آیدانیتو > ترک متادون
ترک اعتیاد

ترک متادون






 

ترک متادون

متادون ماده ای از خانواده مواد شبه افیونی است و کاربرد مهم و تأثیر گذار آن مربوط به ترک و درمان وابستگی به مواد مخدری مثل هروئین، کدئین و مورفین است. این ماده که در آزمایشگاه و از مواد شیمیایی ساخته می شود، اولین بار در جنگ جهانی دوم و در کشور آلمان ساخته شد و برای تسکین درد مورد استفاده قرار گرفت.

امروزه افراد زیادی در فرایند ترک اعتیاد، از متادون استفاده می کنند. این ماده شباهت زیادی به مورفین دارد. و می توان آن را به شکل قرص، پودر یا در حالت مایع مصرف کرد. متادون باید حتماً توسط پزشک متخصص تجویز شود. اما بعضی آن را به صورت غیرقانونی مصرف می کنند و ممکن است حتی تزریقش کنند.

وقتی افراد درمان اعتیاد را با متادون شروع می کنند، حسی شبیه به سرخوشی، آرامش و شادی را تجربه می کنند. به همین دلیل در شرایطی خود متادون می تواند اعتیاد آور باشد و مصرف بدون نظارت آن آسیب زا است. در این مقاله به موضوع ترک متادون می پردازیم.

ترک اعتیاد متادون

متادون به اندازه مواد مخدر دیگر سنگین نیست. این ماده واکنش مغز را نسبت به درد تغییر می دهد و به فرد مصرف کننده احساس آرامش می دهد. از آن جایی که این ماده در فرایند ترک اعتیاد و تسکین درد مورد استفاده قرار می گیرد، در دسترس است و کسانی که به دنبال سوء مصرف دارویی هستند گاهی آن را به صورت غیرقانونی خریداری می کنند، به صورت تفریحی مصرفش می کنند و بعد از مدتی می فهمند که باید به دنبال ترک اعتیاد متادون باشند.

البته بعضی متخصصان معتقدند که متادون اعتیاد آور نیست و خودش در جهت ترک اعتیاد مصرف می شود. اما امروزه می دانیم که در تعریف اعتیاد، عوامل متعددی در نظر گرفته می شوند. مثلاً کسانی که بدون تجویز دکتر و نظارت متادون مصرف می کنند ممکن است بعد از مدتی حس کنند که کاملاً به آن وابسته شده اند و وقتی متادون را کنار می گذارند نشانه هایی شبیه به نشانه های ترک را تجربه کنند. اینجاست که ترک اعتیاد متادون معنی پیدا می کند.

 

علائم اعتیاد به متادون

برای تشخیص این که کسی به متادون معتاد شده است یا نه می توان به علائم و نشانه های او توجه کرد علائمی مثل:

  • خواب آلودگی
  • کاهش حافظه
  • خارش بدن
  • سردرد
  • تنگی نفس
  • ضعف و سستی
  • خشکی دهان
  • اختلال حواس
  • فراموشی

بهترین روش ترک متادون

در بررسی راهکارهای متفاوت ترک اعتیاد متادون نمی توان به راحتی از بهترین روش ترک متادون گفت. در واقع این ماده به روش های مختلفی ترک می شود و ترک قرص متادون باید با توجه به وضعیت فرد، شدت اعتیاد و ویژگی های شخصیتی اش اتفاق بی افتد.

البته ترک ناگهانی ممکن است عوارض جانبی شدیدی داشته باشد و حتی به مرگ ختم شود. به همین دلیل بهتر است که به صورت تدریجی ترک شود.

مشاوره اعتیاد در آیدانیتو

آیدانیتو یک فضای هوشمند آموزش و مشاوره است. مشاوران آیدانیتو، با توجه به رشد تحصیلی و تجربیات کاری شان در حوزه های مختلف خانواده، تحصیلی، مهاجرت، کنکور، نظام وظیفه و…. به مخاطبان مشاوره تلفنی می دهند.

مشاوره اعتیاد هم یکی از پر تماس ترین موضوعات تماس های تلفنی با آیدانیتو است. مشاوره اعتیاد به افرادی که از اعتیاد رنج می برند و اعضای خانواده هایشان کمک می کند تا اطلاعات مورد نیاز را در مورد روش های ترک متادون به دست آورند.

در ادامه مطالعه مقاله مشاوره اعتیاد را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه انواع روش های ترک قرص متادون، می توانید با مشاوران حرفه ای و با تجربیه آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *