آیدانیتو > فراموشکاری
رشد و توسعه ی فردی

فراموشکاری

 

فراموشکاری

فراموشکاری می تواند بسیار آزار دهنده باشد و به دغدغه و نگرانی بزرگی تبدیل شود. اگر فراموش کردن وقایع و مسئولیت ها بیشتر از حالت عادی باشد، فرد ممکن است بترسد. فراموشی در بسیاری از مواقع نتیجه و از عوارض بالا رفتن سن است. اما این مشکل می تواند دلایل قابل درمان دیگری هم داشته باشد.

در این مقاله به مهم ترین دلایل فراموشکاری می پردازیم:

کمبود خواب

خواب ناکافی می تواند یکی از مهم ترین ریشه های فراموشی باشد. کمبود خواب به شیوه های مختلفی بر روان انسان ها اثر می گذارد و حتی می تواند افراد را افسرده یا مضطرب کند و بر حافظه شان به شکلی منفی تأثیر بگذارد.

مصرف دارو

آرام بخش ها، داروهای ضد افسردگی، بعضی داروهای فشار خون و … می توانند حافظه انسان را مختل کنند. بهتر است به محض تجربه فراموشی بعد از مصرف یک داروی خاص با یک متخصص مشورت شود.

کم کاری تیروئید

یک تیروئید کم کار این قابلیت را دارد که بر حافظه تأثیر بگذارد، خواب را مختل کند، باعث افسردگی شود و فراموشی را به همراه داشته باشد. یک آزمایش خون ساده نشان می دهد که غده تیروئید به درستی کار می کند یا نه.

مصرف الکل

مصرف بیش از حد الکل بر حافظه کوتاه مدت تأثیر می گذارد و در آن اختلال ایجاد می کند.

استرس و اضطراب

هر عاملی که تمرکز را سخت کند و مانع دریافت اطلاعات جدید و یادگیری مهارت ها شود می تواند منجر به مشکلاتی در حافظه شود. استرس و اضطراب از این دست عوامل هستند و ممکن است توجه را مختل کنند و به حافظه فرد صدمه بزنند.

افسردگی

احساس غم، کاهش تمایل و علاقه به چیزهایی که قبلاً مورد علاقه بوده اند، نا امیدی، کمبود انرژی، اختلالات خواب، احساس پوچی، افکار خودکشی، احساس گناه و … از جمله نشانه های افسردگی هستند.

فراموشکاری و مشکلات حافظه هم از مهم ترین نشانه های افسردگی یا از نتایج آن هستند.

کمبود ویتامین B12

ویتامین B12 نقشی حیاتی در حفظ مغز و سیستم عصبی ایفا می کند. این ویتامین در گوشت، مرغ، تخم مرغ و شیر وجود دارد. اما تغییراتی که با افزایش سن در اسید معده ایجاد می شود، بعضی داروهای خاص و مصرف بیش از حد الکل می تواند همه ذخایر بدن را خالی کند.

اگر کمبود ویتامین B12 درمان نشود، ممکن است نشانه هایی از گیجی، افسردگی، ضعف حافظه و استدلال و … ظاهر در فرد ظاهر شوند.

ما برای برخورداری از یک عملکرد مثبت در حوزه های مختلف فردی و اجتماعی، نیازمند به یادآوردن مسائل مهم، قرارها و مسئولیت هایمان هستیم. اگر فراموشکاری از عوارض سن نباشد، می تواند جلوی موفقیت های ما و دست یابی به اهداف را بگیرد. در صورتی که به شکلی غیر عادی دچار فراموشی شده اید، حتماً از یک متخصص کمک بگیرید.

در ادامه مطالعه مقاله «راهکارهایی برای تقویت حافظه» را به شما پیشنهاد می کنیم.

در صورتی که شاهد نشانه های فراموشکاری در خودتان هستید و این نشانه ها هیچ ارتباطی با افزایش سن، آلزایمر و زوال عقل ندارند، حتماً با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *