راهنمای مطالعه
بحران میانسالی
بحران میانسالی مرحله ای از زندگی انسان ها است که در آن از جوانی وارد میانسالی می شوند. بعضی به سلامت از این مرحله عبور می کنند، در حالی که ممکن است بعضی زنان و مردان به واسطه این بحران، مشکلات جسمی و روانشناختی زیادی را تجربه کنند.
این بحران اغلب در سنین 35 تا 55 سالگی اتفاق می افتد و نشانه های آن ممکن است واضح یا پنهان باشد. اگر بخواهیم خیلی ساده این مرحله را تعریف کنیم، باید بگوییم که در این بازه سنی آدم ها زندگی خودشان را بازنگری می کنند و جایگاه خودشان را مورد ارزیابی قرار می دهند. این ارزیابی در آدم های مختلف نتایج متفاوتی دارد.
علائم و نشانه های بحران میانسالی
اگرچه تجربه بحران میانسالی در آدم های مختلف، متفاوت است اما شایع ترین نشانه های آن شامل موارد زیر هستند:
افسردگی
ممکن است فرد با ورود به میان سالی و بررسی گذشته، به این نتیجه برسد که آن طور که باید زندگی نکرده، به آرزوهایش نرسیده و از خودش رضایت ندارد.
تجربه چنین افکار و احساساتی می توانند فرد را غمگین، ناامید و افسرده کنند.
وحشت از بیماری ها ومشکلات مربوط به سلامتی
با افزایش سن، نشانه های بیماری های مختلف جسمی و مشکلات فیزیکی از همیشه بیشتر می شوند. این تغییر بعضی آدم ها را می ترساند و مضطرب می کند.
فکر کردن به مرگ
بحران میانسالی می تواند فکر کردن به مرگ را افزایش بدهد. هر چه سن بالاتر برود، آدم ها حس می کنند که به مرگ نزدیک تر می شوند و این فکر می تواند اضطراب آن ها را افزایش بدهد، به یک وسواس تبدیل شود و فرد را افسرده کند.
وسواس در مورد ظاهر
هر چه سن مان بیشتر می شود، تغییرات ظاهرمان هم بیشتر می شود. ممکن است در میان سالی افزایش وزن داشته باشیم، موهایمان را از دست بدهیم و کاهش کیفیت پوست آزارمان بدهد.
این تغییرات بعضی از زنان و مردان را ناراحت و مضطرب می کند، به همین دلیل ممکن است ناگهان به جراحی های زیبائی، بوتاکس و فعالیت های بدنی شدید، به منظور کاهش وزن، رو بیاورند.
رابطه های موازی
بعضی از افرادی که دچار بحران میانسالی می شوند، با بررسی زندگی مشترک به این نتیجه می رسند که در انتخاب همسر اشتباه کرده اند. آن ها ممکن است تصمیم بگیرند از همسرشان جدا شوند یا مخفیانه وارد رابطه ای خارج از ازدواج بشوند.
تغییر شغل
اگر فرد با بازنگری گذشته دچار احساس نارضایتی شود و به این نتیجه برسد که مسیر زندگی را اشتباه رفته، ممکن است با تصمیم گیری های هیجانی تغییراتی ناگهانی ایجاد کند و مثلاً از شغلی که سال ها است صاحب آن است استعفا بدهد.
سرزنش دیگران
سرزنش و متهم کردن دیگران یکی از نشان های رایج بحران میانسالی است. فرد ممکن است اعضای خانواده، پدر و مادر، فرزندان و همسرش را سرزنش کند و آن ها را علت و مسبب شکست هایش بداند.
درمان بحران میانسالی
استفاده از خدمات مشاوره و روان درمانی در دوران میانسالی فرصتی را فراهم می کند تا افراد با خود آگاهی بیشتری از این مرحله عبور کنند. مشاور به فرد کمک می کند تا اهداف و علائق سرکوب شده اش را بشناسد و بدون سرزنش، ناامیدی و افکار منفی، حل و فصل شان کند یا برای رسیدن به آن ها برنامه ریزی کند.
آدم ها در جلسات مشاوره و روان درمانی با کمک مشاور برای سال های آینده زندگی برنامه ریزی می کنند و اگر مضطرب، افسرده یا ناامید باشند این اختلالات را درمان می کنند.
کسانی که به واسطه بحران میانسالی به رابطه ای خارج از ازدواج فکر می کنند، می توانند با استفاده از خدمات زوج درمانی خودشان و مشکلاتشان را بشناسند، دوباره به همسرشان نزدیک شوند یا یک تصمیم جدی برای زندگی زناشویی شان بگیرند.
در ادامه مطالعه مقاله «راهکارهای افزایش انگیزه» را به شما پیشنهاد می کنیم.
اگر شاهد نشانه های بحران میانسالی در خودتان یا یکی از نزدیکان هستید، با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.