رشد و توسعه ی فردی

روش های مدیریت هزینه در زندگی






 

مدیریت هزینه

مدیریت هزینه دغدغه هر انسانی است که برای پول هایش زحمت می کشد. برای مدیریت دخل و خرجمان لازم نیست ریاضیات خیلی قوی ای داشته باشیم. کافی است جمع و تفریق بلد باشیم. وقتی از مهارت های اقتصادی برخوردار باشیم، زندگی ساده تر می شود. ما باید بدانیم چطور پول هایمان را خرج می کنیم تا آخر ماه جیب مان خالی نباشد یا همیشه مغروض نباشیم.

در این مقاله تلاش کرده ایم که به عادت هایی برای مدیریت هزینه هایمان بپردازیم:

قبل از خرج کردن فکر کنید

وقتی قرار است برای پرداخت هزینه ای، مخصوصاً هزینه زیادی، تصمیم بگیرید، فقط به این فکر نکنید که از پس هزینه اش بر می آیید یا نه. قبل از هر چیز به این فکر کنید که با پرداخت این پول در چه موقعیتی قرار می گیرید. چقدر پول در حسابتان باقی می ماند و خرج کردن این پول چه تأثیری بر زندگی روزمره تان می گذارد.

ممکن است موقعیت مالی فعلی شما هیچ هم سویی ای با هزینه ای می خواهید پرداخت کنید نداشته باشد.

مراقب مخارج تان باشید

خریدهای کوچک اما زیاد بعد از مدتی می توانند شوک بزرگی وارد کنند. ناگهان به خودتان می آیید و می بینید که بیش از حد خرج کرده اید. مراقب مخارج تان باشید. به عنوان مثال برای مدیریت هزینه ها رسیدهای خرید را نگه دارید و در دفتری خرج هایتان را یادداشت کنید. هر از چند گاهی نگاهی به دفترتان بی اندازید تا مخارج از کنترلتان خارج نشود.

اول هر ماه از میزان بودجه خود آگاه باشید و آن را جایی یادداشت کنید. در طول ماه با حساب و کتاب میزان پول هایی را که خرج کرده اید از آن مبلغ کم کنید تا همیشه تصوری ذهنی از بودجه مالی تان داشته باشید.

محدودیت هایی را با توجه به بودجه مالی تان ایجاد کنید

حالا که می دانید چقدر پول دارید و حدوداً چه خرج و مخارجی دارید، باید خط قرمز داشته باشید. یعنی باید اول ماه به خودتان بگویید من نباید در طول این ماه بیشتر از فلان مبلغ هزینه کنم. وقتی خودتان را محدود کنید، هم بی حساب و کتاب خرج نمی کنید و هم اینکه می دانید چقدر پول دارید و این پول باید صرف چه شود.

پس انداز کنید

پس انداز کردن، هر چند کم، همیشه برای مدیریت هزینه ها مفید است. وقتی مبلغی را ماهیانه پس انداز کنید، در واقع امنیت روانی خودتان را افزایش می دهید. چون می دانید که اگر اتفاق غیر منتظره ای بی افتد، شما از نظر مالی در وضعیت مطلوبی هستید.

به علاوه با پس انداز کردن می توانید پولتان را برای چیزهای گرانی که قصد خریدشان را دارید حفظ کنید و به جای این که ناگهان پول زیادی را از دست بدهید، به موقع خرید کنید.

موقع خرید کردن به قیمت ها دقت کنید

یکی از بهترین روش های مدیریت هزینه این است که موقع خرید کردن هیجان زده نشویم و گران نخریم. وقتی در حال خرید کردن هستید، به قیمت ها دقت کنید. از فروشندگان گران فروش خرید نکنید، قیمت یک کالا را در مغازه ها و مراکز خرید متفاوت مقایسه کنید و تحت تأثیر فروشندگان چرب زبان قرار نگیرید.

خرید کردن با قیمت مناسب اثر غیر قابل انکاری در کنترل دخل و خرج دارد.

در ادامه مطالعه مقاله روش های رشد و توسعه فردی را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه مدیریت هزینه ها می توانید با مشاوران خانواده آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *