خانواده

اصول مهم مدیریت خانواده

 

مدیریت خانواده

خانواده مهم ترین نهاد در هر جامعه است چون شخصیت هر فردی در آن شکل می گیرد و اولین تعاملات هر انسانی در زندگی با اعضای خانواده اش است. اگر خانواده ناکارآمد شود، در طولانی مدت جامعه نا کارآمد می شود.

زیگموند فروید، پدر علم روانشناسی مدرن معتقد است که شخصیت ما انسان ها در سه سال اول زندگی شکل می گیرد و اتفاقات و روابط سال های اولیه زندگی آنقدر مهم هستند که می توانند آینده ی ما را پیش بینی کنند. اکثر آدم ها در سال های اولیه زندگی بیشتر از هر کسی با اعضای خانواده شان در تماسند. پس می توان نتیجه گرفت که خانواده شخصیت ما را شکل می دهد و شخصیت ما می تواند منجر به انتخاب های ما در آینده شود.

وقتی اهمیت خانواده و روابط خانوادگی برای ما مشخص شود، تلاش می کنیم تا سلامت و کارآمدی آن را حفظ کنیم. نهاد خانواده هم مثل هر نهاد دیگری به مدیریت نیاز دارد و مدیریت خانواده می تواند به ساز و کار آن نظم ببخشد و مسیرش را در آینده مشخص کند.

مدیریت خانواده و سبک زندگی

شیوه مدیریت خانواده در طول تاریخ تغییر کرده. در گذشته مدیریت خانواده و سبک زندگی سنتی تر بود و بخش اعظم مدیریت بر عهده پدر خانواده بود اما امروزه بهترین شیوه مدیریت خانواده، مشارکتی است و در آن نه تنها مادر خانواده که حتی فرزندان هم نقش دارند.

البته از آنجایی که پدر و مادر در یک خانواده دارای سن و تجربیات بیشتری هستند، مسئولیت اصلی بر دوش آن ها است. اما اگر والدین به ایجاد صمیمیت، اعتماد و احترام در خانواده علاقه مند باشد باید در همه تصمیم گیری های خانوادگی نظر فرزندانشان را هم دخیل کنند.

اصول مدیریت خانواده

احتمالاً یکی از مهم ترین سؤال های افرادی که به تقویت سلامت خانواده علاقه مندند این است که با رعایت چه اصولی می توانند این نهاد را مدیریت کنند؟ مشاور خانواده میتواند به شما پاسخ صحیح دهد و در این جا به این اصول می پردازیم:

با هم وقت بگذرانید

اگر اعضای خانواده با همدیگر تعامل نداشته باشند و با هم وقت نگذرانند، بعد از مدتی از همدیگر دور می شوند، صمیمیت میانشان کاهش پیدا می کند و برای حل مشکلات به جای این که به همدیگر مراجعه کنند به افرادی خارج از خانواده اعتماد می کنند.

برای مدیریت خانواده حتماً ساعاتی را به معاشرت والدین و فرزندان با همدیگر اختصاص بدهید.

 

کار و زندگی را از هم تفکیک کنید

مراقب باشید که کار کردن به اولویت اول زندگی تان تبدیل نشود. همچنین فرزندان هم نباید آنقدر غرق درس خواندن و تحصیل شوند که مناسبات خانوادگی را از یاد ببرند. میان مسئولیت های زندگی و خانواده توازن برقرار کنید و کنترل تان را بر خانواده از دست ندهید.

قوانینی را برای خانواده وضع کنید

هر نهادی برای موفقیت نیازمند قوانینی است. مخصوصاً از آنجایی که فرزندان در حال رشد هستند، اگر با قوانین و محدودیت ها مواجه نشوند درک نمی کنند که در آینده نمی توانند در جامعه هر کاری را که باب میلشان است انجام دهند.

بهتر است قوانین مرتبط با مدیریت خانواده را جایی بنویسید و در معرض دید همه اعضای خانواده قرار دهید تا حالت جدی تری پیدا کند.

تصمیم های مشترک بگیرید

هر تصمیمی که بگیرید بر همه شما اثر می گذارد، پس بهتر است که در تصمیم گیری، نظر هر عضو خانواده را بررسی کنید و مدیر یا مدیران دیکتاتوری نباشید. مخصوصاً اگر فرزندتان در سنین نوجوانی یا بالاتر است و توانایی تحلیل و استدلال دارد، با شرکت دادن او در تصمیم گیری ها، شرایط مناسبی را برای رشد روانی سالمش برقرار می کنید.

در این مقاله به موضوع مدیریت خانواده و سبک زندگی پرداختیم. در ادامه مطالعه مقاله مشاوره روانشناسی آنلاین را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه مدیریت خانواده می توانید با مشاوران خانواده آیدانیتو تماس بگیرید. و مشاوره تلفنی دریافت کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *