راهنمای مطالعه
نوجوان غمگین
هر کسی که با نوجوانان سروکار داشته باشد می داند که بسیاری از آن ها دمدمی مزاج هستند. عجیب نیست که یک نوجوان از والدینش فاصله بگیرد یا دوره هایی از غم، عصبانیت یا آشفتگی را تجربه کند. گاهی اوقات والدین نمی توانند به درستی تشخیص بدهند که فرزند نوجووانشان یک نوجوان عادی است یا مشکلی جدی دارد.
نتایج پژوهش ها نشان می دهند که افسردگی در نوجوانان روبه رشد است. به همین دلیل زندگی کردن با یک نوجوان غمگین می تواند نگران کننده باشد. بهتر است که والدین، معلم ها، مسئولین مدرسه و هر فرد دیگری که در ارتباط با نوجوانان قرار دارد، به محض مشاهده نشانه های غم، افسردگی و تنهایی در یک نوجوان، این موضوع را دقیق تر بررسی کنند.
یک نوجوان غمگین ممکن است به دلایل متعددی به این وضعیت دچار شده باشد. اتفاقات هولناک در دوران کودکی، مورد خشونت واقع شدن از جانب هم سالان، مشکلات تحصیلی، طلاق والدین، جنگ، بلایای طبیعی، مرگ یکی از اعضای خانواده و… می توانند دلایل تنهایی در نوجوانان باشند.
علاوه بر همه این عوامل، علل دیگری هم برای غمگین شدن نوجوانان وجود دارند که در ادامه به آن ها می پردازیم:
شبکه های اجتماعی
پژوهش های روانشناختی نشان می دهند که میان استفاده از فضای مجازی و افسردگی نوجوانان رابطه ای وجود دارد. نوجوانان در شبکه های اجتماعی مدام خودشان را دیگران مقایسه می کنند.
ممکن است آن ها در مقایسه ها به این نتیجه برسند که زندگی دیگران بهتر و با کیفیت تر است. دیگران زیباترند، دوستان بیشتری دارند و بیشتر خوش می گذرانند.
یک نوجوان شاد و سالم می تواند به سادگی به یک نوجوان غمگین تبدیل شود، فقط به این دلیل که در فضای مجازی حس می کند به اندازه دیگران خوشبخت و محبوب نیست.
کمبود رابطه
آدم هایی که روابط و دوستان زیادی دارند کمتر گرفتار افسردگی و اضطراب می شوند. متأسفانه امروزه استفاده بیش از حد از فضای مجازی ما را به انسان هایی منزوی تبدیل کرده است.
نوجوانان هم از این قاعده مستثنی نیستند. آن ها هر روز بیشتر از قبل به تلفن های همراه وابسته می شوند و دیگر با دوستانشان تفریح نمی کنند.
یک نوجوان شاد بخشی از زندگی اش را به روابط دوستانه اختصاص می دهد و تنهایی می تواند نوجوانان را غمگین کند.
تغییرات هورمونی
نوجوانی با بلوغ همراه است و دوران بلوغ ویژگی های خاص خودش را دارد. نوجوانان در این دوران تغییرات هورمونی شدیدی را تجربه می کنند و بالا و پایین شدن هورمون ها می توانند منجر به احساساتی مثل غم شوند.
فشار
بعضی از نوجوانان تحت فشارهای شدیدی هستند. بسیاری از والدین در دنیای امروز هزینه زیادی را صرف کلاس های خصوصی درسی، ورزشی، آموزشی و… برای فرزندانشان می کنند. آن ها می خواهند که فرزندانشان با استعداد و توانمند و از هر نظر کامل باشند.
چنین پدر و مادرهایی به این توجه نمی کنند که نوجوان به زمان هایی برای تنهایی، استراحت، خلوت کردن با خود و تعامل با دوستان نیاز دارد و فعالیت بیش از حد می توانند انرژی او را تخلیه کند و از او یک نوجوان غمگین بسازد.
به طور کلی می توان گفت که غمگین بودن نوجوانان یا دلایلی جدی دارد مثل مبتلا بودن به اختلالات روانی یا اینکه عوامل محیطی ریشه اصلی آن هستند که با کمک والدین و مسئولین مدرسه می توان با آن ها مقابله کرد.
در ادامه مطالعه مقاله «نوجوان شاد» را به شما پیشنهاد می کنیم.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه بهترین روش های تعامل با نوجوانان، می توانید با مشاوران باتجربه و حرفه ای آیدانیتو تماس بگیرید.