کودک

کودک شاد






 


کودک شاد

وقتی از والدین می پرسیم که چه آرزویی برای فرزندشان دارند، بسیاری از آن ها پاسخ می دهند که آرزو دارند کودکشان شاد باشد. خوشحالی و سلامت روانی کودکان برای بزرگسالانی که با آن ها در ارتباط هستند اهمیت بسیار زیادی دارد.

می توان گفت که آدم های شاد معمولاً آدم های موفقی هستند. آن ها نسبت به آدم های غمگین، در حوزه های تحصیلی، کاری و روابط عملکرد بهتری دارند. این افراد می توانند شغل های خوب و با درآمد بالایی پیدا کنند و معمولاً روابط و ازدواج های موفقیت آمیزی دارند.

یک آدم شاد ناگهان شاد نمی شود. شادی یک حالت ذهنی است که در دوران کودکی آغاز می شود. شاید سؤال بسیاری از والدین این باشد که چه عواملی موجب تقویت شادی در یک کودک می شوند و کودک شاد در چه محیطی پرورش پیدا می کند؟

در این مقاله تلاش کرده ایم به راهکارهایی بپردازیم که شادی را در کودکان افزایش می دهند.

 سعی کنید خودتان آدم شادی باشید.

نتایچ پژوهش ها نشان می دهند که میان مادران افسرده و رفتارهای منفی در کودکان رابطه ای وجود دارد. افسردگی و غمگینی والدین کودکان را غمگین می کند. اگر یک کودک شاد می خواهید، قبل از هر چیز باید خودتان شاد باشید.

ارتباط برقرار کردن با دیگران را به کودک یاد بدهید

کمتر کسی اهمیت ارتباط را انکار می کند. اما آیا والدین واقعاً زمان می گذارند و به فرزندانشان یاد می دهند که با دیگران ارتباط برقرار کنند؟ آموزش این مهارت به کودک کار دشواری نیست. در مرحله اول می توانید از او بخواهید که مهربانی خودش را در حرکات خیلی کوچکی نشان دهد و با دیگران همدلی کند. مثلاً به دوستانش لبخند بزند یا در صورتی که همکلاسی اش با خودش خوراکی به مدرسه نیاورد، به او خوراکی بدهد.

امیدواری را به کودک یاد بدهید

اگر می خواهید از افسردگی و انزوا در دوران نوجوانی جلوگیری کنید، امیدواری را به کودک یاد بدهید. یک کودک ده ساله، در صورتی که یاد گرفته باشد، نگاه امیدوارانه ای به جهان داشته باشد کمتر احتمال دارد در دوران بلوغ مضطرب و افسرده بشود. پژوهش ها نشان می دهند که کودکان امیدوار:

  • عملکرد بهتری در حوزه های تحصیلی، کاری و ورزشی دارند
  • سالم تر هستند و طول عمر بیشتری دارند
  • رضایت بیشتری از ازدواجشان دارند
  • کمتر ممکن است که مبتلا به اختلالات افسردگی و اضطراب شوند

هوش هیجانی را به کودک یاد بدهید

هوش هیجانی یک مهارت قابل یادگیری است و آدم ها با آن به دنیا نمی آیند. به کودک یاد بدهید که احساسات خودش را بشناسد و درک کند هر احساسی، چه مثبت و چه منفی، طبیعی است.

کودکی که هوش هیجانی اش تقویت شود، یاد می گیرد که به صحبت های دیگران گوش دهد، احساسات آن ها را تشخیص دهد و همدلی کند. او خودش را با شرایط سازگار می کند و واکنش های بی منطق و غیرقابل کنترلی نشان نمی دهد. آدمی که کنترل احساساتش را در دست داشته باشد، به راحتی غمگین و ناراحت نمی شود.

با کودک بازی کنید

روانشناسان هر روز بیشتر از قبل به این پی می برند که بازی کردن چقدر در سلامت روان کودکان مؤثر است. با کودک بازی کنید، شرایطی را فراهم کنید که با هم سالانش بازی کند و به او یاد بدهید که از بازی های انفرادی هم لذت ببرد.

بهتر است که بازی ها فقط درون خانه انجام نشوند و کودک در فضای بیرون و طبیعت هم بازی کند. بازی در طبیعت خلاقیت کودک را افزایش می دهد.

به طور کلی می توان گفت که یک کودک شاد باید سبک زندگی شاد داشته باشد. شادی مفهوم و حسی است که در اولین سال های زندگی در ما درونی می شود. نمی توانیم انتظار داشته باشید که کسی در یک محیط غمگین و افسرده کننده رشد کند و در آینده به فرد شادی تبدیل شود.

در ادامه  مطالعه مقاله «نوجوان شاد» را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه راهکارهای افزایش شادی در کودکان، می توانید با مشاوران با تجربه و حرفه ای آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *