آیدانیتو > مهد کودک
کودک

مهد کودک






 

 

 

 

مهد کودک

بسیاری از کودکان ورود به اجتماع را از سن خیلی کم و با ورود به مهدکودک آغاز می کنند. والدین مختلف برای ثبت نام فرزندشان در مهد کودک دلایل مختلفی دارند.

گاهی اوقات پدر و مادر هر دو کار می کنند و به همین دلیل تصمیم می گیرند که فرزندشان ساعاتی از شبانه روز را در فضای مهد کودک به سر ببرد. بعضی والدین هم اعتقاد دارند که یادگیری مهارت های اجتماعی و ارتباطی باید از سن خیلی کم آغاز شود و مهد کودک اولین و بهترین بستر برای یادگیری است.

فواید مهد کودک

شاید برای بسیاری از ما، مخصوصاً به عنوان یک والد، این سؤال پیش بیاید که حضور در مهد کودک چه فوایدی دارد؟ کودکان چه چیزهایی را در محیط مهد کودک یاد می گیرند و از چه نظر پیشرفت می کنند؟

در این جا به مهم ترین فواید مهد کودک اشاره می کنیم:

  • در مهد کودک، مخصوصاً مهد کودک های با کیفیت، بچه ها در حین تفریح و بازی آموزش می بینند.
  • کودکان می توانند مهارت های مختلفی را در مهد کودک یاد بگیرند.
  • کودکان در فضای مهد کودک برای ورود به مدرسه آمادگی بیشتری پیدا می کنند.
  • مهد کودک محلی برای شروع زندگی اجتماعی است.
  • کودکان مفاهیمی مثل دوستی، همکاری، کارگروهی، اعتماد به دیگران، ارتباط مؤثر و….. را به شکل عملی در مهد کودک یاد می گیرند.
  • کودکانی که به مهد کودک می روند، نسبت به کودکانی که در خانه می مانند، اعتماد به نفس بیشتری دارند و کمتر خجالتی هستند.
  • مطالعات نشان می دهند که سیستم ایمنی کودکانی که به مهد کودک می روند قوی تر است و این کودکان کمتر بیمار می شوند.

کودکانی که مهد کودک را دوست ندارند

امروزه پدر و مادران زیادی از فواید و مزایای مهد کودک آگاه هستند و مشتاقانه فرزندشان را به مهد کودک می فرستند. اما به هر حال کودکانی هم وجود دارند که از مهد کودک فراری هستند و هیچ تمایلی به حضور در مهد کودک ندارند. با این کودکان چه باید کرد؟

اضطراب مادر

گاهی اوقات منشأ اصلی اضطراب یک کودک و ترس او از رفتن به مهد کودک مادرش است. مادری که خودش بسیار مضطرب و شدیداً به کودک وابسته است. در این حالت قبل از هر عملی، مادر باید درمان شود.

سرزنش نکردن کودک

به هیچ عنوان نباید کودکی را که حاضر نیست از مادرش جدا شود و به مهد کودک برود سرزنش کرد. این رفتار اوضاع را بدتر و خطرناک تر می کند.

بررسی احساسات کودک نسبت به مهد کودک

بهتر است با کودک وارد مکالمه شوید تا درک کنید که چرا به مهد کودک بی علاه است. چه تصوری از مهد کودک دارد و چرا از آنجا می ترسد. برایش مهد کودک را توصیف کنید و از ویژگی های جذاب و هیجان انگیزش بگویید تا ذهنیت او کم کم تغییر کند.

دلسوزی نکردن در مقابل گریه کودک

یکی از اصلی ترین روش های کودکانی که از مهد کودک فراری هستند گریه کردن است. گاهی اوقات کودک آنقدر گریه می کند که مادر یا پدر احساس ناتوانی می کند و او را به خانه باز می گرداند.

در این صورت کودک شرطی می شود و به این نتیجه می رسد که با گریه کردن می تواند مانع رفتن به مهد کودک بشود. تسلیم گریه های او نشوید. این کار فقط فرزندتان را وابسته تر خواهد کرد.

همراهی کردن کودک در اولین روزهای ورود به مهد کودک

بهتر است در اولین روزهایی که کودک حضور در مهد کودک را تجربه می کند، کنار او باشید تا به آن محیط عادت کند و بتواند با معلم و بچه ها ارتباط برقرار کند و اعتمادش به آن ها بیشتر بشود.

هدیه دادن به کودک

به کودک قول بدهید که وقتی به دنبالش می روید تا او را به خانه بازگردانید، به او هدیه بدهید و حتماً این کار را انجام بدهید. با این رفتار او برای حضور در مهد کودک تشویق می شود.

البته مراقب باشید که این کار به یک رویه تبدیل نشود و او تصور نکند که برای رفتن به مهد کودک باید باج بگیرد.

تشویق کودک به روابط دوستانه

شرایطی را فراهم کنید تا کودک بتواند با هم سالانش وارد رابطه دوستانه بشود. مثلاً با والدین دوستانش در مهد کودک ارتباط برقرار کنید و بیرون از فضای مهد کودک آن ها را به پارک و سینما ببرید تا کودک کم کم به روابط اجتماعی علاقه مند بشود.

مراجعه به روانشناس کودک

گاهی اوقات مشکل کودک کاملاً جدی است. مثلاً ممکن است او مبتلا به اختلال اضطراب جدایی باشد. در این حالت نمی توان به راحتی مشکل او را حل کرد و باید برای درمان او از یک متخصص کمک گرفت.

در ادامه مطاله مقاله «رفتار صحیح با کودکان» را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاع از ویژگی های یک مهد کودک با کیفیت و راهکارهای تشویق کودکانی که از مهد کودک فراری هستند به حضور در مهد، با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 

 

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *