی یا عاطفی
زنان بیشتر افسرده می شوند یا مردان؟
زنان دو برابر مردان افسرده می شوند. بارداری، قاعدگی، تغییرات هورمونی، یائسگی و…. احتمال افسرده شدن را بالا می برند. در حقیقت می توان گفت که ویژگی های جسمی زن او را در برابر افسردگی آسیب پذیرتر می کنند.
درمان افسردگی شدید
افسردگی یک اختلال جدی اما قابل درمان است. روشی که برای درمان این بیماری انتخاب می شود، وابسته به شدت نشانه های افسردگی است. ممکن است روان پزشکی برای درمان فرد افسرده داروی ضد افسردگی تجویز کند. گاهی اوقات شرکت در جلسات مشاوره و روان درمانی برای درمان فرد افسرده بسیار مفید است.
معمولاً ترکیب دارو درمانی و روان درمانی، بهترین رویکرد برای درمان افسردگی است.
در ادامه مطالعه مقاله «افسردگی فصلی» را به شما پیشنهاد می کنیم.
جهت اطلاع از بهترین روش های درمان افسردگی شدید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.