از نظر روانشناسان، خساست نوعی وسواس است. وسواس یک اختلال روانی است و ریشه های مختلفی دارد. آدم های خسیس به نوعی نسبت به پول هایشان دچار وسواس می شوند و فکر اینکه ممکن است با بی پولی یا کمبود پول مواجه شوند، شدیداً مضطربشان می کند.
یک انسان خسیس با اینکه پول دارد و می تواند برای آسایش و رفاه خود آن را خرج کند، پول هایش را تا جایی که بتواند حفظ می کند. چنین وضعیتی اطرافیان، مخصوصاً همسر و فرزندان، را رنج می دهد. به همین دلیل یک مرد خسیس می تواند برای بسیاری از زنان کابوسی غیر قابل تحمل باشد.
زنان زیادی (مخصوصاً آنهایی که استقلال مالی ندارند) به روانشناسان و مشاوران خانواده مراجعه و از همسران خسیس شان شکایت می کنند. آن ها به دنبال راهکارهایی برای تغییر این رفتار در همسرشان هستند. خساست یک بیماری است و معمولاً درمان نمی شود. اما می توان با صبوری و رعایت بعضی نکات آن را تعدیل کرد. در این مقاله به نکاتی برای تعدیل کردن و کاهش این صفت در یک شوهر خسیس می پردازیم:
همسرتان را از نیازهایتان با خبر کنید
از آنجایی که آدم های خسیس به ندرت برای خودشان پول خرج می کنند و نیازهای کم و محدودی دارند، ممکن است فکر کنند که دیگران هم شبیه به خودشان هستند.
برای جلوگیری از این سوء تفاهم حتماً همسرتان را از نیازهایتان باخبر کنید و به جای ناراحت شدن از اینکه چرا به فکر شما نیست و به شما پول نمی دهد، با خوشرویی به او بگویید که به چه چیزهایی نیاز دارید.
هدایای ساده ای به او بدهید
معمولاً همسران خسیس هدیه گرفتن را کاری غیر ضروری می دانند. گاهی برای همسرتان هدیه ای بخرید.
لازم نیست هدایا گران قیمت باشند. آنچه اهمیت دارد این است که او کم کم با این ایده آشنا بشود و یاد بگیرد که هدیه دادن و هدیه گرفتن راهی برای انتقال و دریافت عشق و محبت است.
طبیعت او را باور کنید و بپذیرید
این را بدانید که دست و دلباز کردن یک مرد خسیس تقریباً کاری غیر ممکن است. این را بپذیرید که به هر دلیلی شوهر خسیس شما بعد از پول خرج کردن، دچار احساس اضطراب و نا امنی می شود. شما می توانید با رفتارهایی این ویژگی را در او تعدیل کنید. اما نمی توانید همسرتان را به فرد دیگری تبدیل کنید. وقتی با او مدارا کنید خودتان هم کمتر آسیب می بینید.
وقتی هزینه چیزی را می پردازد از او تشکر کنید
احتمالاً همسر شما قبل از خرید هر چیزی قیمت آن را بررسی می کند و به سختی خرید می کند. وقتی او بابت چیزی یا انجام کاری هزینه می کند و پول می پردازد، از او تشکر کنید. با این رفتار به نوعی او را تشویق می کنید و ممکن است خساست را در او تعدیل کنید.
هرگز همسرتان را مسخره نکنید
بسیاری از زنانی که همسرشان خسیس است، او را مسخره می کنند. اما این واکنش نه تنها مفید نیست، بلکه احساسات شوهر خسیس را جریحه دار می کند و ممکن است به مقابله به مثل و شدیدتر شدن خسیسی ختم شود.
به جای مسخره کردن همسرتان با او صحبت کنید و به او بگویید که در زندگی نیازهایی دارید و اگر این نیازها رفع نشوند، کیفیت زندگی کاهش می یابد.
خودتان را توانمند کنید
این یک واقعیت است که وقتی زنی از نظر مالی مستقل است، کمتر به پول همسرش نیازمند است و خساست او کمتر آزارش می دهد.
البته خساست به طور کلی ناخوشایند است. اما اگر بتوانید منبع درآمدی داشته باشید، زندگی مشترک با یک شوهر خسیس برایتان تسهیل می شود.
از یک مشاور کمک بگیرید
گاهی اوقات خساست یک فرد بیش از حد و از تحمل خارج است. در این صورت بهتر است همراه با همسرتان، از یک مشاور مراجعه کنید.
ممکن است این میزان از خسیسی نتیجه اختلال وسواس شدید یا اختلالات روانی دیگری باشد. در این صورت این احتمال وجود دارد که دارودرمانی یا روان درمانی و مشاوره بتوانند این ویژگی شوهر خسیس را تعدیل کنند.
مشاوره مشکلات زناشویی در آیدانیتو
آیدانیتو یک مرکز هوشمند مشاوره و آموزش است. مشاوران متخصص و باتجربه آیدانیتو این توانایی را دارند که باتوجه به رشته تحصیلی و تجربیات کاری شان، در زمینه های مختلفی مثل مشکلات فردی، اختلالات روانی، خانواده، مسائل جنسی، اختلافات زناشویی، رشد و توسعه فردی، موضوعات تحصیلی و شغلی، مسائل حقوقی، مهاجرت، نظام وظیفه، کسب و کار و…به مخاطبان مشاوره تلفنی بدهند.
اختلافات زناشویی از جمله موضوعاتی هستند که تماس های فراوانی را در آیدانیتو به خودشان اختصاص می دهند. خساست همسر هم وضعیتی است که می تواند به اختلافات عمیق زناشویی ختم شود و زندگی مشترک را به خطر اندازد.
چنانچه شما هم کسی هستید که با یک مرد یا زن خسیس زندگی می کنید و از این بابت دچار بحران شده اید و زندگی مشترکتان را در خطر می بینید، برای آگاهی از بهترین راهکارها برای تعدیل شرایط زندگی با یک همسر خسیس، می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.
چرا مشاوره تلفنی؟
شاید این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که دلیل استقبال روز افزون افراد جوامع مختلف از مشاوره های غیر حضوری مثل مشاوره تلفنی چیست. در پاسخ به این سؤال می توان گفت که در دنیای امروز، مشاوره تلفنی مزایای فراوانی دارد. مزایایی مثل:
کم هزینه تر و مقرون به صرفه تر بودن نسبت به مشاوره های حضوری
پاسخگو بودن در مواقع بحرانی که دسترسی به مراکز مشاوره حضوری امکان پذیر نیست