افسردگی, انواع اختلال

علائم و نشانه های افسردگی سایکوتیک





 

افسردگی سایکوتیک

افسردگی سایکوتیک یا روان پریشانه نوعی از افسردگی و همراه با بعضی حالت ها و نشانه های روان پریشانه است. نشانه هایی مثل توهم (مثلاً شنیدن صدایی که به فرد می گوید آدم بی ارزشی است)، هذیان (باورهای غیرمنطقی و عجیب)، هر حالت دیگر دور از واقعیت و علائم افسردگی.

از هر چهار فرد افسرده که بابت بیماری شان بستری می شوند، یک نفر مبتلا به افسردگی سایکوتیک است.

تفاوت افسردگی سایکوتیک با انواع دیگر افسردگی

طبق نظر مؤسسه ملی سلامت ذهن، یک فرد روان پریش به نوعی ارتباطش را با واقعیت از دست داده است. ممکن است آدم های سایکوتیک صداهایی بشنوند یا افکاری عجیب و غیر عقلانی داشته باشند. به عنوان مثال، ممکن است فکر کنند که دیگرانی قصد دارند به آن ها صدمه بزنند یا می توانند افکارشان را بخوانند.

یک فرد روان پریش ممکن است به این باور برسد که تحت کنترل شیطان است یا پلیس به علت جرمی که انجام داده او را تعقیب می کند، در حالی که هیچ خطایی از او سر نزده.

افراد مبتلا به افسردگی سایکوتیک می توانند بی دلیل خشمگین شوند. ممکن است آن ها در طول روز زمان زیادی را به تنهایی در تخت خواب سپری کنند، در طول روز بخوابند و شب ها بیدار بمانند.

یک فرد مبتلا به افسردگی سایکوتیک، معمولاً، به ظاهرش بی توجه است و شلخته و حتی گاهی کثیف به نظر می رسد. ممکن است او به سختی حرف بزند یا موقعی که صحبت می کند حرف هایش بی معنی باشند.

آدم های مبتلا به اختلالات روانی دیگر مثل اسکیزوفرنی هم روان پریشی را تجربه می کنند. اما هذیان ها و توهم های کسی که افسردگی اش از نوع سایکوتیک است با افسردگی مرتبط هستند (به عنوان مثل بر بی ارزشی خودش و احساس شکست تأکید دارد).

در حالی که نشانه های روان پریشی در اسکیزوفرنی غیر منطقی و عجیبند و رابطه مشخصی با خلق فرد ندارند ( به عنوان مثال ممکن است بیمار فکر کند که کسانی او را دنبال می کنند و می خواهند به او صدمه بزنند).

همچنین این احتمال وجود دارد که آدم های مبتلا به افسردگی سایکوتیک بابت افکارشان خجالت بکشند و تلاش کنند که آن ها را پنهان کنند. این کار آن ها تشخیص این نوع افسردگی را بسیار دشوار می کند.

علائم و نشانه های افسردگی سایکوتیک

نشانه های شایع افسردگی سایکوتیک شامل موارد زیر هستند:

درمان افسردگی سایکوتیک

درمان افسردگی سایکوتیک به روش های مختلفی اتفاق می افتد. مثلاً ممکن است در بیمارستان و به واسطه بستری شدن انجام شود. با این روش، بیمار از نزدیک و توسط متخصص ها تحت نظر قرار می گیرد.

هچنین داروهای مختلفی برای ایجاد تعادل در خلق فرد مورد استفاده قرار می گیرند و معمولاً این داروها ترکیبی از داروهای ضد افسردگی و داروهایی برای بر طرف کردن نشانه های روان پریشی هستند.

برای درمان کسی که از افسردگی سایکوتیک رنج می برد باید با دقت او و علائم و نشانه های بیماری اش را بررسی کرد، از علل افسردگی اش باخبر شد و با توجه به خصوصیات منحصربه فردش روش درمانی مناسبی را انتخاب کرد.

در ادامه مطالعه مقاله «اسکیزوفرنی» را به شما پیشنهاد می کنیم.

چنانچه شاهد نشانه های اختلال افسردگی سایکوتیک در خودتان یا یکی از نزدیکانتان هستید، می توانید برای آگاهی از روش ها و مراحل درمان این اختلال با مشاوران حرفه ای و باتجربه آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *