آیدانیتو > ازدواج جوانان
روابط عاطفی جوانان, زندگی مشترک

ازدواج جوانان






 


ازدواج جوانان

ازدواج سنگ بنای خانواده و اتفاقی است که آرامش جنسی و روانی را ممکن می کند. اکثر آدم ها وقتی به بلوغ جنسی و فکری می رسند نیاز به یک همراه و شریک را در زندگی حس می کنند. زندگی مشترک معضلات و آسیب پذیری های ناشی از تنهایی را کاهش می دهد، انواع نیازها را برطرف می کند و مسیر رشد و تکامل انسان را ممکن می کند.

جوانی دورانی از زندگی است که نیازهای فیزیکی و روانی شدت پیدا می کنند، انسان ها مهم ترین تصمیم های فردی و اجتماعی را می گیرند و آینده خودشان را به نوعی ترسیم می کنند. در این مسیر پرچالش و تأثیر گذار نیاز به یک همسفر کاملاً مشهود است.

به همین دلیل ازدواج جوانان می تواند دغدغه و مسئله مهم هر جامعه ای باشد. امروزه ازدواج برای جوانان به یکی از چالش های جامعه ایرانی تبدیل شده. چون از یک سو جامعه شناسان و روان شناسان آن را نیازی بدیهی می بینند و از سوی دیگر موانع و مشکلات بسیاری بر سر راه این نیاز بدیهی قرار گرفته اند.

تأخیر ازدواج در جوانان

یکی از مهم ترین چالش های ازدواج در جوانان ، به تأخیر افتادن آن است. میانگین سن ازدواج جوانان با تغییر قابل توجهی مواجه شده است. سن ازدواج در ایران، در سال 1355، 20 سال بود، در حال حاضر میانگین ازدواج دختران از 18 به 28 سال رسیده. طبق آخرین سرشماری در سال 1395، 4 میلیون و 423 هزار و 225 دختر مجرد در سن ازدواج و 5 میلیون و372 هزار و 989 پسر مجرد در سن ازدواج داریم.

شاید یکی از بزرگ ترین سؤال های متخصصان حوزه روانشناسی و مشاوره خانواده این باشد که ازدواج جوانان به چه علت با تأخیر مواجه شده و چه عواملی موانع و مشکلات ازدواج هستند.

بیکاری و مشکلات اقتصادی

بدون شک مشکلات مالی یکی از دلایل مهم به تأخیر افتادن ازدواج برای جوانان است. این روزها ادامه تحصیل تقریباً برای همه ممکن شده است اما کار پیدا کردن، امنیت شغلی و توانایی تأمین هزینه های زندگی کار چندان ساده ای نیست.

زندگی مشترک با نیازهای اقتصادی همراه است و ناتوانی جوانان در برطرف کردن این نیازها می تواند مانعی در برابر ازدواج باشد.

تغییر ارزش ها

در گذشته ازدواج برای جوانان یک اصل بود و زندگی بدون ازدواج می توانست غیرقابل تصور باشد. حتی آن هایی که به هر دلیلی ازدواج نمی کردند از این موضوع خشنود و راضی نبودند.

 در حال حاضر بسیاری از پسران و دختران جوان ازدواج را مانعی برای موفقیت های فردی و اجتماعی می بینند. بعضی زنان معتقدند که با ازدواج استقلال خود را از دست می دهند و عده ای از مردان ازدواج را با نابودی آزادی یکی می دانند.

طولانی شدن تحصیلات

در حال حاضر، در جامعه ما، درس خواندن و ادامه تحصیل از همیشه با اهمیت تر است. گاهی اوقات جوانان تا سن 28 یا 30 سالگی در حال تحصیل هستند و از مقطعی به مقطعی دیگر می روند.

البته جدا از این که ارزش تحصیل در ایران بیشتر از همیشه شده است، می توان کمبود شغل و مشکل بیکاری را هم یکی از دلایل این پدیده دانست. در واقع جوانی که شغل ندارد با درس خواندن سر خودش را گرم می کند.

این ادامه تحصیل تا سنین بالا خودش می تواند دلیلی برای تأخیر ازدواج باشد.

ازدواج نوجوانان

اگرچه در جامعه ما به علت ریشه های سنتی قوی، ازدواج در سنین پایین امری پسندیده است و می تواند از بسیاری از مشکلات جلوگیری کند اما واقعیت این است که به علت تغییرات زیاد و همه جانبه ای که در سبک زندگی و ساز و کارهای جامعه به وجود آمده، در حال حاضر معایب ازدواج نوجوانان بیشتر از مزایای آن است.

دخترها و پسرهای نوجوان هنوز از نظر عاطفی و فکری به بلوغ نرسیده اند. ممکن است آن ها ندانند که از زندگی چه می خواهند و آینده واضحی را برای خودشان متصور نباشند. عدم ثبات اقتصادی، هیجانات دوران نوجوانی، تحصیلات پایین و عدم بلوغ فکری عواملی هستند که ازدواج نوجوانان را با معضلات زیادی مواجه می کنند.

در آخر می توان گفت که ازدواج در جوانان ، مسأله بسیار مهمی است و باید جدی گرفته شود. وظیفه روانشناسان، جامعه شناسان، نهادهای دولتی و والدین این است شرایط ازدواج را برای دختران و پسران جوان تسهیل کنند.

در ادامه مطالعه مقاله «ازدواج اجباری» را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه شرایط مورد نیاز برای ازدواج جوانان ، با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *