آیدانیتو > درون گرایی
رشد و توسعه ی فردی

درون گرایی

 

درونگرایی

اگر بخواهیم درونگرایی را خیلی ساده تعریف کنیم، می توانیم این طور بگوییم که یک فرد درونگرا محیط های آرام و خلوت را ترجیح می دهد و تمایل دارد که بعد از معاشرت و تعامل های اجتماعی با خودش خلوت کند و انرژی ای را که در ارتباط با دیگران از دست داده، دوباره به دست بیاورد.

امروزه متخصصان به این نتیجه رسیده اند که مغز افراد درونگرا در مقایسه با مغز افراد برونگرا نسبت به دوپامین (انتقال دهنده عصبی ای که موجب احساس آرامش می شود) واکنش متفاوتی نشان می دهد. به بیانی ساده تر می توان گفت که اگر شما درونگرا هستید، در حقیقت با این ویژگی به دنیا آمده اید.

چطور بفهمیم که درونگرا هستیم یا نه؟

آیا هیچ وقت حس کرده اید که متفاوت هستید؟ آیا از تنهایی لذت می برید؟ آیا احساس می کنید آدمی هستید که نیاز ندارید مدام حرف بزنید و همیشه آدم هایی را در اطراف خود داشته باشید؟ اگر پاسخ تان به این سؤال ها مثبت است احتمالاً شما درونگرا هستید.

درونگرا بودن بر خلاف تصور بسیاری از آدم ها یک مشکل نیست و هیچ ایرادی ندارد. همچنین این ویژگی در سراسر جهان بسیار شایع است. پژوهش ها نشان می دهند که 30 تا 50 درصد از مردم کشور امریکا درونگرا هستند، یعنی یک نفر از هر دو یا سه نفر.

حتی اگر شما خودتان درونگرا نباشید، ممکن است یک همکار، دوست یا همسر درونگرا داشته باشید. می توان گفت که در حال حاضر به نوعی یک انقلاب درونگرایی در حال وقوع است و کم کم دنیای برونگرای ما در حال درک و پذیرش درون­گرایی است.

البته همه انسان های درونگرا شبیه به هم نیستند. بعضی درونگراها فقط به کمی تنهایی احتیاج دارند تا دوباره انرژیِ لازم را به دست بیاورند و بتوانند به تعاملات اجتماعی بازگردند. بعضی دیگر خیلی زود در روابط خسته می شوند و ترجیح می دهند که زمانی طولانی تنها باشند.

آیا درونگرایی به معنای خجالت کشیدن است؟

بعضی درونگراها خجالتی هستند و بعضی دیگر نه. واقعیت این است که خجالتی بودن و درونگرا بودن دو خصوصیت کاملاً متفاوت هستند. آدم های خجالتی در موقعیت های اجتماعی شدیداً مضطرب می شوند.

یک آدم برونگرا هم می تواند خجالتی باشد. درونگرایی به این معنا است که تعاملات اجتماعی اگر از حدی بیشتر باشند، فرد آزار می بیند. ممکن است شما درونگرا باشید و به هیچ عنوان خجالتی نباشید و حتی از معاشرت با دوستان صمیمی تان لذت ببرید.

نشانه های درونگرایی

هر آدم درونگرایی منحصر به فرد است اما نشانه هایی وجود دارند که توسط اکثر درونگراها تجربه می شوند. در اینجا به شایع ترین نشانه های درونگرایی اشاره می کنیم:

  • از تنهایی لذت می برید
  • بعضی تعاملات اجتماعی در نظرتان ناخوشایند است
  • بهترین عملکرد را در تنهایی نشان می دهید
  • معاشرت با تعداد کمی از دوستان صمیمی را به معاشرت با افراد زیاد ترجیح می دهید
  • از یک دنیای درونی غنی و زنده برخوردار هستید
  • بسیاری از اوقات در ذهنتان زندگی می کنید
  • می توانید شبکه سازی اجتماعی انجام دهید اما در حین انجام چنین کاری حس می کنید رفتارهایتان مصنوعی هستند
  • نوشتن افکارتان را بهتر از صحبت کردن درباره آن ها انجام می دهید
  • در هر چیزی به دنبال معنا هستید
  • احساس می کنید جایی بیرون از دنیای دیگران قرار دارید

مزایای درونگرا بودن

بسیاری از افراد درونگرا حس می کنند که جایی بیرون از جامعه قرار گرفته اند. ما در جامعه ای شلوغ و پرسرعت زندگی می کنیم که زیاد حرف زدن یک حسن محسوب می شود. بسیاری از درونگرا ها از سن خیلی کم حس می کنند که مشکلی دارند و نگران می شوند.

اما درونگرایی می تواند یک مزیت باشد. دنیای ما به آدم هایی نیاز دارد که کمی عمیق تر باشند، قبل از عمل فکر کنند و با نگرشی جدید به مسائل نگاه کنند.

جهان  باید برای افرادی که روابط پر معنا را به گفت و گوهای کوچک و بی معنی ترجیح می دهند جایی داشته باشد. آدم های درونگرا می توانند آرامش را به هر جمعی که به آن وارد می شوند، هدیه بدهند.

آیا درون گرایی نیاز به درمان دارد؟

اگر یک فرد درونگرا خجالتی باشد و یا خجالتی بودن عمکلرد مثبت او را در حوزه های مختلف تحصیلی و شغلی کاهش داده باشد، این خجالتی بودن است که باید درمان شود، نه درونگرایی. آنچه اهمیت دارد این است که سبک زندگی یک فرد درونگرا متناسب با خصوصیاتش باشد.

اگر آدم های درونگرا در شغلی قرار بگیرند که نیازمند روابط اجتماعی زیادی باشد یا در صورتی که در خانواده پر معاشرتی زندگی کنند، آزار می بینند و ممکن است رفتار نامناسبی از خود نشان دهند و دیگران را دچار این برداشت کنند که مبتلا به یک اختلال ذهنی یا رفتاری هستند.

در صورتی که اگر محیط زندگی و کاری یک درونگرا او را وادار به رفتارها و اعمال برونگرایانه نکنند، فرد می تواند در آرامش زندگی کند. افراد درونگرا باید درک شوند تا بتوانند استعدادها و مهارت هایشان را به کار بگیرند و به خودشکوفایی برسند.

در ادامه مطالعه مقاله «برونگرایی» را به شما پیشنهاد می کنیم.

اگر فردی درونگرا هستید و نیاز دارید که به شناخت بیشتری از خودتان دست پیدا کنید با مشاوران آیدانیتو تماس بگیرید.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *