آیدانیتو > اختلال زبان
مشاوره کودک و نوجوان

اختلال زبان






 

 

 

 

اختلال زبان

اختلال زبان اختلالی مرتبط با زبان است. ویژگی ای که منحصراً به انسان ها تعلق دارد و در سیر تکامل شکل گرفته. اگر زبان نباشد انسان ها نمی توانند پیام هایشان را به هم منقل و با همدیگر ارتباط برقرار کنند. اگر ما می توانیم گفت و گو کنیم، بنویسم، بخوانیم، یاد بگیریم، آموزش بدهیم و… به واسطه زبان است.

اختلال گفتار اختلالی است که در تلفظ کلمات و انتقال پیام های قابل فهم مشکل ایجاد می کند. اختلالات زبان معمولاً اولین بار در سال های کودکی خودشان را نشان می دهند.

وقتی یک کودک مبتلا به چنین اختلالی است، در واقع در درک یا تولید کلام ناتوان است. ممکن است معنی بعضی کلامت را نداند، بعضی صحبت ها را درک نکند و نتواند چیزی را درست و روان تعریف کند. کودک معمولاً در 12 ماهگی اولین کلمات را به زبان می آورد و حدود 18 ماهگی تا دو سالگی می تواند جملات ساده ای را بسازد و کم کم شروع به صحبت کردن کند. اگر در این سنین کودک قادر نباشد به طور طبیعی پیامش را منتقل کند یا بیش از حد دیر زبان باز کند، ممکن است مبتلا به یک اختلال زبان باشد.

انواع اختلال زبان

اختلال زبان انواع مختلفی دارد و خودش را به شکل های مختلفی نشان می دهد. مهم ترین اختلالات زبان شامل موارد زیر هستند:

اختلالات دستگاه صوتی

گاهی اوقات آنچه موجب اختلال زبان شده، مشکلاتی در دستگاه صوتی است. بعضی کودکان در سقف دهان یا لب بالا نقصی دارند و این نقص باعث می شود که نتوانند به خوبی صحبت و کلمات را تلفظ کنند.

اختلالات عاطفی

ممکن است یک مشکل عاطفی خودش را به شکل اختلالی در زبان نشان بدهد. مثلاً بعضی کودکان به علت یک اتفاق هولناک و ضربه روانی شدید توانایی تکلم را از دست می دهند. که به آن سکوت مرضی هم می گویند.

اختلالات عصبی

صدمات مغزی می توانند خودشان را به صورت اختلالات گفتاری نشان بدهند. بسیاری از کودکانی که دچار آسیب مغزی شده اند نمی توانند به درستی بخوانند، هجی کنند، حساب کنند و صحبت کردنشان دچار مشکل می شود.

سکته، ضربه، تومور مغزی، جراحت و بعضی عفونت ها می توانند منجر به چنین اختلالی شوند.

لکنت زبان

لکنت زبان یکی از شایع ترین اختلالات گفتار است. این اختلال در دوران کودکی آغاز می شود. انواع متفاوتی از لکنت وجود دارند. در یکی از انواع آن، فرد ممکن است صدا یا هجایی را در ابتدای کلمه پشت سر هم تکرار کند. گاهی هم لکنت باعث قطع سخن یا به زبان نیاوردن یک صدا می شود. همچنین ممکن است کسی که لکنت دارد بین حرف هایش وقفه های طولانی ایجاد کند.

اختلالات شنوایی

در بسیاری از مواقع ریشه اصلی اختلال زبان ، اختلالات شنوایی است. یعنی از آنجایی که فرد مشکلاتی در شنوایی دارد، نتوانسته کلمات، صداها و هجاها را به خوبی یاد بگیرد و به زبان بیاورد.

در ادامه مطالعه مقاله اختلالات یادگیری در کودکان را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه روش های درمان اختلالات زبان ، می توانید با مشاوران حرفه ای و با تجربه آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 

 

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *