آیدانیتو > تغییر رشته
مشاوره مدارس

تغییر رشته






تغییر رشته

انتخاب یک مسیر اشتباه برای اکثر افراد اتفاق می افتد. این مسیر می تواند کوتاه و کوچک باشد یا اینکه مسیری طولانی. فرقی نمی کند و البته مهم نیست آنچه اهمیت دارد، درک اشتباه است و عدم تکرار آن. تغییر رشته ممکن است برای بعضی از افراد یک اشتباه باشد و برای برخی دیگر یک فرصت. امکان تغییر رشته در مقطع دبیرستان و دانشگاه وجود دارد و اگر شما قصد تغییر رشته دارید، توصیه می کنیم ادامه مطلب را با دقت بخوانید. را که جزئیات تغییر رشته و نحوه تغییر رشته که مختص شماست و برای راهنمایی شما نوشته شده است را بررسی کرده ایم.

تغییر رشته چیست؟

دانش آموزان در دوره دبیرستان و دانشجویان در زمان قبولی در کنکور به دلایلی همچون نداشتن آگاهی و شناخت درست و کافی نسبت به استعدادها و علایق خود، تحت تأثیر حرف دیگران قرار گرفتن، توجه به ارزش گذاری های خانواده و دوستان و جامعه نسبت به یک رشته دانشگاهی، در انتخاب رشته دچار خطا می شوند و وارد رشته ای می شوند که مطابق با توانایی و علاقه آنان نیست و چشم انداز موفقیت را برای آنان ترسیم نمی کند. در چنین شرایط و موقعیت هایی راه حل تغییر رشته جلوی شما قرار دارد. یعنی شما می توانید رشته ی مورد نظر را انتخاب کنید و با گذراندن دروس پیش نیاز و با توجه به ضوابط آموزشی، رشته ی مورد علاقه ی خود ادامه تحصیل بدهید. دوستان عزیز توجه داشته باشند که ممکن است مسیر تغییر رشته از همان دوران دبیرستان برایتان دشوار باشد و این اشتباه را تا پایان دانشگاه تکرار کنید و آخر سر فارغ التحصیل رشته ای باشید که علاقه ای به آن ندارید. البته کسانی نیز هستند که مسیر انتخاب رشته ی دبیرستان را درست طی می کنند. اما در دانشگاه دچار این مسئله می شوند که راه حل آن تغییر رشته است. یادتان نرود برای مسائل زندگی یا باید راهی ساخت یا راهی یافت.  

نحوه تغییر رشته دانشگاهی

تغییر رشته در دانشگاه در طول دوران تحصیلی دارای ضوابط و شرایط خاص خود است. اول از همه باید توجه داشته باشید که تغییر رشته ی دانشگاهی از رشته ای به رشته دیگر در یک مجموعه رشته ی مرتبط و در همان دانشگاه صورت می گیرد و شما باید رضایت و موافقت گروه آموزشی مورد نظر برای تغییر رشته را بدست آورده باشید.

شرایط تغییر رشته دانشگاهی

کسانی که قصد تغییر رشته دارند، نباید در رشته ی فعلی خود محدودیت های آموزشی برای ادامه و اتمام آن داشه باشند. رتبه کنکور دانشجویی که خواهان تغییر رشته است نباید از رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در آن رشته کمتر باشد و میزان واحدهای رشته ی مورد نظر دانشجو با ترم های باقی مانده متناسب باشد، بدین معنا که دانشجو با واحدهای زیاد و ترم های محدود مواجه نشود. هر مقطع تحصیلی در دانشگاه فقط یکبار فرصت تغییر رشته به دانشجو می دهد و دانشجویانی که به عنوان ورودی های جدید رشته ی مورد نظر وارد آن رشته می شوند، حق بازگشت دوباره به رشته ی قبلی خود را ندارند. واحدهای معادل سازی شده توسط گروه آموزشی مربوطه باید تأیید شود و حداقل نمره 12 است. تغییر رشته از مقطع لیسانس به فوق دیپلم محدودیتی ندارد و یک ترم تحصیلی دانشجو مطابق با بیست واحد درسی معادل سازی شده از تعداد ترم های تحصیلی او کم می شود. تاریخ تقاضای تغییر رشته در اواسط پاییز و اواسط بهار است.

نحوه تغییر رشته دبیرستانی

دانش آموزان مقطع دبیرستانی به منظور تغییر رشته می توانند پیش از امتحانات ترم بهار و ترم تابستان، تقاضانامه تغییر رشته را پر کنند و با موافقت والدین خود، آن را به مدیر مدرسه تحویل دهند. تغییر رشته های ریاضی، انسانی و تجربی مستلزم گذراندن امتحانات تغییر رشته دروس تخصصی هر رشته که حالت پیش نیاز برای ورود به رشته ی جدید دارند می باشد. دانش آموزان سال دوم دبیرستان برای تغییر رشته در مقطع سوم دبیرستان در هر کدام از رشته های ریاضی، انسانی و تجربی باید دروس زیر را امتحان بدهند:

تغییر رشتهنام درس
تغییر از رشته ریاضی به تجربیدرس زیست شناسی 1
تغییر از رشته تجربی به ریاضیدرس هندسه 1
تغییر از رشته انسانی به ریاضیدروس ریاضی 2، فیزیک 2، شیمی 2 و هندسه 1
تغییر از رشته های ریاضی و تجربی به رشته انسانیدروس جامع شناسی، عربی 2
تغییر از رشته انسانی به تجربی و ریاضیدروس ریاضی دوم، هندسه 1 و شیمی دوم و فیزیک دوم
تغییر رشته از ریاضی به تجربیدروس زیست 1 و 2
تغییر رشته از ریاضی و علوم تجربی به انسانیدروس تخصصی انسانی (عربی 3 و ادبیات فارسی)
تغییر رشته از تجربی به ریاضیدروس جبر و احتمال و حسابان
تغییر رشته از علوم انسانی به ریاضیدروس فیزیک سوم و جبر و حسابان
تغییر رشته از علوم انسانی به تجربیدروس تخصصی زیست 1 و 2 و شیمی سوم

 توجه: تغییر رشته از نظری به رشته های کار و دانش تنها مستلزم وجود ظرفیت است و تغییر رشته از نظری به فنی و حرفه ای نیازمند رسیدن به معیارهای تعیین شده برای رشته فنی و حرفه ای و نیز وجود ظرفیت است.

در این مقاله به بررسی موضوع تغییر رشته پرداختیم. پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات جامع تر سری هم به مقاله تغییر رشته دبیرستانی بزنید. 

اگر سوالی در زمینه تغییر رشته ذهنتان را به خود مشغول کرده است، می توانید با مشاوران تحصیلی آیدانیتو تماس بگیرید.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *