آیدانیتو > مردان سالمند
سالمندان

مردان سالمند






 

 

 

 


مردان سالمند

در بیشتر کشورهای جهان، 65 سالگی سن ورود به دوران سالمندی است. در این سن فرایند پیری سرعت بیشتری می گیرد و انسان ها تغییرات زیادی را در جسم و روان تجربه می کنند. احتمال ابتلا به بیماری هایی مثل دیابت، فشارخون، مشکلات گوارشی، بیماری های قلبی- عروقی، آلزایمر و… در دوران سالمندی افزایش پیدا می کند.

مشکلاتی مثل تنهایی، از دست دادن همسر و دوستان هم سن و سال می توانند یک سالمند را افسرده، منزوی و مضطرب کنند.

از سویی دیگر، ورزش منظم، رعایک یک رژیم غذایی مناسب و متعادل، امنیت اقتصادی، معاشرت با اعضای خانواده و فعالیت های اجتماعی می توانند این دوره از زندگی را به تجربه ای شیرین تبدیل کنند. امروزه پژوهش های روانشناختی و جامعه شناختی زیادی در مورد دوران سالمندی انجام می شوند.

در حال حاضر متوسط سن زندگی در بسیاری از نقاط جهان در حال افزایش است و به همین دلیل به تحقیقات متعددی در مورد ویژگی های این دوره زندگی و چالش هایش نیاز داریم.

از آنجایی که زنان و مردان خصوصیات خاص خودشان را دارند، در دوران سالمندی هم با بحران های خاصی مواجه می شوند و دغدغه های متفاوتی دارند.

در این مقاله تلاش کرده ایم که به مشکلات مردان سالمند بپردازیم:

مسائل جنسی در مردان سالمند

با افزایش سن در مردان، ترشح هورمون تستوسترون کاهش پیدا می کند و به همین دلیل نیاز جنسی کم می شود. برخی مردان به صورت تدریجی توانایی جنسی شان را از دست می دهند و این تغییر در برخی ناگهانی است.

نمی توان با اطمینان گفت که هر مرد سالمندی، توانایی جنسی اش صفر می شود. گاهی اوقات عواملی مثل سیگار کشیدن و مصرف الکل در طولانی مدت، فشار خون بالا، اضطراب، افسردگی، بیماری های قلبی و… در کاهش میل جنسی عوامل تأثیر گذارتری هستند.

نتایج پژوهش ها نشان می دهند که یک سبک زندگی سالم، رژیم غذایی مناسب، ورزش منظم و دوری از سیگار و الکل می تواند توانایی جنسی مردان سالمند را حفظ کند.

تنهایی در مردان سالمند

یکی از آسیب زاترین مشکلات در دوران سالمندی، تنهایی است. وقتی فرزندان خانه را ترک کنند، همسر فوت کند و دوستان و هم سن و سالان یکی بعد از دیگری از دنیا بروند، سالمند شدیداً تنها می شود. بعضی خوش شانس هستند و در کنار فرزندان و نوه هایشان زندگی می کنند.

اما گاهی اوقات فرزندان به علت مشغله های مختلف به ندرت به پدر و مادر پیرشان سر می زنند و حتی ممکن است آن ها را به مراکز نگهداری سالمندان ببرند.

ازدواج مجدد می تواند به میزان قابل توجهی احساس تنهایی را در سالمندان کاهش دهد. در حال حاضر 9% از مردان سالمند و 49% از زنان سالمند در کشورمان تنها هستند. مردان سالمند نسبت به زنان هم سن خودشان شانس بیشتری برای ازدواج دارند.

ورزش در مردان سالمند

ورزش نقش بسیار پررنگی در حفظ سلامتی سالمندان دارد. کسانی که در دوره جوانی به ورزش منظم عادت کنند در پیری کمتر به بیماری های جسمی و حتی روانی مبتلا می شوند و حتی شروع ورزش در دوره سالمندی هم مفید است. فعالیت بدنی در مردان سالمند سلامت، انرژی و شادابی آن ها را افزایش می دهد.

در ادامه مطالعه مقاله «زنان سالمند» را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه مسائل و مشکلات مردان سالمند، می توانید با مشاوران با تجربه و حرفه ای آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 

 

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *