رشد و توسعه ی فردی

چطور نظم را به جزء جدایی ناپذیر زندگی تبدیل کنیم؟






 

نظم

اهمیت نظم و ترتیب بر کمتر کسی پوشیده است. هر چقدر منظم تر باشیم، عملکرد مثبت مان در حوزه های مختلفی مثل روابط فردی، تحصیلی و شغلی بهتر و با کیفیت تر خواهد بود. آدم های منظم زمان کمتری را برای انجام وظایفشان هدر می دهند، کارها را بهتر و دقیق تر انجام می دهند و استرس کمتری را در انجام کارها تجربه می کنند.

اما چطور می توان آدم منظمی بود؟ آیا رعایت نظم در انجام کارها یک عادت است؟ آیا باید این عادت را در دوران کودکی در خودمان نهادینه کنیم تا بتوانیم در بزرگسالی انسان منظمی باشیم یا اینکه می توان با استفاده از راهکارهایی و تمرین مداوم این راهکارها منظم شد؟

اگر چه بهتر است از سن خیلی کم نظم و انضباط را به بخش جدایی ناپذیری از زندگی شخصی مان تبدیل کنیم اما روش هایی برا منظم شدن در هر زمان وجود دارند. روش هایی که در صورت تکرار و تمرین بسیار مفید و کار آمد هستند.

روش های منظم شدن

برای منظم شدن کافی است به نکات خاصی در زندگی روزانه توجه کرد و در اجرای این نکات پیگیر بود. نکاتی مثل:

اولویت بندی داشته باشید

اگر لیستی برای کارهایتان تهیه کنید و این لیست بر اساس الویت ها باشد، هم می دانید که در طول روز چه کارهایی باید انجام دهید و هم اینکه بر اساس میزان اهمیت کارها پیش می روید.

وقتی کارها اولویت بندی شوند استرس کاهش می یابد. چون کارهای مهم تر زودتر انجام می شوند. و اگر هم در پایان روز کاری باقی بماند، از آنجایی که آن کار اهمیت کمتری دارد قابل جبران است.

محل کارتان را هر روز منظم کنید

ما بیشتر از هر جا در محل کار و محدوده ای که کارمان را انجام می دهیم به نظم نیاز داریم. اگر موقع انجام کار، محیط اطرافمان نظم نداشته نباشد، گیج می شویم و عملکرد مثبت مان کاهش می یابد. محل کار شما چه یک میز در اداره باشد و چه قسمتی از خانه تان، نباید کثیف و نامرتب باشد.

هر روز قبل از شروع کار محل کارتان را منظم و مرتب و بعد شروع به کار کنید.

کارها را به تعویق نیاندازید

هر چقدر کاری را بیشتر به تعویق بی اندازید، میزان استرس تان بیشتر می شود. ممکن است اعتماد به نفس پایین، کمال گرایی، اضطراب، اهمال کاری و… باعث شود که به موقع کاری را انجام ندهید اما واقعیت این است که به تعویق انداختن کارها هم استرس تان را افزایش می دهد و هم نظم و ترتیب برنامه روزمره را به هم می زند.

حواس پرتی را کنار بگذارید

هر چقدر عواملی که حواستان را پرت می کنند کمتر و تمرکزتان بیشتر باشد، کارها را با دقت بیشتری انجام می دهید و موفق می شوید که آن ها را تا موعد مقرر به پایان برسانید.

هر چیزی را که بر می دارید سرجایش بگذارید

یکی از علل اصلی بی نظمی ما در محل زندگی و کار این است که وقتی چیزی را از جایش بر می داریم آن را دوباره سرجایش نمی گذاریم. در نتیجه دور و اطرافمان شلوغ می شود و از تلنبار شدن وسایل و لباس ها و… بر روی همدیگر مضطرب می شویم.

به خودتان پاداش بدهید

منظم شدن و انجام دادن کارها با رعایت انضباط و ساختار، برای افرادی که به آن عادت ندارند کار آسانی نیست و اگر به تازگی تمرین روش های منظم شدن را شروع کرده اید، می توانید با جایزه دادن به خودتان، پیشرفتتان را حفظ کنید. مثلاً بعد از این که چهار کار را از کارهای لیست روزانه تان انجام دادید، با خوراکی مورد علاقه تان به خودتان پاداش بدهید.

در این مقاله به موضوع نظم پرداختیم. در ادامه مطالعه مقاله مقابله با تنبلی را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه راهکارهای افزایش نظم با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *