طلاق

طلاق رجعی






 


طلاق رجعی

طلاق یا انحلال رابطه زناشویی یکی از مهم ترین و تأثیر گذارترین تجربیاتی است که ممکن است آدم ها در زندگی فردی شان با آن روبرو شوند. خانواده نهاد بسیار پر اهمیتی است و در کشور ما تشکیل خانواده و حفظ سلامت آن بسیار ارزشمند تلقی می شود. به همین دلیل همواره در فرهنگ ما زنان و مردان به ازدواج تشویق می شوند. اما به هر حال طلاق هم پدیده ای است که نمی توان آن را کتمان کرد.

اگر چه طلاق به عنوان یک آسیب اجتماعی شناخته می شود اما جدایی همسران در مواقعی اجتناب ناپذیر است و ادامه بعضی زندگی های مشترک از طلاق آسیب زاتر هستند.

طبق قوانین مدنی کشور ایران که برآمده از شرع و فقه شیعی هستند، طلاق به دو دسته تقسیم می شود: طلاق بائن و طلاق رجعی. در این مقاله تلاش کرده ایم که به طلاق رجعی و شرایط آن بپردازیم.

طلاق رجعی چیست؟

برای این که بدانیم طلاق رجعی چیست باید با ویژگی های آن آشنا شویم در یک جمله می توان گفت که طلاق رجعی نوعی ا زجدایی زناشویی است که در آن مرد حق رجوع دارد. و می تواند در مدت عده به سمت همسرش باز گردد و با او ارتباط برقرار کند.

عده چیست؟

عده در واقع مدت زمانی است که یک زن بعد از جدایی از همسرش باید صبر کند و نمی تواند در این مدت مجدداً ازدواج کند. در واقع گذشت این مدت زمان این اطمینان را حاصل می کند که زن از همسر سابقش باردار نشده است.

عده طلاق در عقد دائم سه طهر است. طهر به معنای مدت زمانی است که زن از عادت ماهانه پاک شده است. یعنی طبق قوانین اسلامی زنی که از همسرش جدا می شود باید به اندازه پاک شدن از سه عادت ماهانه صبر کند تا مجاز باشد که دوباره ازدواج کند.

رجوع در مدت عده

اگر طلاق رجعی باشد مرد می تواند در مدت عده بدون ازدواج مجدد به همسرش نزدیک شود و با او رابطه برقرار کند. همچنین در این شرایط مرد باید همسرش نفقه بدهد و اگر هر یک از همسران فوت کند، دیگری از او ارث می برد. مرد حق ندارد در مدت عده زن را از خانه خودش خارج کند.

در مدتی که طلاق رجعی برقرار است هیچ کدام از همسران نمی توانند ازدواج کنند. در واقع می توان گفت که فلسفه طلاق رجعی تلاش برای حفظ کانون خانواده و فراهم کردن شرایطی است که همسران بتوانند دوباره به هم نزدیک و از طلاق دائم پشیمان شوند.

تفاوت طلاق رجعی و بائن

همان طور که گفتیم در طلاق رجعی همسران همچنان این امکان را دارند که به زندگی با همدیگر باز گردند و در مدت عده تکالیفی نسبت به همدیگر دارند. اما در طلاق بائن بین زن و مرد جدایی قطعی می افتد و آن ها دیگر نمی توانند همسر همدیگر باشند. مگر این که دوباره ازدواج کنند. طلاق بائن در این موارد اتفاق می افتد:

  • طلاق در صورتی که رابطه جنسی کامل اتفاق نیفتاده باشد
  • طلاق زن یائسه
  • طلاق خلع و طلاق مبارات
  • طلاق در صورت عسر و حرج زن
  • سومین طلاق، بعد از سه وصلت پشت سرهم

طلاق بائن به دو نوع طلاق خلع و طلاق مبارات تقسیم می شود. طلاق خلع طلاقی است که در آن زن کراهت شدیدی نسبت به همسرش دارد و برای  جدایی از او باید مالی بپردازد. این مال می تواند کل مهریه، بخشی از آن یا مال دیگری باشد. طلاق مبارات نوعی طلاق بائن است که زن و مرد هر دو به ادامه زندگی مشترک بی میل هستند.

در ادامه مطالعه مقاله «طلاق خلع» را به شما پیشنهاد می کنیم.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه شرایط و مراحل طلاق رجعی، می توانید با مشاوران حرفه ای و با تجربه آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *