آیدانیتو > دلایل تنبلی
رشد و توسعه ی فردی

دلایل تنبلی

 

دلایل تنبلی

 تنبلی به معنای سستی و کاهلی است. آدم های تنبل علی رغم اینکه توانایی انجام مسئولیتی را دارند، در انجام آن شکست می خورند. تنبلی می تواند بسیار آسیب زا باشد، زندگی را مختل کند و مانع رسیدن به اهداف شود.

در ابتدا ممکن است فکر کنید که نیازمند استراحت هستید، بعد کم کم این استراحت بیش از حد می شود، شما به تنبلی عادت می کنید، از آن لذت می برید و در نهایت این خصوصیت به بخشی از هویت شما تبدیل می شود.

اما چه عواملی، دلایل این ویژگی شخصیتی هستند. چرا آدم ها تنبل می شوند؟

اهمال کاری

تنبلی می تواند نتیجه اهمال کاری باشد. آدم های اهمال کار، انجام کاری را به تعویق می اندازند. حتی کاری که فوری و اضطراری باشد. اما چرا کسی باید کاری را که می تواند انجام دهد به تعویق بی اندازد؟

وقتی یک  فرد اهمال کار با انجام مسئولیت ساده ای مثل شستن ظرف ها مواجه می شود که می تواند فوراً آن را انجام دهد، انجام آن کار را به عقب می اندازد. کمی بعد یک مسئولیت دیگر به مسئولیت های این فرد اضافه می شود، در حالی که ظرف ها هنوز در سینک مانده اند.

در واقع هر چه اهمال کاری یک فرد بیشتر باشد، کارهای بر زمین مانده بیشتر می شوند. اهمال کاری فقط همه چیز را سخت تر و تنبلی را بیشتر می کند.

راهکار اصلی برای غلبه بر این مشکل این است که وقتی باید کاری را انجام بدهید و برای انجام آن کار زمان دارید، همان موقع انجامش دهید. در حقیقت این وضعیت و حالت ذهنی شماست که مانع انجام کارهایتان می شود. اگر انجام مسئولیت ها نیاز به زمان بیشتری دارد و شما در حال حاضر وقت ندارید، برای انجام آن در آینده نزدیک برنامه ریزی کنید.

حواس پرتی

آیا موقع انجام کاری، به چیزهایی فکر می کنید که ارتباطی با آنچه مشغولش هستید ندارند؟ اگر پاسخ تان به این سؤال مثبت است، پس شما آدم حواس پرتی هستید.  هر چه بیشتر حواس پرتی کنید، کمتر می توانید انجام کاری را به پایان برسانید.

شبکه های اجتماعی، دوستان پرحرف و فکر کردن به اتفاقات هیجان انگیزِ آینده، شایع ترین دلایل حواس پرتی هستند.

در چنین موقعیتی، برای غلبه بر تنبلی باید حواس پرتی را کنار بگذارید. به این فکر کنید که این منابع حواس پرتی چقدر وقت شما را می گیرند و اگر از این زمان به درستی استفاده کنید، چه دستاوردهایی خواهید داشت؟

تصمیم های اشتباه

بعضی از آدم ها بدون برنامه ریزی زندگی می کنند و سبک زندگی جدی ای ندارند. آن ها شب ها تا دیروقت بیدار می مانند و کارهایی انجام می دهند که هیچ فایده ای برایشان ندارد. مثلاً تا دیروقت در شبکه های اجتماعی چت می کنند یا مشغول بازی های کامپیوتری می شوند.

آدم هایی که فعالیت بیش از حدی در شبکه های اجتماعی دارند، اعتراف می کنند که زمان زیادی را از دست می دهند، در حالی که اصلاً متوجه از دست رفتنش نمی شوند.

آن ها گاهی تا چندین ساعت بعد از نیمه شب بیدار می مانند.در حالی که صبح زود باید از خواب بیدار بشوند و سر کار بروند. فضای مجازی وقت زیادی را در بیشتر افراد هدر می دهد. این فضا باعث می شود که شما درگیر زندگی و فعالیت های دیگران بشوید و از آنچه واقعاً مهم است عقب بمانید.

اگر یکی از قربانیان شبکه های اجتماعی هستید، ممکن است گاهی در طول روز خواب آلود و خسته باشید و در انجام کارهایتان تنبلی کنید. ذهن شما به استراحت کافی نیاز دارد و زمانی که این استراحت وجود نداشته باشد، توانایی تان در انجام کارها به طور چشمگیری کاهش می یابد.

خستگی

گاهی اوقات ما بیش از حد کار می کنیم و وقتی به خانه می رسیم احساس خستگی زیادی داریم. در نتیجه به سختی می توانیم کفش هایمان را از پا در بیاوریم، چه برسد به اینکه زمان با کیفیتی را در کنار خانواده، دوستان و با خودمان سپری کنیم.

فعالیت ها، چه فیزیکی باشند و چه ذهنی، نیازمند انرژی و ذهنی آرام هستند. وقتی خسته ایم ذهن مان به کندی کار می کند و جلوی عملکرد مناسب بدن مان را می گیرد. در نتیجه توصیه می شود که برای چگونگی صرف زمانتان برنامه ریزی داشته باشید و مسئولیت هایتان را تقسیم کنید تا بتوانید کارهای مهم را به انجام برسانید.

از سویی، آدم های تنبل خودشان را با انجام کارهای بی اهمیتی مثل بازی های کامپیوتری خسته می کنند و از انجام کارهای مهم غافل می مانند.

 

تغذیه نامناسب

چیزی که می خوریم، سطح انرژی و فعالیت مغزی ما را تحت تأثیر قرار می دهد. اگر رژیم غذایی متعادلی نداشته باشید، بدنتان از یک سوخت مناسب برای انجام کارها محروم می ماند و از خود می پرسید: «چرا تنبل هستم؟»

وقتی شدیداً احساس ضعف می کنید و نمی توانید از پس مسئولیت های زندگی بر بیایید، تنبل می شوید، دراین صورت یک کار کوچک شما را آنقدر خسته می کند که برای کسب انرژی به استراحت نیاز دارید.

بی انگیزگی

انگیزه باعث می شود که برای انجام کارها و رفع نیازهایتان فعالیت کنید. اگر شغل تان را دوست داشته باشید، انگیزه پیدا می کنید که کارها را به درستی انجام دهید. اگر بی انگیزه باشید، همیشه دلیلی برای تنبلی دارید.

بعضی از آدم ها، مخصوصاً آن هایی که مشغول کاری هستند که هیچ علاقه ای به آن ندارند، همیشه دلیلی برای عملکرد ضعیف شان دارند. چنین افرادی هرگز مسئولیت هایشان را به درستی انجام نمی دهند و هر چه بیشتر در آن شغل بمانند، تنبل تر می شوند.

کمبود اعتماد به نفس

اگر به خودتان باور داشته باشید، می توانید طوری کارها را در خانه و محل کار انجام دهید که زندگی تان به خوبی پیش برود. کسانی که ارزشی برای خودشان قائل نیستند، حتی دلیلی نمی بینند که به بهداشت فردی شان اهمیت بدهند.

آن ها در خانه ای کثیف زندگی می کنند، لباس های کثیف می پوشند و در کل زندگی شان با تنبلی همراه است. چون فکر نمی کنند که لایق چیزی بهتر و بیشتر از این باشند.

بی مسئولیتی

آدم های بی مسئولیت به تنبلی تمایل دارند. یک مثال عالی از این افراد، کسانی هستند که دیگران را برای انجام کارهایی استخدام می کنند که خودشان توانایی انجامشان را دارند. اما نمی خواهند انجام دهند. کسانی مثل پرستارهای بچه، باغبان ها و …

وقتی دیگران همه کارهای شما را انجام بدهند، شما تنبل و ناتوان می شوید. کودکانی که در خانواده هایی بزرگ می شوند که همه کارهایشان توسط دیگران انجام می شوند، به تنبلی تمایل دارند.

مسئولیت های بیش از حد

اگر فردی در کارهای زیادی غرق شود، مغزش سردرگم می شود و سرعتش کاهش می یابد. این شخص در نهایت به این نتیجه می رسد که نمی تواند کاری را انجام دهد. وقتی آدمی خودش را قادر به انجام کاری نبیند، در نهایت اصلاً آن کار را شروع نمی کند و ممکن است خودش را با تنبلی سرگرم کند.

همچنین انجام کاری که هیچ پایانی ندارد، انگیزه را از شما می گیرد و به اهمال کاری ختم می شود.

آدم های تنبل کم هوش و بی استعداد نیستند. اتفاقاً ممکن است آن ها توانایی های خیلی زیادی داشته باشند و به دلایل گفته شده نتوانند از حداکثر ظرفیت شان استفاده کنند.

در ادامه مطالعه مقاله «بی انگیزگی» را به شما پیشنهاد می کنیم.

اگر خودتان را فرد تنبلی می دانید و این تنبلی در زندگی شما اختلال ایجاد کرده است، با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *