رشد و توسعه ی فردی

تصویرسازی






 

تصویر سازی

ما آدم ها بدون تصویرسازی ذهنی قادر به زندگی نیستیم. در مورد هر چیزی که صحبت می کنیم، به هر چه که فکر کنیم و در هر موقعیتی که قرار بگیریم، تصاویری در ذهن ما پدیدار می شوند. هر موضوعی در ذهن هر آدمی شکل ویژه ای دارد. وقتی از خانه حرف می زنیم، ذهن همه ما به یک شکل خانه را  تصور نمی کند. تجربیات ما در زندگی، مشاهدات و قوه تخیلمان موجب می شود که تصورات ما با هم متفاوت باشد.

ما در تصویر سازی ذهنی قادر هستیم که علاوه بر مناظر حتی صداها، بوها و مزه ها را به یاد بیاوریم و دوباره تجربه کنیم.

فایده تصویر سازی ذهنی

این روزها پژوهش ها نشان می دهند که میان تصویرسازی و موفقیت رابطه ای وجود دارد. یعنی اگر ما بتوانیم چیزی را تصور کنیم، امکان دسترسی به آن را هم پیدا می کنیم.

همان طور که تصاویر منفی و خیال پردازی در مورد شکست و ناکامی، می تواند بر عملکرد ما تأثیر بگذارد و امکان موفقیت ما را کاهش بدهد، تصویر سازی های مثبت انرژی ما را افزایش می دهد و به هدف نزدیک می کند.

بعضی پژوهشگران معتقدند که ذهن قادر به تشخیص تفاوت های میان تصاویر واقعی و خیالی نیست و چنانچه ما به صورت مستمر چیزی را تصور کنیم، با جدیت در مسیر رسیدن به آن قدم خواهیم برداشت.

می توان گفت که تصویرسازی منجر به افزایش اعتماد به نفس می شود. وقتی فرد خودش را می بیند که در حال استفاده از توانایی ها و استعدادهایش است، به قابلیت هایش اعتماد بیشتری پیدا می کند و می تواند با اطمینان بیشتری قدم بردارد.

استفاده از تصویرسازی ذهنی در فرایند درمان

این روزها بسیاری از تئوری های روانشناختی، استفاده از تکنیک های تصویرسازی را در موفقیت درمان های روانشناختی مؤثر می دانند.

نتایج تحقیقات مختلف، در طول سال ها نشان می دهد که می توان از تصویرسازی برای  درمان استرس، اضطراب، افسردگی، بیماری های مرتبط با فشار خون و تعدیل عوارض جانبی شیمی درمانی سرطان استفاده کرد.

امروزه محققان در علم پزشکی به این نتیجه رسیده اند که بسیاری از بیماری های جسمی منشأ ذهنی دارند. بیماری های قلبی- عروقی، اختلالات گوارشی، آرتروز، دردهای مزمن، گروهی از بیماری های پوستی و حتی تعدادی از انواع سرطان، از این دست بیماری ها هستند. یعنی اضطراب، افکار منفی، نگرانی های شدید و… می توانند منجر به این بیماری شوند.

وقتی افکار و تصویرسازی های ناراحت کننده چنین قدرتی را دارند، پس تصویرسازی مثبت هم می تواند خاصیت درمانی داشته باشن. تصویرسازی ذهنی هدایت شده یکی از شاخه های طب روان سنتی است و به بیمار آموزش می دهد که چطور از نیروهای مثبت درونی اش برای بهبود حالش استفاده کند. ذهن اثر قدرتمندی در درمان بیماری ها دارد و حتی گاهی می تواند از دارو اثر بخش تر باشد.

تصویر سازی ذهنی در خانه

ما می توانیم در محیط خانه از تصویرسازی ذهنی برای آرامش روانی و ارتقای سلامتی استفاده کنیم. به عنوان مثال می توانید فعالیت های زیر را امتحان کنید:

لباس های راحت بپوشید، کفش هایتان را از پا درآورید و در نور کم دراز بکشید. چشم هایتان را ببندید و یک منظره زیبا و آرامش بخش را تصور کنید. ممکن است یک جای سرسبز یا یک ساحل زیبا را ببینید. وقتی در محیطی که درباره آن خیال پردازی می کنید به احساس راحتی رسیدید، به مشکل یا دغدغه ای که درگیرتان کرده فکر کنید و تلاش کنید که در آرامش آن را حل کنید.

 این کار را به مدت 15 تا 20 دقیقه ادامه دهید. اگر به صورت مداوم هر روز دقایقی را به تصویرسازی ذهنی اختصاص دهید، در طولانی مدت هم به صلح درونی خواهید رسید و هم در آرامش مشکلاتتان را حل خواهید کرد.

در ادامه مطالعه مقاله مدیتیشن را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای اطلاعات بیشتر در مورد تصویرسازی و مزایای آن، می توانید با مشاوران حرفه ای و باتجربه آیدانیتو تماس بگیرید.

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *