کودک

استعدادیابی کودکان





 

استعدادیابی کودکان

خوشبختانه شما برای این که بفهمید چه فعالیت هایی توجه فرزندتان را جلب می کنند، موجب خیال پردازی در او می شوند و او را به هیجان می آورند، احتیاج به هیچ آزمایش یا آزمون گران قیمتی ندارید. به منظور استعدادیابی کودکان ، فقط باید مشاهده گر خوبی باشید.
معمولاً والدین می خواهند که کودک شان در زمینه های متعددی موفق باشد و کودکان بیشتر از هر چیزی خواستار این هستند که بزرگترها را راضی کنند. به همین دلیل ممکن است در حالی که کاری را دوست ندارند، آن را برای مدت طولانی ای انجام دهند.
این چرخه اشتباه باعث می شود که کودک نتواند استعدادها و علائق درونی اش را پرورش دهد. برای استعدادیابی کودکان و پرورش توانمندی هایشان باید با دقت آن ها را مشاهده کرد تا متوجه شد وقتی کودک مجبور نیست رضایت کسی را جلب کند، به چه کاری مشغول می شود؟
در اینجا به روش هایی برای استعدادیابی کودک می پردازیم:

او را موقع بازی کردن تماشا کنید

کودک شما بیشتر به بازی های فردی تمایل دارد یا بازی های گروهی؟ آیا او ترجیح می دهد بدود و جست و خیز کند یا ساکت یک جا بنشیند؟ او بین وسایل مورد نیاز برای نقاشی کشیدن، یک تبلت و یک دوچرخه کدام را ترجیح می دهد؟
انتخاب کودک به شما ایده ای از استعدادهایش می دهد.

به او حق انتخاب بدهید

شاید شما بخواهید که فرزندتان موسیقی را ستایش کند، در نتیجه او را در کلاس آموزش پیانو ثبت نام کنید. اما آیا نواختن پیانو واقعاً با علائق کودک شما مرتبط است؟ اگر او بیشتر به خواندن یا نواختن گیتار علاقمند باشد چه؟ اگر او فقط دلش بخواهد که شنونده موسیقی باشد چه؟ اگر او کلاً هیچ علاقه ای به موسیقی نداشته باشد چه می کنید؟
کودکان زمانی آنچه که باید می شوند که شما چیزی از آن ها نسازید. بهتر است شرایطی را برای فرزندتان فراهم کنید که بتواند فعالیت های مختلف را امتحان کند و ببیند به کدام فعالیت بیشتر از همه علاقه دارد.
با جلسات آموزش پیانو شروع کنید و به او اطمینان بدهید که هر زمان حس کند از این فعالیت لذت نمی برد، می تواند کلاس دیگری را انتخاب کند.

 

به علائق او اعتبار بدهید

شاید تصور کنید که بازی های کامپیوتری به معنی وقت تلف کردن هستند. اما اگر کودک شما به گرافیک، انیمیشن، قصه گویی یا حل مساله علاقه مند باشد، می تواند به این روش استعدادهای درونی اش را شکوفا کند.
به جای انتقاد از علائق و سرگرمی های  کودک به آن ها اعتبار ببخشید و بگویید: «من متوجه شدم که تو عاشق بازی های کامپیوتری هستی و واقعاً هم خوب بازی می کنی.»
این که به او بگویید دارد وقتش را تلف می کند، فقط منجر به سرکوب تمایل به پیگیری علائقش می شود.

او را تشویق کنید

اگر کودک شما از مدرسه به خانه بیاید، دفترش را باز کند و شروع کند به نوشتن یک داستان کوتاه، احتمالاً ذوق زده می شوید.
  اما اگر به جای این کار داستان های مصور بکشد یا چیستان طرح کند چه؟ اگر ساعت ها وقت بگذارد و جدول کلمات متقاطع بسازد چه حسی دارید؟
بهتر است حتی بیشتر تشویقش کنید. عاشق نوشتن بودن و نوشتن درباره چیزی که عاشقش هستیم، به یک اندازه فوق العاده اند. فرزند شما از هر فعالیتی لذت ببرد، در صورت تشویق نشدن، محدود می شود و ممکن است استعدادهایش را ابراز نکند.

خودتان را فراموش کنید

چه شما عاشق کاری باشید که مورد علاقه فرزندتان است و چه از آن متنفر باشید، این فعالیت انعکاس دهنده شما نیست در واقع علائق کودک شما به شما هیچ ربطی ندارد. به خاطر داشته باشید که موقع استعدادیابی کودکان ، خودتان، ترجیحات و تعصباتتان را کنار بگذارید.
اگر از بی علاقگی فرزندتان به فعالیت خاصی ناامید شده اید، از خودتان بپرسید: «اگر او به کلاس موسیقی نرود، چه اتفاقی می افتد؟ اگر او فعالیت مورد علاقه من را متوقف کند و به سراغ کار دیگری برود چه؟» واقعیت این است که هیچ اتفاقی نمی افتد و فقط او در مسیر درست تری برای شکوفایی استعدادهایش قرار می گیرد.

 

مشاوره کودک در آیدانیتو

آیدانیتو یک فضای هوشمند آموزش و مشاوره است. مشاوران متخصص و باتجربه آیدانیتو این توانایی را دارند که با توجه به رشته تحصیلی و تجربیات کاری شان در زمینه های مختلف اختلالات روانی، خانواده، ازدواج، طلاق، خیانت، فرزندآوری و فرزندپروری، کودکان و نوجوانان، جوانان، سالمندان، موضوعات تحصیلی و شغلی، مهاجرت، نظام وظیفه، حقوقی، کسب وکار و….اطلاعاتی در اختیار مخاطبان قرار بدهند.
مشاوره کودک یکی از مهم ترین انواع مشاوره در آیدانیتو است. اگر علاقه مند به کشف استعدادهای فرزندتان هستید، می توانید با مشاوران کودک آیدانیتو تماس بگیرید.

چرا مشاوره تلفنی

شاید این سؤال برای بسیاری از افراد پیش بیاید که مگر می شود با استفاده از تلفن راهکار گرفت، پاسخ سؤال ها را پیدا و مشکلات را حل کرد؟ نتایج پژوهش ها و تجربه نشان می دهد که پاسخ به این سؤال مثبت است. مشاوره تلفنی بسیار کارآمد است و مزایای فراوانی دارد. مزایایی مثل:

  • کم هزینه تر و مقرون به صرفه تر بودن نسبت به مشاوره حضوری
  • مناسب بودن برای افراد خجالتی و کسانی که تمایلی به گفت و گوی رودر رو ندارند
  • پاسخگو بودن در شرایط بحرانی که امکان مواجهه به مراکز مشاوره حضوری وجود ندارد
  • عدم افشای هویت و اطلاعات شخصی

در این مقاله به موضوع استعدادیابی مودک پرداختیم. در ادامه مطالعه مقاله پرورش خلاقیت کودکان را پیشنهاد می کنیم.

برای آگاهی از روش های مختلف استعدادیابی کودکان ، با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *