انواع اختلال

کم توجهی






 

کم توجهی

اختلال نقص توجه یا کم توجهی اختلالی است که منجر به مشکلات رفتاری زیادی می شود. مشکلاتی مثل دشواری تمرکز بر تکالیف درسی، تبعیت از یک ساختار، دنبال کردن یک نظم، انجام دادن یک مسئولیت به طور کامل و اختلالاتی در تعاملات اجتماعی.

ممکن است کم توجهی با بیش فعالی همراه شود. در این صورت فرد علاوه بر این که در توجه و تمرکز کردن مشکل دارد، بیش از اندازه فعالیت می کند و نمی تواند یک جا بنشیند. در واقع او اکثر اوقات احساس بی قراری دارد. اما کم توجهی خودش به تنهایی هم یک اختلال است.

دانش آموزان مبتلا به اختلال کم توجهی بیشتر از سایر اقشار از این اختلال رنج می کشند. چون یک دانش آموز برای اینکه عملکرد سالم و مناسبی در زمینه تحصیلی داشته باشد و بتواند درس بخواند نیازمند تمرکز و توجه است.

علت اختلال کم توجهی

هیچ کس نمی داند که افراد دقیقاً به چه دلیلی مبتلا به اختلال کمبود توجه می شوند. اما معمولاً این وضعیت در افراد مختلف یک خانواده دیده می شود. و به نظر می رسد که یک مبنای ژنتیکی دارد. معمولاً بزرگسالان کم توجه اولین نشانه های ا ین اختلال را در دوران کودکی نشان داده اند. اما ممکن است اختلال ناشناخته مانده و آثار مخربش را در بزرگسالی نشان داده باشد.

نتایج تحقیقات نشان می دهند که عوامل تغذیه ای و محیطی هم می توانند نقش مهمی در ابتلا به اختلال کم توجهی داشته باشند.

نشانه های کم توجهی

طبق کتابچه راهنمای انجمن تشخیص اختلالات روانی، کم توجهی خودش را با چند نشانه اصلی بروز می دهد. این نشانه ها شامل موارد زیر هستند:

  • مشکل توجه مستمر موقع انجام یک فعالیت
  • عدم توجه به جزئیات یا انجام اشتباهاتی، از سر بی توجهی، در محل کار، مدرسه یا موقعیت های دیگر
  • مشکل سازمان دهی فعالیت ها
  • حواس پرتی به واسطه محرک های بیرونی
  • فراموشکاری موقع انجام وظایف و مسئولیت ها
  • کنار گذاشتن کارها و فعالیت هایی که نیازمند توجه زیاد هستند
  • گوش ندادن به صحبت های طرف مقابل موقع مکالمه دو نفره
  • از دست دادن ملزومات انجام دادن یک فعالیت تحصیلی و کاری

درمان کم توجهی

اختلال کمبود توجه گاهی اوقات توسط داروهایی مثل ریتالین درمان می شود. در بعضی موارد، داروها به دانش آموزان کم توجه کمک می کنند تا متمرکز باقی بمانند. اما بعضی از داروها عوارض جانبی دارند.

بعضی روانشناسان و مشاوران معتقدند که جلسات مشاوره و روان درمانی مفیدتر است و می توان با استفاده از آموزش مهارت هایی به افراد برای تقویت تمرکز و توجه کمک کرد. آنچه اهمیت دارد، شرکت مستمر فرد در جلسات مشاوره ای است. چون این مهارت ها نیاز به تمرین مداوم دارند و در طولانی مدت در فرد نهادینه می شوند.

در ادامه مطالعه مقاله بیش فعالی در کودکان را به شما پیشنهاد می دهیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه درمان اختلال کم توجهی می توانید با مشاوران خانواده آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *