راهنمای مطالعه
آموزش کودکان
امروزه اکثر آدم ها در برابر جهان می دانند که آموزش یکی از مهم ترین حقوق کودکان است و تأثیر زیادی در رشد ذهنی و اجتماعی آن ها دارد. آموزش کودکان به صورت رسمی از هفت سالگی و در مدرسه آغاز می شود. قبل از این سن رفتن به مهدکودک یا پیش دبستانی اجباری نیست.
اما پژوهش های روانشناختی نشان می دهند که آموزش حتی در اولین سال های زندگی هم اهمیت دارد و می تواند از طریق بازی، کارهای دستی، شعرخوانی، تماشای فیلم، نقاشی و… انجام شود.
آموزش مهارت های اجتماعی
کودکان قبل از هر چیز باید ساده ترین مهارت ها را برای زندگی اجتماعی یاد بگیرند. اولین جایی که کودکان این مهارت ها را یاد می گیرند، محیط خانه و خانواده است.
مثلاً پدرو مادر باید به کودک یاد بدهند که سلام کند، با دهان باز غذا نخورد، خداحافظی کند، حرف های نامناسب نزند و…. البته آموزش کودکان در خانواده نباید با تنبیه همراه بشود. بهتر است والدین از روش های صحیح فرزند پروری آگاه باشند آموزش ها را به شیوه ای سالم انجام بدهند.
همچنین با تشویق کردن کودک رفتارهای مثبت و مناسب در او تقویت می شوند.
آموزش نقاشی
یکی از مهارت های مهمی که کودکان دیر یا زود آن را شروع می کنند، مهارت نقاشی است.2 سالگی بهترین سن برای شروع نقاشی است. چون کودک از نظر روانی و جسمی رشد می کند، ماهیچه هایش قوی می شوند و می تواند چشم و دست هایش را هدایت کند.
کودکانی که قبل از ورود به مدرسه، نقاشی کردن را یاد می گیرند، می توانند نوشتن را هم بهتر یاد بگیرند چون نقاشی مقدمه ای برای کشیدن خط است.
در ضمن نقاشی یکی از راهکارهای تأثیر گذار برای پرورش خلاقیت است.
آموزش الفبا به کودکان
وقتی آموزش کودکان به صورت رسمی آغاز می شود، آن ها به مدرسه می روند و طبق روش های تدریس علمی، تحصیل می کنند. بعضی از خانواده ها قبل از ورود کودک به مدرسه، آموزش الفبا را آغاز می کنند. اما این کار صحیح نیست.
چون در این صورت وقتی کودک وارد مدرسه می شود، از بقیه کودکان جلوتر است و ممکن است دچار ملال بشود. همچنین بهتر است در دوران قبل از ورود به مدرسه، کودک بیشتر تفریح و بازی کند و درگیر آموزش جدی نشود.
آموزش ورزش به کودکان
هر چه زودتر یک کودک ورزش را شروع کند، بهتر است چون فعالیت های ورزشی برای او تبدیل به عادت می شوند و در بزرگسالی انسان سالم تری خواهد بود. والدین می توانند فرزند خود را از چهار سالگی در کلاس های ورزشی ثبت نام کنند.
آموزش خلاقیت به کودکان
کودکان خلاق به دنیا نمی آیند، خلاقیت ویژگی ای است که می تواند با راهکارهایی پرورش پیدا کند. اگر والدین، معلمان و همه کسانی که با کودکان سروکار دارند از روش های افزایش و تقویت خلاقیت در کودکان آگاه باشند، می توانند این خصوصیت را در کودکان ایجاد کنند و آن را افزایش دهند.
در ادامه مطالعه مقاله «خلاقیت در کودکان» را به شما پیشنهاد می دهیم.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه روش های آموزش به کودکان ، می توانید با مشاوران حرفه ای و با تجربه آیدانیتو در زمینه آموزش و خانواده تماس بگیرید.