افسردگی

انواع افسردگی

انواع افسردگی

انواع افسردگی

آیا با انواع افسردگی آشنایی دارید؟ افسردگی را می توان از جمله اختلالات خلقی به شمار آورد که از جمله ویژگی های آن می توان به غم و ملال آزار دهنده ای اشاره کرد که هر شخص مبتلا این عوارض را تجربه می کند. در صورت داشتن افسردگی و خلق افسرده شماری از علائم از جمله کاهش سطح تمرکز، از دست دادن علاقه و لذت، کاهش انرژی و یا احساس گناه در وجودتان دیده می شود.

در صورت تشخیص انواع افسردگی در مراحل اولیه بروز بیماری امکان بهبود و حتی درمان آن به وسیله ایجاد تغییر در سبک زندگی، برگزاری جلسه های مشاوره روانشناسی و روان درمانی وجود داردم. اما در صورت نادیده گرفتن علائم افسردگی و بی توجهی به آن می تواند عواقب زیادی از جمله خودکشی را برای فرد به همراه داشته باشد. مطالعه متن پیش رو شما را با انواع افسردگی معمول در جامعه آشنا می کند.

 

آشنایی با انواع افسردگی

در این بخش به معرفی و ارائه توضیحاتی در رابطه با شماری از انواع افسردگی و علائم هر یک از آن ها برای شما می پردازیم.

افسردگی دیستایمیا

دیستایمیا که تحت عنوان اختلال افسردگی مداوم نیز مشهور است به افسردگی بلند مدتی اطلاق می شود که دوره های بلند مدت بدخلقی را در افراد به وجود می آورد. طول مدت ابتلا به این نوع از افسردگی از یک سال و حتی بالاتر نیز متغیر است. علائم و نشانه های افسردگی دیستایمیا شامل به وجود آمدن تغییر در اشتها و خواب، خستگی و بی حالی، ایجاد مشکلاتی در تمرکز و احساس غم و اندوه می شود. درمان این نوع از افسردگی معمولاً به کمک ترکیبی معقول از دارو درمانی و صحبت درمانی صورت می گیرد و بدین ترتیب می تواند اثری فوق العاده و چشمگیر در فرد داشته باشد. لازم به ذکر است که افراد مبتلا به افسردگی دیستایمیا در معرض ابتلا به افسردگی بالینی و یا ماژور قرار دارند.

ماژور

به جرأت می توان گفت که افسردگی ماژور شایع ترین نوع از انواع افسردگی به شمار می رود. از میان علائم این نوع از افسردگی می توان به تغییر در عادات تغذیه و خواب افکار خودکشی و یا مرگ و تحریک پذیری اشاره کرد. افسردگی ماژور می تواند چندین بار و به کرات در طول سال های زندگی هر فردی تکرار شود.

سایکوتیک

روان پریشی یا افسردگی سایکوتیک از دیگر انواع افسردگی است که زمینه بروز رفتارها و یا افکار آشفته و درهم برهمی را در فرد به وجود می آورد. هر چند ارتباطی بین افسردگی و روان پریشی دیده نمی شود ولی با توجه به تحقیقات و پژوهش های انجام شده وجود ایپزودهای شدیدی در شماری از افراد مبتلا به بیماری افسردگی می تواند منجر به بروز علائم بیماری روان پریشی در فرد شود. درمان افسردگی سایکوتیک در ابتدای شروع فرایند درمان به وسیله داروی ضد افسردگی صورت می گیرد و در صورت نیاز می توان از داروی ضد روان پریشی نیز استفاده کرد. اما برای درمان افسردگی سایکوتیک استفاده از انواع داروهای ضد روان پریشی به صورت هم زمان می تواند واقعاً عالی و مؤثر باشد.

اختلال سازگاری یا افسردگی موقعیتی

افسردگی موقعیتی که تحت عنوان اختلال سازگاری نیز نامیده می شود از جمله شایع ترین انواع افسردگی در افراد جامعه به شمار می رود. شاید باور نکنید اما این نوع از افسردگی را تقریباً همه افراد ساکن بر روی کره زمین به نحوی تجربه می کنند. دلیل بروز افسردگی موقعیتی را می توان در حوادث استرس زایی جستجو کرد که در طول زندگی فرد برایش اتفاق می افتد. حوادث و وقایعی از جمله جدایی و طلاق و از دست دادن کار که می تواند بسیار مخرب و آزار دهنده باشد.

 

افسردگی فصلی

در صورتی که حس خوبی نسبت به فصل زمستان و سرمای طاقت فرسای آن ندارید و از طرفی در این فصل دل مرده می شوید و حتی وزنتان بالاتر می رود شما به افسردگی فصلی یکی از انواع افسردگی مبتلا هستید. علت عمده ایجاد این نوع از افسردگی را می توان در کمبود نور طبیعی و آفتاب جستجو کرد.
در ادامه مقاله انواع افسردگی مطالعه مقاله علت افسردگی را به شما پیشنهاد می کنیم.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه انواع افسردگی و جزئیات مربوط به آن می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *