کودک

گریه کودک






 

گریه کودک

گریه کردن کودکان کاملاً عادی است و کلافه شدن والدین از گریه آن ها هم کاملاً عادی است. چون گاهی اوقات پدر و مادر واقعاً نمی دانند که چرا فرزندشان گریه می کند.

قبل از این که کودکتان شروع به صحبت کند، فهمیدن دلیل گریه او چالش برانگیز است. حتی وقتی کودکان شروع به صحبت می کنند، دلیل گریه می تواند غیر منطقی به نظر برسد.

ممکن است از فرزندتان بپرسید که چرا گریه می کند و او جواب بدهد: «چون تو غذای من را گذاشتی داخل ماکروفر و ماکروفر غذای من را خورد.» بله کودکان می توانند دلایل عجیبی برای اشک ریختن داشته باشند.

 به خاطر داشته باشید که اشک ریختن در هر سنی سالم است. پژوهش های زیادی نشان می دهند که گریه کردن در بسیاری از مواقع می تواند به ما کمک کند تا حس بهتری داشته باشیم.

ممکن است از خوشحالی گریه کنیم. ممکن است گریه کردن به ما کمک کند تا بهتر تصمیم گیری کنیم و به درک بهتری ازمسائل برسیم. پس نمی توان گفت که هدف شما باید متوقف کردن گریه فرزندتان باشد. بلکه شما باید در مواجهه با گریه فرزندتان از او بپرسید چرا گریه می کند؟ تا بتوانید تصمیم درستی بگیرید.

در ادامه به مهم ترین دلایل گریه کودک می پردازیم:

کودک شما بیش از حد خسته است

یکی از شایع ترین دلایل گریه کودکان، خستگی آن ها است. کم خوابی و خستگی می تواند کاملاً یک کودک را کج خلق کند. بهتر است برنامه دقیق و منظمی برای خواب کودک داشته باشید، او را بیش از حد بیدار نگه ندارید و از او نخواهید که بیشتر از توانایی و ظرفیتش فعالیت کند.

کودک شما گرسنه است

معمولاً وقتی کودکان گرسنه هستند، شما را مطلع می کنند، مگر اینکه شدیداً غرق بازی کردن باشند. اما اگر کودکی هنوز زبان باز نکرده باشد، تشخیص گرسنگی او سخت می شود. اگر مدت زیادی است که فرزندتان غذا نخورده، حتماً خوراکی ای در اختیار او قرار بدهید تا مجبور به گریه نشود.

کودک شما بیش از حد تحرک داشته

به نظر می رسد که مکان های شلوغ و سرشار از سرگرمی، مثل جشن تولدها و مهمانی های پر سر و صدا دقیقاً مکان های مورد علاقه کودکان هستند. اما گاهی اوقات تحمل چنین فضاهایی می تواند از تحمل یک کودک خارج باشد. و اغلب در چنین موقعیت هایی آن ها نمی توانند ابراز کنند که چه مشکلی دارند.

اگر در چنین موقعیتی قرار گرفتید و کودکتان گریه کرد، او را از آن فضا خارج کنید و به او استراحت بدهید. حتی شاید لازم باشد که برای آرام کردن او مهمانی را ترک کنید و به خانه بروید.

کودک شما استرس دارد

استرس یک دلیل بزرگ برای اشک ریختن است. البته این دلیل در کودکان بزرگ تر شایع تر است. مثلاً کودکی که برنامه روزانه خیلی شلوغی دارد و پشت سر هم به کلاس های مختلفی می رود، می تواند شدیداً مضطرب شود. کودکان به زمانی برای بازی، استراحت و آرامش نیاز دارند.

ممکن است مشکلات خانوادگی به یک کودک استرس وارد کند. مشکلاتی مثل: طلاق والدین، تشنج های خانوادگی، نقل مکان به شهر یا محله ای جدید، تحصیل در یک مدرسه جدید، مشکلات اقتصادی، جنگ و….

به بیان ساده تر می توان گفت که استرس ها اشک کودک را در می آورند.

کودک شما به دنبال توجه است

اگر به اندازه کافی به کودک عشق ندهید، از او مراقبت نکنید و توجه تان را به او نشان ندهید، ممکن است کودک از روش های مختلفی برای جلب توجه استفاده کند. بعضی کودکان پرخاشگر می شوند، بعضی گوشه گیر می شوند و بعضی گریه می کنند.

در واقع در این موقعیت، کودک دارد به شما این پیام را می رساند که من را ببین. به من توجه کن، من دارم گریه می کنم تا تو به من عشق بورزی.

کودک شما چیزی می خواهد

کودکان خیلی کوچک، تفاوت میان خواسته ها و نیازها را درک نمی کنند. در نتیجه وقتی چیزی می خواهند اغلب طوری رفتار می کنند که انگار در همان لحظه به آن نیاز دارند. ممکن است شما مشغول کار مهمی باشید و او بی توجه به این موضوع از شما بخواهد که به پارک ببریدش و این احتمال وجود دارد که وقتی شما این درخواست او را رد کنید، عمیقاً گریه کند.

 بهتر است در این مواقع به خواسته او تن ندهید. ممکن است گریه کودک دل شما را بسوزاند اما اگر از روی دلسوزی خواسته غیر منطقی اش برآورده  کنید، شرطی می شود و هیچ وقت یاد نمی گیرید که گاهی اوقات لازم است ما انسان ها با درک موقعیتی که در آن قرار داریم از آن چه می خواهیم بگذریم.

در چنین موقعیت هایی می توانید به او بگویید:«می دانم که ناراحت هستی، من هم از ناراحتی تو ناراحتم اما در حال حاضر نمی توانم این کار را برایت انجام دهم.»

کودک شما می خواهد از انجام کاری فرار کند

ممکن است وقتی فرزندتان نمی خواهد کاری را انجام دهد، مثلاً حاضر نیست اسباب بازی هایش را جمع کند، یا بخوابد، اعتراضش را با گریه نشان بدهد. در این حالت ممکن است گریه کودک واقعی یا مصنوعی باشد.

در چنین موقعیتی بهتر است کوتاه نیایید. چون اگر کوتاه بیایید او مسئولیت پذیری را یاد نمی گیرد و تصور می کند که با گریه کردن می تواند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند.

در ادامه مطالعه مقاله «بررسی نافرمانی کودکان» را به شما پیشنهاد می کنیم.

چنانچه کودک شما بیش از حد گریه می کند و این موضوع موجب کلافگی تان شده است، با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *