راهنمای مطالعه
انواع طلاق
شیوع آسیب اجتماعی طلاق روز به روز در کشور ما بیشتر می شود. مشکلات اقتصادی، اختلالات جنسی، دخالت خانواده ها، تغییر سبک زندگی، فقر مهارت های ارتباطی، خیانت، اعتیاد و… از جمله مهم ترین علل طلاق در ایران هستند.
در تعریف طلاق می توان گفت که طلاق در واقع انحلال و نابودی یک رابطه میان همسران است. وقتی آدم ها تصمیم به ازدواج و تشکیل خانواده می گیرند، به ندرت ممکن است که به جدایی فکر کنند اما به هر حال همه ازدواج ها موفق و همه رابطه ها پایدار نیستند.
در این مقاله تلاش کرده ایم تا به انواع طلاق بپردازیم و اقسام طلاق را معرفی کنیم.
اقسام طلاق در قانون مدنی ایران
طلاق رجعی
طلاق رجعی یک نوع طلاق است و در تعریف آن می توان گفت که در مدت عده طلاق رجعی مرد می تواند به همسر خود رجوع کند. عده مدت زمانی است که تا پایان آن زن مطلقه نمی تواند ازدواج کند و هدف از عدم ازدواج در این مدت این است که زن مطمئن شود از همسر سابقش باردار نیست.
در ازدواج دائم، مدت زمان عده سه ماه است. در طلاق رجعی چنانچه مرد قصد بازگشت به سمت همسر خود را داشته باشد و بخواهد زندگی زناشویی را از سر بگیرد می تواند با انجام رفتاری یا صحبتی این را به همسرش نشان بدهد.
به این منظور لازم نیست که همسران دوباره عقد کنند و همچنان به همدیگر محرم هستند.
طلاق بائن
طلاق بائن، یکی از انواع طلاق است و در این نوع طلاق ، بر خلاف طلاق رجعی، مرد حق ندارد که در مدت عده به همسرش رجوع کند و با جاری شدن صیغه طلاق زن و مرد به همدیگر نامحرم می شوند. طلاق بائن در سه حالت زیر اتفاق می افتد:
- طلاق در حالتی که رابطه جنسی برقرار نشده باشد
- طلاق زن یائسه
- طلاق خلع که در آن زن به علت تنفری که از همسر خود دارد، مبلغی را به او می پردازد و رجوع مرد را از بین می برد
- طلاق مبارات که در آن کراهت و تنفر دوطرفه است
- سومین طلاق بعد از سه وصلت متوالی
طلاق عاطفی
شاید همه ما تصور کنیم که انواع طلاق شامل طلاق های رسمی است و ما فقط زمانی می توانیم به موضوع طلاق اشاره کنیم که از طلاق قانونی صحبت کنیم اما امروزه روان شناسان و متخصصان حوزه ی خانواده طلاق عاطفی را یک جدایی جدی، خطرناک و زمینه ساز طلاق رسمی می دانند.
طلاق عاطفی وضعیتی است که در آن همسران در عین این که در یک خانه و در کنار همدیگر زندگی می کنند، از نظر عاطفی شدیداً دور شده اند، رابطه جنسی ندارند یا به ندرت پیش می آید که از نظر جنسی به هم نزدیک شوند، نمی توانند با همدیگر رابطه برقرار کنند و صمیمیتشان شدیداً کاهش یافته است.
به بیان ساده تر، در تعریف طلاق عاطفی می توان گفت که همسران به صورت رسمی جدا نشده اند و انگار هم خانه همدیگر هستند.
طلاق عاطفی یکی از شایع ترین دلایل خیانت و روابط فرا زناشویی است.
در ادامه مطالعه مقاله «طلاق در ایران» را به شما پیشنهاد می کنیم.
برای اطلاعات بیشتر در مورد روش های پیشگیری از انواع طلاق با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.