راهنمای مطالعه
ازدواج دیر
ازدواج کردن و آغاز زندگی مشترک یک تصمیم بسیار مهم و تأثیر گذار بر همه ابعاد زندگی است. وقتی زن یا مردی تصمیم به ازدواج می گیرد، در واقع همسفر شدن با دیگری را در مسیری که پیش رو دارد انتخاب می کند. همسران دوران مجردی را پشت سر می گذارند و زیر یک سقف می روند تا بتواند در یک موقعیت سالم و انسانی نیازهای جنسی و عاطفی همدیگر را برطرف کنند، همراه و یاری گر هم باشند، تشکیل خانواده بدهند، شرایط رشد و تکامل همدیگر را فراهم کنند و در صورت امکان پدر و مادر شوند.
علی رغم این که ازدواج تأثیر قابل توجهی بر سلامت جسمی و روانی ما دارد و همواره در کشور ما جوانان به ازدواج و تشکیل خانواده تشویق شده اند، امروزه یکی از بحران های جامعه ما افزایش سن ازدواج است. در حال حاضر پژوهشگران زیادی به موضوع ازدواج دیر می پردازند و جامعه شناسان و روانشناسان به دنبال آگاهی از دلایل افزایش سن ازدواج هستند.
دلایل ازدواج دیر
ازدواج دیر دلایل متعدد و متنوعی دارد. در این مقاله تلاش کرده ایم که به مهم ترین دلایل ازدواج در سن بالا بپردازیم:
عدم توانمندی
ورود به زندگی مشترک نیازمند توانمندی هایی است. متأسفانه یکی از خصوصیات بسیاری از جوانان در جامعه ما این است که در دوران مجردی مهارت های لازم را برای یک زندگی مشترک با کیفیت یاد نمی گیرند.
نیازهای آن ها همیشه از جانب والدین برطرف شده و هنوز نمی توانند ساده ترین کارها را به تنهایی انجام دهند. ممکن است یک جوان تا مقطع دکترا درس بخواند اما از عهده نظافت یک منزل، پخت غذا، خرید برای منزل و تعامل سالم و خالی از تنش با همسرش بر نیاید. این فقر مهارتی می تواند ازدواج را به تأخیر بی اندازد یا مانع ازدواج شود.
مشکلات اقتصادی
مشکلات مالی یکی از مهم ترین دلایل ازدواج دیر است. این یک واقعیت است که زندگی مشترک هزینه دارد. بسیاری از جوانان با وجود این که تحصیل کرده هستند، بیکارند یا حتی در صورت بیکار نبودن، شغلی ندارند که بتوانند به واسطه آن از پس هزینه های یک زندگی دو نفره بر بیایند.
مشکلات اقتصادی یک مانع بزرگ بر سر راه جوانان علاقه مند به ازدواج است.
تغییر اولویت ها
این روزها اولویت های جوانان متفاوت با گذشته است. به عنوان مثال درس خواندن و ادامه تحصیل از همیشه با اهمیت تر شده است. آن قدر با اهمیت که جوانان تشکیل زندگی مشترک را به تعویق می اندازند و درس خواندن را به ازدواج کردن ترجیح می دهند. این تغییر عامل مهمی در افزایش سن ازدواج است.
سخت گیری خانواده ها
ازدواج کردن بدون در نظر گرفتن خانواده ها تقریباً غیر ممکن است. اکثر افراد در محیط خانواده بزرگ می شوند و به همین دلیل موقع ازدواج کردن به دنبال کسب رضایت والدین اند.
اما بعضی والدین معیارهایی غیرواقعی برای ازدواج فرزندانشان دارند. به عنوان مثال فقط در صورتی به ازدواج دخترشان رضایت می دهند که همسر او ثروتمند باشد. سخت گیری خانواده ها هم در جامعه فعلی ما که فرایند ازدواج به خودی خود سخت شده است، دلیلی برای ازدواج دیر است.
در ادامه مطالعه مقاله ازدواج زود را به شما پیشنهاد می کنیم.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه مشکلات ناشی از ازدواج دیر ، می توانید با مشاوران خانواده آیدانیتو تماس بگیرید.