آیدانیتو > فرسودگی شغلی
رشد و توسعه ی فردی

فرسودگی شغلی






 

فرسودگی شغلی

فرسودگی شغلی یکی از بدترین اتفاق هایی است که ممکن است در زندگی کاری کسی رخ دهد. آدمی که در این وضعیت قرار بگیرد، دیگر نمی تواند مثل گذشته کار کند، عملکرد مثبتش شدیداً کاهش پیدا می کند و احساس مفید بودن را از دست می دهد. نتایج پژوهش ها نشان می دهند که فرسودگی شغلی در مشاغلی مثل پرستاری، پزشکی، معلمی و شغل های امنیتی بیشتر دیده می شود.

علل فرسودگی شغلی

عوامل درونی و بیرونی می توانند علل اصلی فرسودگی شغلی باشند. حجم کاری زیاد، محیط کاری افسرده کننده، کار تکراری و خالی از خلاقیت، رفتار بد کارفرما، کار با بیماران جسمی و روانی، حقوق پایین و…از جمله مهم ترین عواملی هستند که فرسودگی شغلی را به همراه دارند.

هر چقدر آسایش و رفاه کارکنان یک سازمان کم تر و پایین تر باشد، احتمال فرسودگی شغلی بیشتر می شود. روابط دوستانه هم در یک سازمان اهمیت بالایی دارند. محیط خشک، اداری و خالی از صمیمیت آدم ها را خسته و دلزده می کند. معمولاً کارمندان نمی توانند در طولانی مدت جایی کار کنند که هیچ رابطه دوستانه ای در آن وجود نداشته باشد.

عامل مهم دیگری که می تواند منجر به فرسودگی شغلی شود، احساس عدم کفایت است. همه ما آدم ها استعدادها و توانمندی هایی داریم و به شکوفا کردن آن ها تمایل زیادی داریم. اگر فردی نتواند از توانایی هایش استفاده کند و مشغول به کاری شود که هیچ ارتباطی با خصوصیات شخصیتی، استعدادها و علایق او ندارد، عجیب نیست که در طولانی مدت مبتلا به فرسودگی شغلی شود.
 

علائم و نشانه های فرسودگی شغلی

فرسودگی شغلی تغییراتی را به همراه دارد و این تغییرات خودشان را در شخصیت فرد و ابعاد مختلف زندگی اش نشان می دهند. مهم ترین نشانه های فرسودگی شغلی شامل موارد زیر هستند:

  • احساس خستگی مفرط
  • اختلالات خواب
  • کم کاری و بی تفاوتی نسبت به کار
  • افزایش غیبت از کار
  • بیماری های جسمی
  • نگرانی
  • افسردگی
  • خشم و پرخاشگری
  • لذت نبردن از تفریحات زندگی
  • انزوا و کناره گیری از دیگران
  • از دست دادن اعتماد به نفس

 


درمان فرسودگی شغلی

استفاده از خدمات روان درمانی و مشاوره ای بهترین روش برای درمان فرسودگی شغلی است. کسی که از چنین مشکلی رنج می برد، در گفت و گو با یک مشاور می تواند به این آگاهی دست پیدا کند که علت اصلی مشکلش چیست. در این صورت با یادگیری مهارت هایی مثل تغذیه مناسب، ورزش کردن، افزایش خلاقیت در کار، استراحت بیشتر و… می تواند با انگیزه بیشتری مشغول کار شود.

 گاهی اوقات هم تنها راه درمان فرسودگی شغلی ، تغییر شغل است و فرد می تواند به کمک یک مشاور جایگاه شغلی مناسب خودش را پیدا کند.

مشاوره فردی در آیدانیتو

آیدانیتو یک مرکز هوشمند مشاوره و آموزش است. مشاوران متخصص و باتجربه آیدانیتو این توانایی را دارند که باتوجه به رشته تحصیلی و تجربیات کاری شان، در زمینه های مختلفی مثل مشکلات فردی، اختلالات روانی، خانواده، رشد و توسعه فردی، موضوعات تحصیلی و شغلی، مسائل حقوقی، مهاجرت، نظام وظیفه، کسب و کار و…به مخاطبان مشاوره تلفنی بدهند.
فرسودگی شغلی یک مشکل فردی است که جنبه روانی دارد و اگر حل و فصل نشود، می تواند زندگی فرد مبتلا را کاملاً مختل کرده، عملکرد مثبتش را در حوزه های خانوادگی، تحصیلی، شغلی و…کاهش دهد و حتی او را درگیر اختلالات روانی کند.
همان طور که گفتیم در برابر فرسودگی شغلی و برای رهایی از آن می توان تصمیم های مختلفی اتخاذ کرد. در تماس با مشاوران آیدانیتو می توانید در مورد انواع راهکارها برای کسب رضایت شغلی اطلاعات کسب کنید.

چرا مشاوره تلفنی؟

شاید این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که دلیل استقبال روز افزون افراد مختلف از مشاوره های غیر حضوری مثل مشاوره تلفنی چیست. در پاسخ به این سؤال می توان گفت که در دنیای امروز، مشاوره تلفنی مزایای فراوانی دارد. مزایایی مثل:

  • کم هزینه تر و مقرون به صرفه تر بودن نسبت به مشاوره های حضوری
  • پاسخگو بودن در مواقع بحرانی که دسترسی به مراکز مشاوره حضوری امکان پذیر نیست
  • صرف زمان کم تر نسبت به مشاوره های حضوری
  • عدم افشای هویت و اطلاعات شخصی

در این مقاله به فرسودگی شغلی پرداختیم. در ادامه مطالعه مقاله رضایت شغلی را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه ابعاد فرسودگی شغلی می توانید با مشاوران حرفه ای و با تجربه آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *