آیدانیتو > مزایا و معایب ازدواج دانشجویی
زندگی مشترک

مزایا و معایب ازدواج دانشجویی





 

 

 

 

ازدواج دانشجویی

ازدواج پیوندی است که همیشه در کشور و فرهنگ ما ستایش شده و زندگی مشترک و تشکیل خانواده در آیین و سنت های ما اتفاقی مبارک است و همواره به جوانان توصیه می شود.

یکی از مهم ترین مسائل در زمینه ازدواج سن ازدواج است. روانشناسان، جامعه شناسان پژوهشگران حوزه خانواده، کارشناسان دینی و… هر کدام نظر و دیدگاه خاصی در مورد سن مناسب و شرایط لازم برای ازدواج دارند.

عده ای معتقدند که نیاز جنسی برای ازدواج کردن کافی است و برخی علاوه بر بلوغ جسمی، بلوغ فکری را هم از ملزومات آغاز زندگی مشترک می دانند. عده ای باور دارند که موقع ازدواج بهتر است که تحصیلات همسران به پایان رسیده باشد و از نظر مالی مستقل باشند و از سویی دیگر بعضی ازدواج در زمان دانشجویی و عدم استقلال را مفید می دانند.

ازدواج دانشجویی یا ازدواج در زمانی که همسران مشغول تحصیل هستند، هنوز کار پیدا نکرده اند و خانه و زندگی مستقلی ندارند موضوع بحث برانگیزی است. در این مقاله تلاش کرده ایم که به مزایا و معایب این نوع ازدواج بپردازیم.

معایب ازدواج دانشجویی

اگرچه ازدواج دانشجویی نوعی از ازدواج در کشور ما است و هر ساله شاهد جشن ازدواج دانشجویی در سراسر کشور هستیم. اما این شکل از تشکیل خانواده می تواند معایبی را به همراه داشته باشد که در اینجا به آن ها می پردازیم.

مشکلات اقتصادی

بزرگ ترین عیب ازدواج دانشجویی، مشکلات اقتصادی است. این یک واقعیت است که دانشجوها عموماً در حال تحصیل اند، فرصتی برای کار کردن ندارند و اگر هم کار کنند معمولاً کارشان پاره وقت است یا در آمد زیادی ندارد.

پس ازدواج دانشجویی می تواند سرشار از مشکلات اقتصادی باشد، مگر این که والدین نیازهای اقتصادی فرزندان تازه ازدواج کرده را برطرف کنند.

عدم شناخت خود

بسیاری از کسانی که در سن پایین ازدواج می کنند، بعداً در زندگی مشترک به مشکل بر می خورند چون آن ها هنوز شناخت درست و عمیقی از خودشان ندارند، نمی دانند از زندگی چه می خواهند و هنوز در بعضی ابعاد روانی به اندازه کافی رشد نکرده اند. این اتفاق مخصوصاً در کسانی که در دوره کارشناسی یا پایین تر ازدواج می کنند شایع است.

 

 

 

 

چنانچه کسانی که ازدواج دانشجویی می کنند هنوز به شناخت کافی از خودشان و اهدافشان در زندگی دست پیدا نکرده باشند، احتمال شکستشان در ازدواج بالا می رود.

نگرانی درباره آینده

همان طور که گفتیم ازدواج دانشجویی معمولاً زمانی اتفاق می افتد که همسران ثبات شغلی و اقتصادی ندارند. پس طبیعی است که نگران آینده باشند و استرس زیادی را تجربه کنند. استرس هایی که می توانند بر کیفیت زندگی مشترک تأثیر بگذارند.

مزایای ازدواج دانشجویی

اگر چه ازدواج دانشجویی در سن پایین یا در مرحله ای از زندگی اتفاق می افتد که ثبات وجود ندارد. اما این ازدواج مزایایی هم دارد. مزایایی مثل:

سلامت جنسی

نیاز جنسی یکی از اصلی ترین نیازهای انسانی است. ما  در جامعه ای مذهبی زندگی می کنیم و در دین و فرهنگ ما، نیاز جنسی تنها در بستر ازدواج برطرف می شود.

هر انسان سالمی در دوران بلوغ از نظر جنسی بیدار می شود. پس هر چه ازدواج زودتر اتفاق بی افتد، این نیاز زودتر برطرف می شود. همه ما می دانیم که به تعویق افتادن برطرف کردن نیاز جنسی مضرات و فشار زیادی را به انسان وارد می کند.

یکی از مهم ترین مزایای ازدواج دانشجویی ، افزایش سلامت جنسی است.

سلامت روانی

به طور کلی یکی از با اهمیت ترین فواید ازدواج و تشکیل خانواده این است که همسران در کنار هم به آرامش روانی دست پیدا می کنند. ازدواج دانشجویی این فرصت را برای جوانان فراهم می کند تا در سن پایین و در زندگی مشترک از نظر جسمی و روانی آرام بگیرند.

نتایج پژوهش های مختلف نشان می دهند که سلامت روانی افراد متأهل نسبت به افراد مجرد بیشتر است. پس چه بهتر که این سلامت در سن پایین تقویت شود.

فرزند آوری به موقع

یکی از معایب ازدواج در سن بالا این است که همسران به موقع بچه دار نمی شوند، فاصله سنی شان با فرزندشان زیاد است و همین موضوع بر شیوه های فرزند پروری تأثیر می گذارد.

در ازدواج دانشجویی مخصوصاً در دوره کارشناسی، همسران کم سن و سال هستند و به همین دلیل معمولاً در بهترین زمان ممکن صاحب فرزند می شوند.

در آخر می توان گفت که ازدواج دانشجویی معایب و مزایایی دارد. در واقع نه می توان آن را رد کرد و نه امکان تأیید تمام و کمال آن وجود دارد. آن چه مهم است این است که هر فردی با توجه به شرایط و خصوصیات شخصیتی منحصر به فرد خودش در زمان مناسب ازدواج کند.

در ادامه مطالعه مقاله ازدواج کودکان را به شما پیشنهاد می کنیم.

آیا دانشجو هستید؟ قصد ازدواج دارید؟ شک دارید که ازدواج دانشجویی تصمیم درستی باشد؟ برای آگاهی بیشتر در مورد شرایط ازدواج دانشجویی می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 

 

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *