راهنمای مطالعه
درمان شک
وقتی از چیزی مطمئن نیستیم، نمی توانیم اعتماد تمام و کمال به کسی یا اتفاقی داشته باشیم و اگر احتمال بدهیم که اتفاقات آن طور که دیگری یا دیگران می گویند پیش نمی روند، شک می کنیم. شک کردن یک وضعیت انسانی کاملاً طبیعی است.
اگر شک نکنیم، خیلی راحت هر چیزی را می پذیریم و این پذیرش بی چون و چرا می تواند امنیت ما را به خطر بی اندازد. اما اگر شک کردن بیش از حد باشد ما را به انسان بدبینی تبدیل می کند که توانایی اعتماد کردن را به هر چیز و هر شخصی از دست می دهد. این میزان از شک سلامت روان را به خطر می اندازد، کیفیت زندگی را کاهش می دهد و در عملکرد فردی و اجتماعی ما اختلال ایجاد می کند.
در چنین موقعیتی باید حتماً به فکر درمان شک افتاد. چون ممکن است ناشی از ابتلا به یک اختلال روانی جدی باشد.
علت شک
در درمان بدبینی بیش از حد، قبل از هر چیز باید ریشه آن را پیدا کنیم. چه اتفاقی می افتد که کسی به همه چیز بدبین می شود؟
بدبینی
آدم های بدبین دیدگاه خاصی به زندگی دارند. آن ها جهانی را که ساکن آن هستیم، جای خوبی نمی دانند و همیشه فکر می کنند که اتفاقات بد در راهند و هر اتفاق خوشایندی هم ممکن است خیلی زود به فاجعه ای هولناک تبدیل شود.
آدمی که به هر چیزی و هر شخصی بدبین باشد، به طور طبیعی به هر چیزی و هر شخصی هم شک می کند و باور ندارد که آدم ها و اتفاقات خوب وجود دارند.
پارانویا
اختلال شخصیت پارانویا اختلالی است که بر شیوه تفکر فرد مبتلا تأثیر منفی می گذارد. آدم های پارانوئید نمی توانند اعتماد کنند و همیشه مشکوک اند، حتی وقتی هیچ دلیلی برای شک کردن وجود ندارد. علائم و نشانه های این اختلال معمولاً در اوایل دوران بزرگسالی آغاز می شوند و در میان مردان شایع تر از زنان است. گاهی اوقات برای درمان شک باید از درمان پارانویا استفاده کرد.
علائم و نشانه های پارانویا
افراد مبتلا به پارانویا همیشه احساس خطر می کنند و به همین دلیل نمی توانند اعتماد کنند. مهم ترین نشانه های پارانویا شامل موارد زیر است:
- شک به تعهد و وفاداری همسر
- بی میلی نسبت به صحبت از مسائل شخصی و اطلاعات دادن به دیگری
- حالت دفاعی داشتن در برابر دیگران
- تفسیر مداوم معنای پشت رفتارهای دیگران
- شک مداوم و بدون دلیل و سند
- روابط سرد و غیر صمیمی با دیگران
روش های درمان شک
بهترین روش برای درمان شک آگاه شدن از دلایل شک و بدبینی و استفاده از خدمات مشاوره ای و روانشناختی است. آدم بدبین می تواند با استفاده از تغییراتی در سبک زندگی و تمرین ها و تکنیک هایی نگاهش را به زندگی تغییر دهد اما چنانچه کسی مبتلا به اختلال شخصیت پارانویا باشد، که یک اختلال جدی است، حتماً باید به روانشناس یا روانپزشک مراجعه کند.
در ادامه مطالعه مقاله درمان بدبینی را به شما پیشنهاد می کنیم.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه روش های درمان شک ، می توانید با مشاوران خانواده آیدانیتو تماس بگیرید.