طلاق توافقی
اکثر آدمها وقتی که ازدواج میکنند، موقع پیوند زناشویی به طلاق فکر نمیکنند و به این امید که قرار است پیوندی پایدار و همیشگی داشته باشند، زندگی مشترک را آغاز میکنند. اما آینده قابل پیش بینی نیست و گاهی اوقات طلاق تنها راهی است که پیشپای یک زوج قرار میگیرد.
طلاق انواع مختلفی دارد. گاهی به درخواست مرد انجام می شود، گاهی به درخواست زن و یکی از انواع آن هم طلاق توافقی است. برای اینکه بدانیم طلاق توافقی چیست ، در این مقاله قصد داریم به شرایط و مراحل آن بپردازیم.
همانطور که از اسم طلاق توافقی مشخص است، یک جدایی توافقی است و در واقع در شرایطی اتفاق میافتد که همسران، هر دو بخواهند به زندگی مشترکشان خاتمه بدهند. در طلاق توافقی، زوجین در مورد مسائلی مثل مهریهی زن، نفقهی زن، اجرت المثل زن، حضانت فرزند یا فرزندان، قرار ملاقات با فرزند و … به توافق میرسند. همچنین در این نوع طلاق، زن و مرد در مورد امور مالی و غیر مالی به نقطهی مشترکی میرسند.
در طلاق توافقی نیازی به شرایط محکمه پسند وجود ندارد و همین که زن و شوهر به این نتیجه برسند که بنابر دلایلی قادر به ادامهی زندگی مشترک نیستند، کافی است.
شرایط طلاق توافقی
بسیاری از همسرانی که قصد جدایی دارند، ترجیح میدهند که طلاقشان توافقی باشد. آنها می خواهند بدانند که شرایط طلاق توافقی چیست . شرایط طلاق توافقی به این صورت است که همسران با مدارک مورد نیاز که شامل شناسنامه، کارت ملی و عقدنامه است به دادگاه میروند و فرم درخواست طلاق توافقی را پر میکنند و همهی توافقات خود را در زمینههایی که در بالا به آنها اشاره کردیم در فرم ثبت میکنند.
بعد از اینکه دادخواست به دادگاه ارائه شود، باقی مراحل مثل انواع دیگر طلاقها پیش میرود. دادگاه از همسران میخواهد که از میان بستگان و آشنایان مورد اعتماد، داورانی را انتخاب و به دادگاه معرفی کنند. اگر زوجین نتوانند این کار را انجام بدهند، انتخاب داور بر عهده ی دادگاه قرار خواهد گرفت. بعد از این مرحله، دادگاه همسران را به یک مرکز مشاوره ارجاع می دهد.
مشاور سعی می کند میان آنها سازش ایجاد کند و زوجین را به زندگی مشترک بازگرداند. اما اگر چنین چیزی امکانپذیر نباشد، نظر خود را به صورت مکتوب به دادگاه اعلام میکند. بعد از بررسی نظر مشاور و داوران توسط قاضی دادگاه در صورتی که سازش ممکن نباشد، گواهی عدم امکان سازش صادر میشود.
زوجین میتوانند با مراجعه به یکی از دفاتر ثبت طلاق، حکم صادر شده را به اجرا درآورند. در این مرحله صیغه طلاق جاری میشود، همسران به صورت قانونی از همدیگر طلاق میگیرند و طلاق وارد شناسنامههایشان میشود.
مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش سه ماه از تاریخ صدور است و اگر تا پایان آن مدت، همسران با مدارک لازم به یکی از دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه نکنند، اعتبار این آگهی از بین میرود.
وکیل طلاق توافقی
اگر در طلاق توافقی، همسران اقدام به اخذ وکیل کنند، لازم نیست در دادگاه حضور داشته باشند و حتی در جلسات مشاورهی دادگاه خانواده، وکیل میتواند به جای هر یک از طرفین در این جلسات شرکت کند. نحوه طلاق توافقی توسط یک وکیل بسیار کوتاه و به مدت ۷ تا ۱۰ روز است.
اکثر متخصصان و صاحبنظران طلاق را آخرین مرحله در حل مشکلات زناشویی میدانند و پیشنهادشان برای همسران این است که تا جایی که امکان دارد روشهایی دیگری جز طلاق را برای حل تعارضاتشان امتحان کنند. اما به هر حال گاهی اوقات ادامهی زندگی مشترک عملاً غیرممکن میشود. در این حالت طلاق توافقی میتواند متمدنانهترین نوع جدایی باشد.
در ادامه مطالعهی مقالهی «نشانههای طلاق» را به شما پیشنهاد میکنیم.
برای اطلاعات بیشتر و جزئی تر در مورد فرایند طلاق توافقی ، با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.