کودک

کودک لوس






 


کودک لوس

شاید هر پدر یا مادری گاهی این جمله را از اطرافیانش شنیده باشد: «با این کارها داری بچه ات را لوس می کنی.» اما واقعاً منظور از کودک لوس چیست؟ از کجا می توان فهمید که کودکی لوس شده است و چطور می توان از لوس شدن یک کودک جلوگیری کرد؟

لوس شدن نوزاد غیر ممکن است. نوزادها وقتی به چیزی احتیاج دارند گریه می کنند و بعید است که نوزادی لوس شود. چون گریه های او واقعاً به این معنی است که به چیزی احتیاج دارد. در دوران نوزادی، فقط باید به نوزاد احساس امنیت داد.

اما بعدتر و در دوران کودکی، اگر پدر و مادر بیش از حد به کودک توجه کنند و هر چه که او می خواهد را در اختیارش قرار دهند، ممکن است لوس شود. محدودیت قائل نشدن و برآورده کردن همه انتظارات یک کودک، او را لوس می کند.

نشانه های یک کودک لوس

یک کودک لوس معمولاً نشانه های زیر را با رفتارها و حالت هایشان نشان می دهد:

مشکلات غذا خوردن

بعضی کودکان مبتلا به اختلالات تغذیه هستند و باید به رژیم غذایی شان توجهی ویژه کرد. اما سایر کودکان می توانند همان غذاهایی را بخورند که بقیه اعضای خانواده می خورند.

وقتی کودکی لوس می شود، معمولاً موقع غذا خوردن والدین را آزار می دهد، از خوردن غذا امتناع می کند و فقط حاضر به خوردن غذای مورد علاقه اش است. پدران و مادرانی که تسلیم کودک لوس می شوند، گاهی دو نوع غذا آماده می کنند تا کودک آرام بگیرد.

کج خلقی

کج خلقی در نوزادان عادی است. اما وقتی یک بچه 5 یا 6 ساله چیزی را پرتاب می کند، چون به خواسته اش نرسیده، رفتارش عادی نیست. شاید یک کودک یک ساله روش دیگری را برای ابراز احساساتش بلد نباشد، اما کودک شش ساله باید رفتارهای مناسب و پذیرفته شده را یاد گرفته باشد.

وابستگی بیش از حد به پدر و مادر

اگر کودک نتواند بخوابد، مگر این که پدر یا مادر در کنارش باشد، والدین نتوانند هرگز او را با مادربزرگ یا پدربزرگ تنها بگذارند و موقع رفتن به مدرسه گریه کند و فریاد بکشد، احتمالاً یک کودک لوس و وابسته است. همه کودکان به پدر و مادر وابسته هستند اما به صورت طبیعی، هر چه سن بالاتر می رود، باید از این وابستگی کاسته شود.

راهکارهایی برای تغییر رفتارهای کودک لوس

برای این که رفتارهای منفی یک کودک لوس را کاهش بدهید، می توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

رفتارهای مثبت را تقویت کنید

وقتی کودک، رفتارهای مناسبی را انجام می دهد. مثلاً مؤدبانه صحبت می کند، تشکر می کند و با دوستانش به خوبی و محترمانه رفتار می کند، او را تشویق کنید. این تشویق می تواند کلامی، غیرکلامی یا با دادن یک جایزه انجام شود.

آرام باشید

اگر در برابر رفتارهای نامناسب یک کودک لوس عصبانی شوید یا فریاد بکشید، نه تنها به او کمکی نکرده اید، بلکه ممکن است این رفتارها را در او نهادینه تر کنید. عصبانیت رفتار صحیح را به کودک آموزش نمی دهد.

متناقض نباشید

سعی کنید که رفتارها و گفته هایتان با هم تناقض نداشته باشند. اگر به کودک می گویید که رفتارهای منفی اش تبعاتی دارند، بر سر حرفتان بمانید.

مثلاً اگر قرار است به علت یک رفتار بی ادبانه او را به پارک نبرید، در صورت مواجهه با گریه ها و فریادهایش پشیمان نشوید و آن چه را گفته اید اجرایی کنید تا کودک یاد بگیرد که رفتارهای اشتباه نتایج ناخوشایندی دارند.

در ادامه مطالعه مقاله «کودک لجباز» را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه روش های تغییر رفتار کودک لوس، می توانید با مشاوران با تجربه و حرفه ای آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *