انواع اختلال

خود خوری






 

خود خوری

اکثر ما می دانیم که خود خوری چیست و آن را تجربه کرده ایم. خود خوری یک وضعیت روانی است و موجب می شود که فرد مدام درگیر مسائل و افکاری باشد که در سرش تکرار می شوند و آزارش می دهند. وقتی کسی خودخوری می کند، در واقع در ذهنش در حالت گفت و گو با خود است. گفت و گوهایی که عموماً منفی هستند. همچنین ممکن است او تصاویر و موقعیت هایی را در ذهن تکرار کند که یادآور تجربیات و احساسات ناخوشایندی هستند و با این کار انرژی بسیاری را از خودش بگیرد.

نشخوار فکری

نشخوار فکری به معنای گیر افتادن و اسیر شدن در افکار است. وقتی کسی مبتلا به نشخوار فکری است، در حقیقت به جای این که به دنبال راه حل برای مشکلات و چیزهایی باشد که او را ناراحت می کنند و آزارش می دهند، فقط آن ها را در سرش تکرار می کند. نشخوار ذهنی ضررهای بسیاری دارد، که در ادامه به آن ها می پردازیم.

 

خطرات خود خوری

خودخوری بیش از حد خطرات فراوانی دارد. این وضعیت، در صورت تکرار، اضطراب زیادی را تولید می کند و در طولانی مدت تبدیل به اختلالات روانی می شود. همچنین نتایج پژوهش های مختلف نشان می دهند که نشخوار ذهنی افسردگی را تشدید می کند.
گاهی اوقات کسانی که خودخوری می کنند، از آن جایی که نمی توانند این وضعیت را متوقف کنند، با روش های ناسالمی مثل پرخوری، مصرف مواد مخدر یا نوشیدن الکل خودشان را آرام می کنند. فعالیت هایی که اثرشان کوتاه مدت است و مشکل فرد را دو چندان می کنند.

درمان خود خوری

اگر بخواهیم خیلی ساده در مورد درمان خود خوری صحبت کنیم، می توانیم بگوییم که بهترین راهکار برای حل این مشکل یادگیری مهارت حل مسئله است. کسی که بلد باشد مشکلاتش را حل کند، به جای یک جا نشستن و فکر کردن به مسائل آزار دهنده، از جا بلند می شود و اقدامی عملی انجام می دهد.
 

به چالش کشیدن افکار

اگر خودتان را فردی مبتلا به خود خوری می دانید، یکی از بهترین روش ها برای شروع درمان خودخوری این است که افکار منفی را به چالش بکشید. یعنی به جای تمرکز بر تصاویر، خاطرات و نگرانی های آزار دهنده، از خودتان بپرسید: «برای حل این مسئله و رهایی از این وضعیت چه کاری می توانم انجام بدهم؟»

در حال زندگی کردن

اگر هر انسانی یاد بگیرد که در لحظه زندگی کند، کمتر نشخوار ذهنی انجام می دهد. یکی از ریشه های نشخوار فکری اهمیت دادن بیش از حد به اتفاقات گذشته است. باید یک بار برای همیشه گذشته را حل و فصل کرد و کنار گذاشت تا بتوان با آرامش بیشتری به حال و زندگی در لحظه پرداخت.

مشاوره روانشناسی در آیدانیتو

آیدانیتو یک فضای هوشمند آموزش و مشاوره است. مشاوران آیدانیتو در این فضا، با توجه به رشته تحصیلی و تجربیات کاری شان، در زمینه های مختلفی مثل خانواده، تحصیلی، شغلی، مهاجرت، نظام وظیفه و…به مخاطبان مشاور تلفنی می دهند.

اختلالات و ناکارآمدی های روانی هم از جمله مهم ترین و پرتماس ترین موضوعات مشاوره روانشناسی هستند. خود خوری و نشخوار ذهنی موقعیت های روانی آسیب زایی اند. یک مشاوره تخصصی روانشناسی، می تواند شامل راهکارهایی برای غلبه بر نشخوار فکری و درگیری های ذهنی باشد.

در ادامه مطالعه مقاله مهارت حل مسئله را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه روش های درمان خودخوری می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *