رشد و توسعه ی فردی

اهمال کاری






 

اهمال کاری

تصور کنید که عصر جمعه است. شما دارید به سختی و با همه وجود روی پروژه ای کار می کنید تا آن را قبل از ساعت 5 به پایان برسانید و در درون به خودتان ناسزا می گویید که چرا زودتر این کار شروع نکرده اید.

چرا این اتفاق افتاد؟ مشکل کجاست؟ چرا کارتان را دیر شروع کردید؟

شاید بتوان گفت ساعت ها در شبکه های اجتماعی وقت گذرانی کردید، زمان زیادی را به تماشای تلویزیون اختصاص دادید، بارها به خودتان گفتید که تا یک ربع دیگر کارتان را شروع می کنید و نکردید…..

در واقع شما مشغول کارهای بی اهمیتی بودید که می توانستید بعداً آن ها را انجام بدهید.

این وضعیت به نظرتان آشنا است؟ شما تنها نیستید! اهمال کاری تله ای است که بسیاری از ما داخل آن می افتیم. در واقع بنابر نتایج تحقیقات بسیار، 95% ما تا حدی اهمال کاری می کنیم و انجام مسئولیت هایمان را به تعویق می اندازیم.

آیا اهمال کاری همان تنبلی است؟

اهمال کاری یک فرایند فعال است. شما با اهمال کاری انتخاب می کنید که به جای مسئولیتی که به عهده دارید، کار دیگری انجام دهید. در مقابل، تنبلی شامل بی تفاوتی، منفعل بودن و بی میلی به فعالیت است.

آدم های اهمال کار معمولاً کاری که برایشان لذت بخش نیست را نادیده می گیرند و خودشان را با کارهای لذت بخش مشغول می کنند. اما این کار تبعات منفی زیادی دارد.

به عنوان مثال، یک اهمال کاری کوچک می تواند موجب تجربه احساساتی منفی مثل شرم و گناه بشود. اهمال کارها نمی توانند آن طور که باید از استعدادها و توانمندی هایشان استفاده کنند و ممکن است به اهدافشان نرسند.

غلبه بر اهمال کاری

بیشتر اهمال کارها تمایل دارند که از این ویژگی خلاص شوند اما این کار به نظرشان شدنی نمی آید. غلبه بر اهمال کاری شدنی است اما به تمرین و پشتکار نیاز دارد.

در این جا به روش هایی برای غلبه بر اهمال کاری می پردازیم:

قدم  اول: نسبت به اهمال کاری آگاه باشید

گاهی اوقات آدم ها برای به تعویق انداختن کارهایشان دلیل محکم و منطقی ای دارند. اما اگر تمرکز خودتان را بر چیزی غیر از مسئولیت تان بگذارید و آن را نادیده بگیرید ممکن است یک فرد اهمال کار باشید. همچنین اگر کارهای زیر را انجام دهید، احتمال دارد دمبتلا به اهمال کاری باشید:

  • پر کردن روزتان با کارهای بی اهمیت
  • رها کردن کاری که در لیست کارهایی که باید انجام بدهید قرار دارد. با وجود این که کار مهمی است
  • تلف کردن وقت زیادی در شبکه های اجتماعی
  • شروع کار و بعد از جا بلند شدن و رفتن به دنبال خوردن یک خوراکی
  • پر کردن وقت با انجام کارهای بی اهمیتی که دیگران از شما درخواست می کنند، به جای انجام کارهای مهمی که در لیست تان قرار دارند
  • منتظر زمان مناسب ماندن برای انجام یک کار

قدم دوم: به این فکر کنید که چرا اهمال کاری می کنید

قبل از غلبه بر اهمال کاری باید درک کنید که به چه دلیل انجام کارهایتان را به تعویق می اندازید. به عنوان مثال آیا انجام کاری را نادیده می گیرید چون آن کار برایتان لذت بخش نیست؟ اگر دلیلش این است، سعی کنید آن کار را زودتر انجام دهید تا از شرش خلاص شوید و به کارهای مورد علاقه تان بپردازید.

گاهی اوقات بی نظمی دلیل اهمال کاری است. آدم های منظم با موفقیت بر این ویژگی غلبه می کنند چون لیستی دارند که کارهای مهم را در آن یادداشت می کنند و یک برنامه ریزی دقیق برای انجام کارهایشان دارند. نظم باعث می شود که مسئولیت ها قبل از موعد مقرر انجام شوند.

بعضی افراد به توانمندی هایشان شک دارند و نگران شکست هستند. در نتیجه حتی کارهایی را که توانایی انجامشان را دارند به تعویق می اندازند. ترس از موفقیت هم می تواند منجر به اهمال کاری شود. بعضی آدم ها از موفقیت بیشتر از شکست می ترسند چون فکر می کنند که موفقیت، مسئولیت هایشان را افزایش می دهد.

کمال گراها هم دسته دیگری از افراد اهمال کار هستند. آن ها از انجام کاری اجتناب می کنند، چون تصور می کنند که مهارت لازم را برای انجام آن ندارند و نمی توانند آن کار را بی عیب و نقص انجام دهند.

یک دلیل اصلی دیگر برای اهمال کاری، تصمیم گیری ضعیف است. اگر نتوانید تصمیم بگیرید، ممکن است کارها را به تعویق بی اندازید چون فکر می کنید احتمال دارد کار را غلط انجام دهید.

قدم سوم: روش های ضد اهمال کاری را اتخاذ کنید

اهمال کاری یک عادت و الگوی رفتاری عمیق و ریشه دار است. احتمالاً شما نمی توانید یک شبه آن را کنار بگذارید. عادت ها فقط زمانی کنار گذاشته می شوند که شما انجام دادن آن ها را متوقف کنید.
در ادامه به روش هایی می پردازیم که انجام و تمرین آن ها می تواند به غلبه بر اهمال کاری ختم شود:

خودتان را بابت اهمال کاری های گذشته ببخشید

پژوهش ها نشان می دهند که بخشیدن خود می تواند به شما کمک کند تا احساس مثبتی به خودتان داشته باشید و اهمال کاری های احتمالی آینده را کاهش دهید.

به وظیفه ای که دارید متعهد بمانید

بر انجام کار تمرکز کنید نه اجتناب از آن. کارهایی که باید انجام بدهید را کامل کنید و زمان مشخصی را برای انجام آن در نظر بگیرید. این به شما کمک می کند تا فعالانه از عهده انجام مسئولیت تان بر بیایید.

به خودتان قول جایزه بدهید

اگر کاری را سر موقع انجام دادید، به خودتان جایزه بدهید. این جایزه می تواند خوراکی مورد علاقه تان باشد.

از کسی بخواهید که حواسش به شما باشد

وقتی بدانید که کسی شما را چک می کند، بیشتر بر کارهایتان تمرکز می کنید. لیست کارهایتان را در اختیار یک دوست یا همکار قرار بدهید و از او بخواهید که با شما تماس بگیرد و چک کند که در چه مرحله ای هستید.

فوراً کار را انجام دهید

هر چقدر زودتر کاری را شروع کنید، احتمال اهمال کاری کمتر می شود. به محض مواجهه با یک مسئولیت، به آن مشغول شوید تا از به تعویق افتادن انجام کار پیشگیری کنید.

حواس پرتی ها را به حداقل برسانید

شبکه های اجتماعی را کنار بگذارید، تلویزیون را خاموش کنید و از هر چیزی که ممکن است حواستان را پرت کند دور شوید.

اهمال کاری خصوصیتی است که قابلیت بالایی برای تغییر مسیر زندگی افراد دارد. ممکن است شما با هوش ترین و با استعداد ترین فرد باشید اما فقط به علت به تعویق انداختن مسئولیت هایتان نتوانید به خود شکوفایی برسید. با غلبه بر این ویژگی، تغییرات مثبت قابل توجهی را تجربه خواهید کرد.

در ادامه مطالعه مقاله «کلیدهای طلایی موفقیت» را به شما پیشنهاد می کنیم.

چنانچه از اهمال کاری رنج می کشید، برای آگاهی از بهترین روش های غلبه بر این خصوصیت با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *