آیدانیتو > دوران بارداری
بارداری

دوران بارداری

دوران بارداری

بارداری یک دوران 9 ماهه است که در طول آن، یک زن جنینی را حمل می کند. در هفته های نخستین بارداری، نطفه‌ی در حال رشد رویان و پس از این مدت و تا پایان بارداری، جنین نامیده می شود. مدت عادی این دوران بین 37 تا 42 هفته است.

 

قدرت باروری زنان بعد از 30 سالگی کم کم کاهش پیدا می کند. البته امروزه با پیشرفت علم و با وجود روش های کمک باروری مثل IVF، خانم هایی با سن 35 سال و بیشتر هم امکان تجربه یک بارداری سالم را دارند. حتی نتایج پژوهشی نشان می دهند که در سن بالاتر از 40 سال هم با رعایت نکاتی مثل تغذیه سالم، چکاپ منظم، داشتن سبک زندگی سالم و … می توان باردار شد.مشاوره ازدواج در آگاهی زوج ها میتواند کمک بسیار شایانی باشد برای ادامه و شروع زندگی خودشان.

نشانه های بارداری

در زنانی که چرخه قاعدگی منظمی دارند، اولین و قابل اعتمادترین نشانه بارداری متوقف شدن قاعدگی است. در ادامه به شایع ترین نشانه های بارداری می پردازیم. البته زنان مختلف، ویژگی های متفاوتی دارند و ممکن است هر زنی همه این نشانه ها را تجربه نکند.

احساس بیماری

ممکن است در دوران بارداری احساسات ناخوشایندی مثل حالت تهوع داشته باشید. معمولاً به این حالت بیماری صبح گاهی می گویند. اما در هر ساعتی از شبانه روز می تواند تجربه شود. برای بیشتر زنان نشانه های بارداری تقریباً شش هفته بعد از آخرین عادت ماهانه آغاز می شوند.

احساس خستگی

احساس خستگی در این دوران کاملاً طبیعی و فراگیر است. مخصوصاً در 12 هفته اول، تغییرات هورمونی ای که در این دوران در بدن اتفاق می افتند می توانند باعث احساس خستگی، حالت تهوع و احساس غم بشوند.

ادرار کردن بیشتر از همیشه

احساس نیاز به ادرار کردن، مخصوصاً شب ها، از همیشه بیشتر می شود. ممکن است مادران باردار دچار یبوست هم بشوند.

مزه ها، بوها و علائق غذایی عجیب

در دوران بارداری ممکن است حس کنید که حواس تان تغییر کرده اند و بعضی غذاها یا نوشیدنی هایی که قبلاً لذت بخش بوده اند، نفرت انگیز شده اند. ممکن است متوجه بشوید که:

  • طعم عجیبی در دهانتتان حس می شود (بعضی از زنان این طعم را شبیه به طعم فلز می دانند).
  • به غذاهای جدید علاقمند شده اید.
  • به خوراکی ها و نوشیدنی هایی که قبلاً علاقه داشتید، بی علاقه شده اید.
  • حس بویایی و حس چشایی تان از قبل قوی تر و حساس تر شده است.

 

رابطه جنسی در دوران بارداری

اگر بارداری معمولی و کم خطر باشد، برقراری رابطه جنسی در این دوران جای نگرانی ندارد. البته ممکن است تغییرات جسمی و روحی در دوران بارداری بر میل جنسی زن و همسرش اثر بگذارند. زوج ها میتوانند با استفاده از مشاوره خانواده و برطرف کردن سوال ه و پرسش های خود کیفیت زندگی و رابطه خود را افزایش دهند.

بیشتر زنان باردار اعتقاد دارند که رابطه جنسی در دوران بارداری حسی متفاوتی دارد. ممکن است برای برخی لذت بخش باشد و برای بعضی نه. به هر حال شکم زن در این 9 ماه بزرگتر از همیشه است و این تغییر می تواند باعث شود که رابطه جنسی به روش های گذشته امکان پذیر نباشد. بهتر است زن و مرد با آزمایش موقعیت ها و موارد مختلف، بهترین و راحت ترین حالت را برای نزدیکی انتخاب کنند.

رعایت ایمنی و مسائل بهداشتی در این دوران اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال اگر مرد یا زن مبتلا به بیماری های جنسی باشند، باید از رابطه جنسی در دوران بارداری پرهیز کنند.

تغذیه در دوران بارداری

مواد غذایی و نوشیدنی هایی که یک مادر در دوران بارداری می‌خورد و می‌نوشد، منبع تغذیه فرزندش هستند. به همین دلیل توجه به تغذیه در دوران بارداری اهمیت خیلی زیادی دارد و به هیچ عنوان نباید از آن غافل ماند. در ادامه به مهم ترین نیازهای غذایی مادران باردار اشاره می کنیم:

کلسیم

اگر زنی در دوران بارداری کلسیم نخورد، کلسیم ذخیره شده در استخوان های خودش تجزیه می شوند تا کلسیم جنین تأمین شود. مصرف شیر، ماست، پنیر، ماهی هایی مثل ساردین و سالمون، غذاهای حاولی کلسیم و …. در این زمان خیلی مهم است.

پروتئین

پروتئینی که مادر باردار می خورد به ساخت اندام هایی مثل قلب و مغز در کودک کمک می کند. خوردن حبوبات، تخم مرغ، گوشت قرمز،گوشت سفید و … در این زمان مهم است.

آهن

اگر زن باردار به مقدار کافی آهن دریافت نکند، این کمبود می تواند منجر به کم خونی شود. گوشت قرمز، مرغ، ماهی، حبوبات و غلات غنی شده با آهن از جمله منابع غذایی حاوی آهن هستند.

ورزش کردن مادران باردار

ورزش برای مادر باردار و جنین مفید است. ورزش هایی مثل پیاده روی عضلات شکم را تقویت می کنند و حتی فرایند زایمان را تسهیل می کنند. البته ورزش های سنگین، خطرناک و فعالیت های فیزیکی ای که باعث خستگی یا ناراحتی شوند، در این دوران پیشنهاد نمی شوند.

معاینات دوران بارداری

معاینات دوران بارداری برای اطمینان از سلامت مادر و جنین اهمیت خیلی زیادی دارند. تا هفت ماه اول دوران بارداری باید هر ماه و بعد از آن، هر پانزده روز و در انتهای دوران بارداری هر هفته انجام شوند. در صورتی که پزشک متخصص بارداری را پر خطر بداند، مراجعه به پزشک به دفعات بیشتری توصیه می شود.

در صورتی که قصد دارید صاحب فرزند بشوید و به بارداری فکر می کنید، برای اطلاع از نکاتی که رعایت آن ها در دوران بارداری اهمیت بسیار زیادی دارند، با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

در ادامه مطالعه مقاله «علل ناباروری» را به شما پیشنهاد می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *