آیدانیتو > ازدواج زود
زندگی مشترک, نوجوان

ازدواج زود






 

 

 

 


ازدواج زود

ازدواج زود یا همان ازدواج در سن پایین پدیده ای است که افراد مختلف، با تخصص های متفاوت، نگاه یکسانی به آن ندارند. دیدگاه های سنتی ازدواج زود هنگام را توصیه می کنند و دیدگاه های مدرن آن را منع می کنند. در حال حاضر سن قانونی ازدواج در ایران، 13 سال برای دختران و 15 سال برای پسران است.

در این مقاله تلاش کرده ایم که به موضوع ازدواج در سن کم بپردازیم و آن را از جنبه های مختلف بررسی کنیم.

ویژگی های ازدواج زود هنگام

ازدواج ریشه نهاد خانواده و شاید مهم ترین اتفاق در زندگی بسیاری از زنان و مردان باشد. هر انسان سالمی نیازهای جنسی و عاطفی دارد و این نیازها در بستر ازدواج برطرف می شوند و افراد را به آرامش می رسانند. زندگی یک مسیری طولانی و پر فراز و نشیب است و طی کردن آن با یک همسفر همیشگی بسیار لذت بخش تر و شیرین تر از تنها سفر کردن است.

اما یکی از سؤال های بزرگ بسیاری از افراد علاقه مند به ازدواج و کسانی که در مورد آن پژوهش می کنند در مورد سن مناسب ازدواج است.

در گذشته ازدواج زود هنگام امری عادی بود و ازدواج یک دختر 13 ساله یا پسر 17 ساله اتفاق عجیبی نبود چوان شرایط اجتماع با امروز کاملاً متفاوت بود و سبک زندگی ساز و کاری دیگر داشت. در گذشته زنان و مردان تا مقاطع تحصیلی بالا درس نمی خوانند، نیازهای اقتصادی طیف وسیع امروز را نداشتند، شغل پیدا کردن شرایطی شبیه به شرایط جامعه امروز نداشت و حقوق زنان به رسمیت شناخته نمی شد.

وقتی از ازدواج زود صحبت می کنیم باید به این نکته توجه کنیم که در چه جامعه ای زندگی می کنیم امروزه ازدواج به سادگی گذشته نیست و ازدواج زود هنگام یک دختر 13 ساله با مردی که 20 سال از او بزرگ تر باشد در اکثر خانواده ها پذیرفته نیست.

معایب ازدواج در سن پایین

امروزه زنان و مردانی که تصمیم به ازدواج می گیرند باید از ویژگی هایی برخوردار باشند. ازدواج و تشکیل خانواده یک مسأله جدی است و آینده ی افراد را تحت تأثیر قرار می دهد.

ثبات اقتصادی، سطحی از تحصیلات، امنیت شغلی و بلوغ فکری در اکثر جوامع ملاک هایی بدیهی برای ازدواج هستند. آیا ازدواج در سن پایین این ملاک ها را برآورده می کند؟

چطور می توان از پسری 17 ساله انتظار داشت که نیازهای اقتصادی یک زندگی مشترک را برطرف کند؟ یا انتخاب یک دختر 13 ساله را برای ازدواج نتیجه بلوغ فکری و عاطفی دانست؟ آیا ازدواج یک دختر نوجوان با مردی که 20 یا 30 سال از او بزرگتر است، کاری انسانی است؟

بعضی می گویند آمار طلاق در گذشته کمتر از امروز بوده و این نتیجه ازدواج در سن پایین است. اما به این موضوع توجه نمی کنند که در آن زمان طلاق یک نابودی جدی بود و زنان هیچ استقلالی نداشتند و حتی با وجود کتک خوردن در یک زندگی زناشویی ناکار آمد باقی می ماندند.

از سویی دیگر بارداری زیر 19 سال به عنوان حامگلی پرخطر شناخته می شود و دختران نوجوان باردار نسبت به زنان بالای 20 سال بیشتر در معرفی زایمان زودرس، مسمومیت بارداری، کم خونی و… هستند.

آیا ازدواج در سن کم امکان پذیر نیست

با وجود همه ی ویژگی های خاص ازدواج در سن کم ، خانواده هایی در اقصی نقاط کشور ما وجود دارند که با ازدواج زود موافقند و فرزندان، مخصوصاً دخترانشان، خیلی زود ازدواج می کنند. در چنین شرایطی بهترین کار این است که دو اصل مهم رعایت شوند تا این ازدواج آسیب رسان نباشد. بهتر است اختلاف سنی در ازدواج زود زیاد نباشد تا دختر نوجوان آسیب نبیند و بهتر است دختر و پسر در حین این که به عقد هم در می آیند همچنان در خانه ی والدینشان زندگی کنند.

در چنین شرایطی آن ها مجبور نیستند خیلی زود زیر بار مسئولیت های زندگی زناشویی مضطرب شوند و در عین حال از معاشرت و همراهی با همدیگر لذت می برند.

در ادامه مطالعه مقاله «ازدواج موفق» را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه سن ازدواج و معیارهای ازدواج با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 

 

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *