آیدانیتو > استرس شغلی
اضطراب و استرس

استرس شغلی

 

استرس شغلی

کار کردن و صاحب شغل بودن بخش مهم و جدایی ناپذیری از زندگی ما است. این بخش از زندگی علاوه بر اینکه نیازهای مالی ما را برآورده می کند، به ما کمک می کند تا به اهدافمان دست پیدا کنیم، روابط اجتماعی داشته باشیم، استعدادهایمان را شکوفا کنیم و با تخصص مان به جامعه خدمت کنیم. اما کار کردن این قابلیت را هم دارد که به یک منبع استرس تبدیل شود.

استرس شغلی یکی از انواع مختلف استرس و از معضلات زندگی افراد زیادی در سراسر جهان است.

استرس در محل کار

حتی شغل های رویایی هم سرشار از انواع محدودیت ها، انتظارات و مسئولیت های استرس زا هستند. استرس شغلی برای بعضی آدم ها تبدیل به انگیزه می شود تا کارهایشان را بهتر انجام دهند، اما این نوع از استرس اگر بیش از حد باشد می تواند به معنای واقعی کلمه به زندگی افراد آسیب بزند.

ممکن است شما همیشه نگران انجام یک پروژه باشید، احساس کنید که همکاران یا مدیرتان رفتار عادلانه ای با شما ندارند یا آگاهانه و به امید ترفیع گرفتن مسئولیت هایی را قبول کنید که انجامشان فراتر از توانایی شما هستند.

همچنین ارجح دانستن شغل نسبت به هر کسی و هر چیزی در زندگی، ممکن است بر روابط شخصی تان تأثیر بگذارد و فشار زیادی را به شما وارد کند.

تعدیل نیرو، تغییر خط و مشی سازمانی، تغییر مدیریت و …. می تواند اضطراب شما را در مورد امنیت شغلی تان افزایش بدهد. پژوهش ها نشان می دهند که تنها یک شایعه در مورد بسته شدن یک کارخانه می تواند باعث افزایش سریع ضربان قلب و فشار خون کارمندان بشود.

 واکنش های جسمی نسبت به استرس شغلی

استرس شغلی این توانایی را دارد که بر سلامت جسمی شما اثر بگذارد. دغدغه ها و مسئولیت های مداوم شغلی اغلب به اختلالاتی در عادت های غذایی، ورزش نکردن، افزایش فشار خون و افزایش کلسترول منجر می شوند.

عوامل شایع استرس زا در محل کار مثل پاداش کم، یک محیط کاری متشنج، ساعت های کاری طولانی و … می توانند احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهند.

نتایج تحقیقات نشان می دهند که این بیماری ها در کارگران شایع تر هستند. چون آن ها کنترل کمتری بر محیط کاری شان دارند، استرس بیشتری را تجربه می کنند و ممکن است به انواع بیماری های قلبی – عروقی مبتلا بشوند.

از دست دادن انرژی ذهنی

استرش شغلی این قابلیت را دارد که موجب اصطکاک شود و وضعیتی را برای افراد ایجاد کند که دچار خستگی شدید ذهنی و نگرش های منفی بدبینانه نسبت به خودشان و دیگران بشوند.

وقتی ذهن تا این حد خسته و درمانده باشد، احتمال ابتلا به افسردگی، اضافه وزن، اختلالات خوردن، دیابت و حتی سرطان بالا می رود. همچنین افسردگی مزمن ایمنی بدن را نسبت به بیماری های مختلف کاهش می­ دهد و حتی موجب مرگ زودرس می شود.

چه باید کرد؟

خوشبختانه راهکارهای زیادی برای مدیریت استرس شغلی وجود دارند. بعضی از این راهکارها بر تکنیک های آرام سازی، رعایت یک رژیم غذایی مناسب و ورزش کردن تمرکز می کنند. راهکارهای دیگر شامل مسائلی مثل مدیریت زمان، آموزش قاطعیت و ارتقای مهارت های اجتماعی هستند.

یک روانشناس یا مشاور با تجربه می تواند به شما کمک کند تا دلایل زیربنایی استرس خودتان را پیدا کنید و روش های مفیدی را برای غلبه بر استرس یاد بگیرید.

در ادامه مطالعه مقاله «مدیریت استرس» را به شما پیشنهاد می کنیم.

اگر حس می کنید که استرس شغلی سلامت روانی شما را به خطر انداخته و عملکرد مثبت تان را در زندگی فردی و اجتماعی کاهش داده، با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *