رشد و توسعه ی فردی

مدیریت بحران






 

مدیریت بحران

در پاسخ به این سوال که مدیریت بحران چیست می توان گفت که این مفهوم یکی از مهم ترین و پرچالش ترین مفاهیمی است که پژوهشگران بسیاری در مورد آن تحقیق کرده اند و می کنند. همه ما در زندگی فردی و اجتماعی سختی ها و مشکلاتی را تجربه کرده ایم و می دانیم که زندگی همیشه روی یک خط صاف و با ثبات حرکت نمی کند.

مشکلات و بالا و پایین هایی در محیط کار، تنش های روانی و بین فردی در زندگی شخصی، مشکلات مالی، اعتیاد، طلاق، مرگ یکی از اعضای خانواده، تعدیل نیرو در یک کارخانه، ورشکستگی یک شرکت، بلایای طبیعی مثل سیل، زلزله و… از جمله بحران هایی هستند که اکثر آدم ها می شناسند یا درباره آن شنیده اند.

دانستن در مورد بحران یک چیز و توانایی مدیریت آن چیز دیگری است. در این مقاله تلاش کرده ایم که به اصول مدیریت بحران ، به ویژه بحران های زندگی شخصی بپردازیم.

ویژگی های بحران های زندگی

برای این که با مفهوم بحران بیشتر آشنا شویم، بهتر است که ویژگی های آن را بشناسیم. مهم ترین ویژگی های بحران شامل موارد زیر است:

  • ناگهانی بودن
  • محدود بودن زمان برای حل و فصل آن
  • خسارت بالا
  • غافلگیر کننده بودن

اصول مدیریت بحران

اگرچه بحران ها ما را غافلگیر می کنند، ممکن است بسیار آسیب زا باشند و کنترل آن ها به مهارت هایی نیاز دارد، اما اگر اصول مدیریت بحران را بلد باشیم، می توانیم چه در سطح کلان و چه در سطح فردی از عهده آن ها بربیاییم. اصول مدیریت بحران شامل موارد زیر است:

اعتماد به نفس داشته باشید

کسانی که از اعتماد به نفس کافی برخوردار هستند، معمولاً در مواجهه با بحران ها بهتر عمل می کنند. در برابر بحران ها خود را نبازید و با اعتماد به نفس و روحیه بالا با آن ها برخورد کنید.

استرس هایتان را مدیریت کنید

طبیعی است که وقتی در یک چالش قرار می گیریم، اولین چیزی که تجربه می کنیم، استرس شدید است اما اگر استرس کنترل نشود، می تواند تأثیرات منفی زیادی بر عملکردمان بگذارد و حتی ما را در مواجهه با بحران فلج کند.

وضعیت را بدتر نکنید

اگر نمی توانید مدیریت را بحران کنید، بهتر است کاری نکنید. نه این که با رفتارهای اشتباه وضعیت را بدتر کنید. مدیریت بحران نیازمند شخصیتی قوی، مستقل و توانمند است.

بدانید که بحران ها همیشگی نیستند

در مواجهه با هر بحران به گذشته و بحران های پیشین فکر کنید و به خاطر داشته باشید که هر بحرانی بالاخره تمام می شود و مشکلات همیشگی نیستند. این نگاه می تواند منجر به تحمل و تاب آوری بیشتر شما شود.

از مهارت های حل مسئله استفاده کنید

مهارت حل مسئله، مفید ترین مهارت در مدیریت بحران است. در برابر هر چالش و سختی ناگهانی فوراً به تمام راه حل های ممکن فکر و بهترین را انتخاب کنید.

مثبت اندیش باشید

مثبت اندیشی یکی از مهم ترین مراحل حل بحران است. به جای گفت و گوهای درونی منفی به خودتان بگویید که شما انسان توانمندی هستید و می توانید به خوبی از این مانع عبور کنید. مثبت اندیشی به شما انرژی می بخشد و توانایی شما را برای مدیریت بحران افزایش می دهد.

در ادامه مطالعه مقاله حل مسئله را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه مهارت های مدیریت بحران ، می توانید با مشاوران خانواده آیدانیتو تماس بگیرید.

 


0 دیدگاه در “مدیریت بحران

  1. اردشیر گفت:

    یکی از موارد اصول مدیریت بحران به نظرم صبره گاهی بسته به نوع بحران یه مدت صبر به مدیریت بحران کمک زیادی میکنه

    1. آیدانیتو گفت:

      سلام دوست عزیز
      بله درست است. گاهی در برابری سختی ها و چالش ها باید صبر کنیم و زمان بدهیم تا بحران برطرف شود. اما نباید با قرار دادن صبر به عنوان یکی از اصول مدیریت بحران، منفعل شویم و هیچ تلاشی برای برطرف کردن مشکلات انجام ندهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *