خانواده

پدر سالاری






 

پدر سالاری

پدر سالاری در واقع نوعی نظام اجتماعی است  و در آن پدر یا مسن ترین مرد در یک طایفه، قبیله یا خانواده سرپرستی و همه مسئولیت های مهم را بر عهده دارد. رابطه میان مردان و زنان و موقعیت و جایگاه آن ها در جامعه و خانواده، همواره یکی از مهم ترین موضوعات پژوهشگران حوزه های مختلفی مثل جامعه شناسی و روانشناسی بوده و فعالین حقوق زنان همواره کوشیده اند تا با بررسی و تحلیل دقیق مفاهیمی مثل پدر سالاری و مادر سالاری، برای احقاق حقوق زنان بکوشند و مسیر فعالیت های فردی و اجتماعی را هموارتر کنند.
یکی از اشتباهاتی که عموم مردم در گفتگو در مورد پدر سالاری انجام می دهند این است که آن را با مرد سالاری یکی می دانند و هیچ به این موضوع توجه ندارند که مرد سالاری تنها جنبه ای از نظام پدر سالارانه است.

تاریخچه پدر سالاری

بر خلاف تصور بسیاری از افراد جوامع مختلف، پدر سالاری و در قدرت بودن مردها یک پدیده ازلی نبوده و نتایج پژوهش های بسیاری نشان می دهند که نا برابری جنسیتی در نقطه ای از تاریخ و به دلایلی آغاز شده.
در واقع با آغاز سرمایه داری و مالکیت خصوصی و از آن زمانی که مردها شکار کردن را کنار گذاشتند و به خانه ها برگشتند پدر سالاری و مرد سالاری آغاز شد. و اگر نه زنان قبل از آن نقطه در تاریخ، مدیر بودند و مسئولیت های اصلی خانوادگی و طایفه ای برعهده آنان بود.

خانواده پدر سالار

در یک خانواده پدرسالاری مردان بزرگسال هستند که قدرت مطلق را در اختیار دارند. این مرد می تواند پدر، عمو یا پدر بزرگ باشد. زنان و کودکان در چنین سیستمی باید گوش به فرمان، مطیع و حتی سلطه پذیر باشند. در خانواده های پدر سالار معمولاً با زنان مشورت نمی شود و ریاست در همه امور خانواده بر عهده پدر است.

پدر سالاری و حقوق زنان

امروزه بسیاری از فعالین مدنی معتقدند که پدر سالاری و مردسالاری تبدیل به ظلمی بر علیه زنان شده. آن ها معتقدند که مردان از طریق ساز و کارهای پدر سالارانه و مرد سالارانه زنان را به استثمار خودشان در می آورند، حقوق آن ها را زیر پا می گذارند و حتی به آن ها خشونت می ورزند.

پدر سالاری و سبک های فرزند پروری

همان طور که گفتیم در خانواده های پدر سالار مسئولیت امور مهم خانه و خانواده بر عهده پدر خانواده است. متأسفانه این شکل از خانواده هنوز شایع ترین شکل خانواده در همه جهان است. اما تحقیقات روانشناختی مختلف نشان می دهند که چنین خانواده ای به هیچ عنوان سالم نیست.
امور خانواده باید به صورت مشارکتی و با تقسیم وظایف انجام شوند. نباید این تصور در ذهن فرزندان جا بی افتد که مادر مطیع پدر است، این فقط پدر است که حق اظهار نظر و تصمیم گیری دارد و مادر نمی تواند یک شخصیت مستقل باشد.
در یک خانواده رشد یافته و سالم، پدر و مادر در رأس خانواده قرار دارند، با همکاری همدیگر خانواده را اداره و در موقعیت های مناسب از فرزندان هم نظر خواهی می کنند.

مشاوره خانواده تلفنی در آیدانیتو

آیدانیتو یک مرکز هوشمند مشاوره و آموزش است. مشاوران متخصص و باتجربه آیدانیتو این توانایی را دارند که با توجه به رشته تحصیلی و تجربیات کاری شان در زمینه های مختلف خانواده، اختلالات روانی، تحصیلی، شغلی، نظام وظیفه، مهاجرت و…به مخاطبان مشاوره تلفنی بدهند. مشاوره خانواده یکی از پرتماس ترین موضوعات مشاوره تلفنی در آیدانیتو است.

خانواده های پدر سالار معمولاً از آن دست خانواده هایی هستند که اعضایش با معضلات و آسیب های فراوانی دست و پنجه نرم می کنند. مشاوره تلفنی فرصتی است که به واسطه آن اعضای این خانواده ها می توانند به راهکارهایی برای حل مشکلات و بحران های خانوادگی دست پیدا کنند.

چرا مشاوره تلفنی؟

استقبال از مشاوره تلفنی هر روز بیشتر از دیروز می شود. شاید این سؤال برای بسیاری پیش بیاید که این نوع مشاوره چه مزایایی دارد و به چه دلیل طرفداران بسیاری پیدا کرده است مهم ترین مزایای مشاوره تلفنی شامل موارد زیر است:

  • کم هزینه تر و مقرون به صرفه تر بودن، نسبت به مشاوره حضوری
  • پاسخ گو بودن در شرایط بحرانی که افراد برای مشاوره حضوری فرصت ندارند
  • کارآمد بودن برای افرادی که زندگی های پر مشغله ای دارند
  • عدم افشای هویت و اطلاعات شخصی افراد
در ادامه مطالعه مقاله مادر سالاری را به شما پیشنهاد می کنیم.
برای اطلاعات بیشتر در مورد مفهوم پدرسالاری ، مشکلات ناشی از آن و روش های حل این مشکلات می توانید با مشاوران خانواده آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *