مشاوره تحصیلی

بورسیه دکتری





بورسیه دکتری

وقتی افراد مقطع کارشناسی ارشد خود را به پایان می رسانند به فکر دکتری و بورسیه دکتری می افتند. بورسیه دکتری کمک هزینه ای است که دانشگاه ها و مؤسسات علمی به دانشجو اعطا می کنند و وی را در جهت پیشرفت علم یاری می کند. برای گرفتن بورسیه دکتری باید موارد بسیار زیادی را در نظر گرفت. از جمله این موارد می توان به گرایش و موضوع تحقیقاتی مورد علاقه شما اشاره کرد. مرحله دکتری مرحله تحقیق، پژوهش است. وقتی که از بورسیه دکتری استفاده می کنید نیز باید زمان زیادی را به پژوهش پیرامون موضوع انتخابی خود اختصاص دهید. بنابراین موضوع پژوهشی شما باید مورد علاقه شما باشد. سپس انتخاب دانشگاه و استاد راهنما است. وقتی در جستجوی استاد راهنما هستید،  دقت و کمی وسواس به خرج دهید زیرا شما قرار است چهار تا پنج سال از عمرتان را  در کنار استاد راهنمایتان سپری کنید. بهتر است موضوعات پژوهش ها و اهداف شما و استاد راهنمایتان همسو باشد.

در مقطع دکتری، برخی از دانشگاه های کشور نیز اقدام به پذیرش دانشجو در دوره بورسیه می کنند. شرایط پذیرش این نوع بورسیه دکتری بسیار متفاوت از شرایط و نحوه پذیرش بورسیه دکتری خارج از کشور است.

ثبت نام بورسیه دکتری

وزارت بهداشت هر ساله زمانی را برای ثبت نام بورسیه دکتری اعلام می کند. این زمان به طول معمول مرداد ماه است. ثبت نام در این مرحله به صورت اینترنتی انجام می شود و دارای شرایط عمومی و اختصاصی نیز می باشد. از شرایط عمومی می توان به اعتقاد به مبانی نظام جمهوری اسلامی و قانون اسلاسی، عدم اعتیاد و اعتقاد به یکی از ادیان رسمی اشاره کرد. توجه داشته باشید که حداکثر سن برای استفاده از بورسیه داخلی 35 سال می باشد و لازم است دانشجو یک نیمسال تحصیلی خود را گذرانده باشد.

اما بسیاری از افراد در فکر گرفتن بورسیه دکتری خارج از کشور هستند و برای تحصیل در خارج از کشور تلاش می کنند. برخی از کشورها برای تحصیل در مقطع دکتری هزینه ای دریافت نمی کنند و برخی از دانشگاه ها، تحصیل در مقطع دکتری را شغل می دانند و حقوق نیز پرداخت می کنند. برخی نیز برای تحصیل در مقطع دکتری هزینه دریافت می کنند و بورسیه دکتری نیز ارائه می دهند.

بورس دکتری خارج از کشور

اگر به دنبال دریافت بورسیه دکتری خارج از کشور هستید باید شرایط لازم را نیز دارا باشید. اولین و مهم ترین دغدغه برای اخذ بورسیه دکتری، انتخاب کشور است. هر کشور دارای شرایط مختلفی و قوانین خود برای پذیرش دانشجو است. بنابراین ابتدا شرایط و قوانین بورس دکتری کشورهایی که مد نظرتان است را بررسی کنید و کشور مقصد را انتخاب کنید. پس از انتخاب کشور، دانشگاه خود را انتخاب کنید. شرایط اخذ بورس های دکتری در هر دانشگاه متفاوت است. شرایط بورسیه دکتری هر دانشگاه را از سایت رسمی آن دانشگاه مطالعه کنید.

سپس لازم است به مکاتبه و ارسال مدارک لازم با اساتید آن دانشگاه بپردازید. اگر قصد بازگشت به کشور را دارید، توجه داشته باشید که دانشگاه انتخابی شما مورد تأیید کشورمان باشد و بر اساس استانداردهای جهانی جز دانشگاه های برتر محسوب شود.

معدل و دانشگاهی که در آن تحصیل کرده اید، مدرک زبان، توصیه نامه و ثبت اختراع در اخذ بورسیه تحصیلی کمک بسیاری می کند.

بورسیه دکتری داخل کشور

بورسیه دکتری داخل کشور با هدف تأمین نیروی هیئت علمی ارائه می شود. همان طور که گفتیم اخذ بورسیه دکتری داخل کشور دارای شرایطی است. داوطلبان پس از ثبت نام در فراخوان بورسیه دکتری داخل کشور و پذیرش می توانند از مزایای آن استفاده کنند. مزایای بورسیه دکتری داخل کشور به شرح زیر است.

  • دریافت حقوق
  • دریافت کمک هزینه کتاب و چاپ رساله
  • استفاده از فرصت کوتاه مدت تحقیقاتی در خارج از کشور
  • پرداخت یکبار هزینه شرکت در کنفرانس بین المللی در صورت ارائه مقاله

اگر مایل به تحصیل در کانادا هستید بورسیه تحصیلی کانادا را مطالعه کنید.
برای اطلاع از نحوه ثبت نام و کسب بورسیه دکتری داخل و خارج از کشور و اطلاع از شرایط پذیرش دانشگاه های مقصد می توانید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *