نوجوان

نوجوان عاشق






 


نوجوان عاشق

عاشقی می تواند در هر سنی اتفاق بی افتد اما وقتی فرد عاشق نوجوان باشد، شرایط سخت تر می شود. نوجوانی دوران حساسی است. تغییرات جسمی و روانی ناشی از بلوغ سریع و ناگهانی اتفاق می افتند و نوجوان وارد دنیای جدیدی می شود.

بیدار شدن نیروی جنسی، فشار هم سالان، تغییرات شدید هورمونی، فشارهای درسی و…این قابلیت را دارند که نوجوان را به انسان غیرقابل کنترلی تبدیل کنند. انسانی که اگر عاشق شود، احتمالاً در مقایسه با دیگران تجربه متفاوتی خواهد داشت.

نوجوان عاشق ممکن است خجالتی، هیجان زده، خشمگین و بسیار آسیب پذیر باشد. او از سویی بسیار بی تجربه است و آگاهی کمی  در مورد مسائل مختلف دارد و از سویی دیگر برای اولین بار یک احساس شدید و عمیق انسانی را تجربه می کنند. به همین دلیل عشق در نوجوانان در عین زیبایی می تواند معایب زیادی داشته باشد.

نوجوان عاشق قطعاً به کمک نیاز دارد. اگر بزرگسالانی مثل والدین، معلم ها، مشاورین مدرسه و…از ویژگی های منحصر به فرد دوران بلوغ آگاه باشند، می توانند به نوجوان عاشق کمک کنند که این مرحله را با سلامت بیشتری پشت سر بگذارد.

ویژگی های نوجوان عاشق

معمولاً اکثر نوجوانان عاشق نشانه های مشترکی را در رفتارها و حالت های روانشناختی خودشان بروز می دهند. این نشانه ها  شامل موارد زیر هستند:

  • اضطراب
  • انزوا و دوری از اعضای خانواده
  • افت تحصیلی
  • از دست دادن تمرکز
  • ارتباط های تلفنی مشکوک
  • پرخاشگری
  • علاقه به موسیقی و فیلم های عاشقانه
  • تغییرات رفتاری

چرا عشق های نوجوانی پایدار نیستند؟

نوجوانان به دلایل مختلفی عاشق می شوند. سرگرمی، رقابت با هم سالان، شناخت جنس مخالف، نیازهای جنسی و حتی ازدواج از جمله اصلی ترین ریشه های عاشقی در سنین نوجوانی هستند. نوجوان عاشق به هر دلیلی که عاشق شده باشد، معمولاً نمی تواند رابطه ای پایدار را تجربه کند.

انسان ها  در دوران نوجوانی شناخت خود و جهان پیرامونشان را آغاز می کنند و از آنجایی که هنوز نمی دانند دقیقاً چه کسی هستند و چه توقعی از زندگی دارند، در روابط هم ناشیانه عمل می کنند. یک نوجوان همچنان که خودش را کشف می کند، دیگری را هم کشف می کنند و ممکن است در اولین مواجهه با دیگر انسان ها فوراً عاشق شود.

احتمال پایدار بودن چنین تجربیات خاصی بسیار پایین است. احساسات عاشقانه در نوجوانان، مخصوصاً پسرها، بیشتر ناشی از هورمون های جنسی هستند. آدم ها به زمان نیاز دارند تا از نظر جسمی و روانی به ثبات برسند، بعد شریک زندگی شان را انتخاب کنند.

وظیفه بزرگسالان در قبال نوجوان عاشق

همان طور که گفتیم نوجوان عاشق نیازمند کمک است و این کمک فقط از طریق روابط صمیمانه ایجاد می شود، نه رفتارهای پرخاشگرانه و بالا به پایین. والدین و مسئولین مدرسه باید تلاش کنند تا نوجوان از جایگاهش و خصوصیات دوران بلوغ و نوجوانی آگاه شود. اگر او بداند که در چه مرحله ای از زندگی قرار دارد و حس نکند که تنها است، تصمیمات آسیب زای کمتری می گیرد و احساس امنیت بیشتری می کند.

در ادامه مطالعه مقاله «نوجوان و بلوغ» را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه بهترین روش های برخورد با نوجوان عاشق، می توانید با مشاوران حرفه ای و با تجربه آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *