آیدانیتو > مددکاری اجتماعی
خانواده

مددکاری اجتماعی






 

مددکاری اجتماعی

مددکاری اجتماعی یک شغل بسیار مهم و تأثیر گذار و مرتبط با رشته روانشناسی است. شغلی که در عین سرشار از چالش بودن، بسیار انسانی است. اگر به کمک کردن به افراد جامعه و تلاش برای غلبه بر مشکلات اجتماعی علاقه مند هستید، این شغل می تواند انتخاب بسیار مناسبی برای شما باشد.

مددکاران اجتماعی در واقع به اقشار آسیب دیده جامعه کمک می کنند. این کمک ها بسیار متنوع هستند و در حوزه های مختلف روانشناختی، اقتصادی، سلامتی، رابطه ای و ترک مواد مخدر ارائه می شوند. رشته مددکاری بهترین انتخاب تحصیلی برای کسانی است که از یاری گری لذت می برند و باور دارند که آسایش و رضایت فردی ما انسان ها، بدون رضایت و آرامش جمعی ممکن نیست.

تاریخچه رشته مددکاری اجتماعی

بعد از جنگ جهانی دوم، نهادهای دولتی در کشورهای مختلف متوجه شدند که جای خالی شغل هایی برای حل مشکلات اجتماعی حس می شود. آن جنگ بزرگ موجب شده بود که بسیاری از فرزندان بی سرپرست شوند، مهاجران زیادی در وضعیت نامناسبی زندگی کنند، مشکلات اقتصادی زیاد شوند، تحولات اجتماعی اتفاق بی افتند و چالش ها و بحران های فراوان آدم ها را درگیر خشونت، اعتیاد، طلاق، فقر و… کنند.

کسانی باید در چنین موقعیت هولناکی به داد آسیب دیده ها می رسیدند و آن ها همان مددکاران اجتماعی بودند.

توانایی های لازم برای مددکاری اجتماعی

شاید از خودمان بپرسیم که آیا هر کسی می تواند در رشته مددکاری اجتماعی تحصیل کند و در این حوزه مشغول به کار شود؟ پاسخ به این سؤال خیر است.

روحیه و توانمندی های خاصی لازمه این رشته است. کسانی می توانند مددکاران موفقی شوند که روحیه ای قوی و خستگی ناپذیر داشته باشند و در مواجهه با انواع آسیب ها و معضلات اجتماعی خودشان را نبازند. آدم های حساس و زود رنج برای این حرفه مناسب نیستند.

مددکاران اجتماعی باید انسان ها را دوست داشته باشد و از مشاهده رنج دیگران رنج بکشد تا بتواند برای نجات آن ها قدم بردارد. کسی که نسبت به اطرافیان و هم نوعانش بی تفاوت است، نمی تواند در این حوزه موفق عمل کند.

بازار کار رشته مددکاری اجتماعی

مددکاران اجتماعی می توانند در مراکز مختلفی مثل مراکز بهزیستی، کانون های اصلاح و تربیت، کلینیک های مشاوره و روانشناسی، مراکز ترک اعتیاد، زندان ها، سازمان های مردم نهاد، کلینیک های توانبخشی خیریه ها و… فعالیت کنند.

نیازمندان به خدمات مددکاری اجتماعی

مددکاری اجتماعی وابسته به قشری است که به خدمات آن نیاز دارند. به بیان دیگر این رشته با وجود کسانی معنی پیدا می کند که ناتوان، آسیب دیده یا نیازمند کمک باشند.

افرادی مثل:

  • سالمندان
  • معلولان جسمی یا ذهنی
  • زنان سرپرست خانوار
  • کودکان بی سرپرست یا بد سرپرست
  • کودکان کار
  • دختران فراری
  • متکدیان
  • بزهکاران
  • معتادها
  • زندانیان

در ادامه مطالعه مقاله روانشناسی کودکان استثنایی را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه رشته مددکاری اجتماعی و حوزه های فعالیت این رشته، می توانید با مشاوران حرفه ای و با تجربه آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *