کنکور

کنکور 98





کنکور  98

وقتی دوران تحصیل در مدرسه را پشت سر می گذاریم و به مرحله کنکور می رسیم، دچار استرس و اضطراب می شویم ،زیرا در این مرحله است که باید تصمیمی برای آینده خود بگیریم و مسیر و هدف خود را مشخص کنیم. در ایران ورود به برخی از دانشگاه ها و رشته های برتر تنها از طریق کنکور انجام می شود و کنکور سراسری یک مرحله مهم و دارای اضطراب برای داوطلبان است. حال اگر تغییری در روند کنکور ایجاد شود، نگرانی و پرسش ها چند برابر می شود. اکنون در این برهه از زمان هستیم و نظام آموزشی و بالطبع روند برگزاری کنکور دچار تغییر شده است و سوالات زیادی ذهن داوطلبان را درگیر کرده است.

تغییرات صورت گرفته در نظام آموزشی و کنکور 98 بیشتر از آن که داوطلبین کنکور 98 را نگران کند، آن دسته از داوطلبینی را نگران کرده است که در سال 97 و سال های قبل در کنکور سراسری شرکت کرده اند، اما موفق به قبولی در رشته مورد نظرشان نشده اند و می خواهند بار دیگر در کنکور 98 شرکت کنند. حال با توجه به تغییرات کتب درسی چه اتفاقی برای این گروه از داوطلبین خواهد افتاد؟ ما در این مقاله شما را از تغییرات کنکور 98 مطلع می کنیم تا شما نیز با خیال راحت برای کنکور 98 آماده شوید.

کنکور سراسری 98

کنکور98، اولین تجریه تغییر در روند آموزشی نیست و قبلاً نیز سابقه چنین تغییری را داشته ایم. در دهه 80 با تغییر نظام آموزشی از ترمی واحدی به سالی واحدی، تغییراتی مشابه تغییر 98 را تجربه کرده ایم. درسال 81 سازمان سنجش تدابیری برای افرادی که مایل به شرکت دوباره در کنکور بودند را در نظر گرفته بود و تا سال 83 کنکور سراسری با دو دسته سوال برگزار شد. اما تغییرات کنکور سراسری 98 چگونه است؟

اختلافی که بین کنکوری های سال 97 و 98 وجود دارد، منابع امتحانی کنکور است. سازمان سنجش منابع امتحانی کنکور را کتب درسی معرفی کرده است و تا سال 97 این کتب شامل کتاب های سال دوم و سوم دبیرستان و پیش دانشگاهی بوده است. اما با توجه به تغییرات نظام آموزشی و تقسیم بندی مقاطع تحصیلی به ابتدایی، دوره اول متوسط و دوره دوم متوسط منابع امتحانی کنکور 98 کتاب های یازدهم و دوازدهم است.

اما آیا آن دسته از داوطلبین کنکور که برای بار دوم یا بیشتر است که در کنکور سراسری شرکت می کنند و مدرک دیپلم خود را قبل از 97 کسب کرده اند، باید کتاب های جدید را مطالعه کنند؟!

در ابتدا لازم است بگوییم که مفاهیم اصلی و تعاریف اصلی کتاب های آموزشی تغییر نکرده است و تغییرات بسیار جزئی را شاهد هستیم (برخی از قسمت های کتاب درسی تفسیر نداشته است). اما سازمان سنجش به منظور حفظ آرامش خیال داوطلبین، در مصوبه سیزدهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش در اواخر شهریورماه 97، تصمیم نهایی و برنامه ریزی مناسب خود را ارایه داده است.

پیرو این مصوبه، کنکور 98 با دو مجموعه سوال جداگانه برگزار خواهد شد. به مانند اتفاقی که در سال های 81 تا 83 افتاد، اما با یک تغییر بزرگ و آن این است که در دهه 80 ، کنکور سه سال پشت سر هم با دو مجموعه سوال برگزار شد. اما در سال 98، تنها کنکور سال 98 با دو مجموعه سوال برگزار می شود و یک مجموعه سوال برای داوطلبین نظام جدید و یک مجموعه سوال برای داوطلبین نظام قدیم در نظر گرفته شده است. این در حالی است که کنکور سال 99 تنها با یک مجموعه سوال برگزار خواهد شد.

طبق اطلاعیه سازمان سنجش هر داوطلب با توجه به نوع نظام آموزشی که در آن فارغ التحصیل شده است، می تواند یکی از دو مجموعه سوال را انتخاب کند. سوالات متناسب با کتب درسی هر نظام آموزشی می باشد، اما سوالات مباحث مشترک بین نظام جدید و نظام قدیم، به منظور برقراری عدالت، به صورت یکسان طرح خواهد شد.

تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور 98

مورد دیگری که سوال برانگیز است، نحوه تاثیر سوابق تحصیلی است. حال که داوطلبین به دو گروه تقسیم شده اند، سوابق تحصیل آنها چگونه محاسبه می شود؟

سازمان سنجش بیان کرده است که میزان تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور 98، حداکثر 30 در صد است. 20 درصد سوابق تحصیلی تحت هر شرایطی ( تاثیر مثبت یا منفی ) بر نمره کل تاثیر گزار خواهد بود و 10 درصد آن نیز در صورتی که دارای تاثیر مثبت باشد، اعمال خواهد شد.

سوابق تحصیلی داوطلبین نظام جدید که دیپلم خود را در سال 98 کسب کرده اند، امتحانات پایه 12 هم آن ها نهایی، کشوری و یا سراسری برگزار شده است، شامل معدل پایه 12هم می باشد. سوابق تحصیلی این گروه از داوطلبین با حداکثر تاثیر 30 درصد بر نمره کل نهایی آنان اعمال می شود.

نمره کل داوطلبین نظام قدیم که دیپلم خود را بین سال های 84 تا 97 کسب کرده اند و امتحانات یک یا چند درس آن ها به صورت نهایی، کشوری و یا سراسری برگزار شده است نیز تحت تاثیر سوابق تحصیلی است.

تاثیر سوابق تحصیلی بر این گروه به صورت زیر است:

25% تاثیر معدل دیپلم و 5% تاثیر معدل پیش دانشگاهی

میزان تاثیر گزاری کل 30% است که20% آن قطعی و 10% به صورت تاثیر مثبت است.

تراز و رتبه در کنکور سراسری 98

با دو دسته شدن مجموعه سوالات، این سوال پیش می آید که نحوه گزینش به چه صورت است؟ آیا ظرفیتی مجزا برای هر گروه از داوطلبین نظام جدید و یا قدیم در نظر گرفته می شود؟

سازمان سنجش به این سوال نیز پاسخ داده است. طبقه تصمیم سازمان سنجش، نمرات هر دو گروه داوطلبین تراز می شود و بر اساس نمره کل نهایی، رتبه بندی انجام می شود. این به این معناست که در نهایت رتبه و تراز داوطلبین کنکور 98 در یک گروه قرار می گیرد و نحوه پذیرش رقابتی است. در واقع هیچ گونه ظرفیت پذیرش مجزایی برای داوطلبین نظام قدیم در نظر گرفته نخواهد شد.
میتوانید مقاله برنامه ریزی کنکور را مطالعه کنید تا برای کنکور 98 آماده شوید.

اگر همچنان سوالی در زمینه کنکور 98 دارید و یا می خواهید برای کنکور 98 آماده شوید و نیاز به مشاوره در برنامه ریزی دارید، می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید. مشاوران آیدانیتو همراه با شما تا کنکور 98.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *