آیدانیتو > اعتیاد قلیان
اعتیاد

اعتیاد قلیان






 


اعتیاد قلیان

امروزه مصرف قلیان در کشور ما از همیشه شایع تر است و اگر در گذشته مصرف آن به داخل خانه ها محدود می شد، در حال حاضر در همه شهرها، مکان ها و سفره خانه هایی برای کشیدن قلیان وجود دارند و اکثر مشتری های چنین مکان هایی جوانان هستند.

متأسفانه باورهای اشتباهی در مورد ویژگی های قلیان وجود دارند و شاید علت اصلی انکار اعتیاد قلیان از جانب مصرف کننده های آن همین باورهای اشتباه باشد.

تحقیقات نشان می دهند که قلیان کشیدن تأثیرات شدیداً مضری بر ریه ها و قلب دارد و می تواند منجر به سرطان ریه، آسم، ذات الریه، سرطان مری و… شود. با این حال همچنان افرادی باورهای اشتباهی در مورد قلیان دارند.

 بعضی تصور می کنند که تنباکوی قلیان از طریق آب فیلتر می شود و به همین دلیل مواد مضر آن تصفیه می شوند. اما این موضوع واقعیت  ندارد. مواد سرطان زا به هیچ وجه، از این طریق تصفیه نمی شوند. عده ای می گویند که قلیان نیکوتین ندارد و به همین دلیل به اندازه سیگار اعتیاد آور نیست. اما تنباکوی قلیان هم مثل سایر تنباکوها نیکوتین دارد و حتی فرد را بیشتر از سیگار در معرض دود قرار می دهد. به طور کلی قلیان سالم تر از سیگار نیست و هر دو شدیداً مضر هستند.

یک باور اشتباه دیگر در مورد قلیان مربوط به دود آن است. عده ای تصور می کنند که این دود ریه ها را نمی سوزاند اما واقعیت این است که اگر چه این دود به علت خنک شدن از طریق آبی که پایین آن قرار دارد، ریه ها را نمی سوزاند اما همچنان حاوی مواد سرطان زا است.

علت اعتیاد قلیان

نیکوتین قلیان مثل سایر دخانیات اعتیاد آور است. تنباکوهای میوه ای که در قلیان از آن ها استفاده می شود، از بدترین و بی کیفیت ترین توتون تهیه می شوند. بدن کسانی که مرتب قلیان می کشند در واقع به نیکوتین وابسته و معتاد می شود. اسانس های مورد استفاده در تنباکوهای قلیان هزاران مواد سمی دارند.

قلیان، زمینه ساز اعتیادهای دیگر

نه تنها اعتیاد قلیان یک واقعیت است بلکه می تواند زمینه ساز سایر اعتیادها شود. از آن جایی که تهیه و تدارک قلیان زمان بر است، افرادی که به آن علاقه دارند، گه گاه به سراغش می روند و به صورت تفننی قلیان می کشند. اما از آن جایی که با قلیان کشیدن تفریحی در طولانی مدت، سطح نیکوتین داخل خون شان افزایش پیدا می کند، ممکن است برای رفع نیاز خود به سراغ سیگار بروند که فراهم کردن آن ساده تر است.

همان طور که می دانیم، احتمال اعتیاد افرادی که به مواد مخدر جدی و خطرناکی مثل هروئین و شیشه معتاد هستند، بیشتر از دیگران است. به همین دلیل اعتیاد قلیان می تواند زمینه ساز سایر اعتیادها باشد.

همان طور که در ابتدای این مقاله گفتیم در زمان های قدیم، قلیان کشیدن بیشتر در مجالس خاصی اتفاق می افتاد. اما امروزه جوانان همان طور که به کافه ها می روند و قهوه و چای می نوشند، به راحتی در قهوه خانه ها قلیان می کشند.

بدون شک این گرایش به قلیان، در نسل جوان، دلایل روانشناختی و جامعه شناسانه دارد. به همین دلیل بهتر است که با انجام پژوهش ها، انگیزه های اصلی مصرف قلیان را پیدا و به مصرف کننده ها برای ایجاد یک سبک زندگی سالم تر کمک کنیم.

در ادامه مطالعه مقاله «اعتیاد به مواد مخدر» را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه روش های ترک انواع مخدر، می توانید با مشاوران با تجربه و حرفه ای آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *